Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 квітня 2023, 19:39
10073
28

Валеф здорово начудив. Дніпро-1 насилу обіграв Рух

Команда Віталія Пономарьова була близька до того, щоб засмутити фаворита матчу

| Оновлено 24 квітня 2023, 19:39
10073
28
Валеф здорово начудив. Дніпро-1 насилу обіграв Рух
УПЛ

Головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер після поразки 1:2 від «Зорі» у попередньому турі прибрав зі стартового складу команди голкіпера Рибака, а також поміняв флангових захисників - Каплієнка та Євгена Пасіча. Поява на крилах оборони Назаренка та Адамюка нічого поганого дніпровській команді не принесла, а ось повернення до старту бразильського голкіпера Валефа ледь не стало доленосним для результату гри з «Рухом».

Наставник «Руху» Віталій Пономарьов, своєю чергою, після матчу з «Динамо» (1:1) також замінив крайніх захисників – Ляха та Романа. Ліворуч на брівці розташувався Мисик, а праворуч – Кітела. У центрі поля замість Підгурського гру з перших хвилин розпочав Едсон, а по флангах в атаці позиції посіли Рунич (зліва) та Альваренга (справа).

Гра одразу ж пішла під диктовку гравців «Дніпра-1». Вони встановили контроль над м'ячем і почали розхитувати оборону «Руху». Явний пролом у захисній лінії львівської команди оголився швидко – праворуч на фланзі себе непереконливо почував Кітела. Втім, вже на 9-й хвилині підопічні Кучера повели у рахунку без прямої участі Кітели. Сарапій став автором першого у матчі гола внаслідок розіграшу кутового. Його перший удар головою парирував Паньків, а добивання страж воріт «Руху» зупинив вже за лінією воріт, що не залишилося без уваги з боку арбітра – він гол зарахував. 1:0.

Невдовзі після пропущеного «Рухом» голу Кітела награв на попередження, а на 28-й хвилині привіз своїй команді 11-метровий. У штрафному майданчику він від безсилля збив Рубчинського. З 11-метрової Довбик не схибив. 2:0 – перевага у «Дніпра-1» стала комфортною і жодних проблем надалі команді вона вже не віщувала.

Однак після другого в матчі голу дніпряни чомусь взяли вельми солідну паузу та віддали ініціативу гостям. Такий ухилн у грі подіяв вкрай негативно на бразильського голкіпера «Дніпра-1» Валефа. Втім, на 33-й хвилині він зробив усе можливе, щоб парирувати сильний удар у виконанні Таллеса, але м'яч усе ж таки досягнув мети. 2:1.

А за п'ять хвилин після цього Валеф став співавтором другого у грі голу «Руха». Він провально пішов вперед на перехоплення дальньої діагоналі з глибини поля, м'яч перелетів через нього, а далі Климчук холоднокровно вразив уже порожні ворота. 2:2! Інтрига у матчі заново відродилася.

Після відпочинку гравці «Дніпра-1» продовжили володіти ініціативою. Гості зі Львова відповідали їм контрвипадами. При цьому хлопці Пономарьова часом були на порядок небезпечнішими, ніж статичні загрози у виконанні футболістів «Дніпра-1». Загалом, подібна гра нічого позитивного команді Кучера не обіцяла, а загрожувала завершитися очковим недобором. У плани фаворита матчу це явно не входило. Домогтися перелому в грі тренерський штаб дніпровської команди вирішив замінами і вони спрацювали.

Щоправда, «Дніпру-1» здорово допомогло те, що арбітр матчу Дердо додав до основного часу матчу відразу сім хвилин. І на третій компенсованій хвилині дніпряни забили переможний гол. Когут прийняв у штрафному крос від Піхальонка, а другим дотиком точно пробив у ближній кут. 3:2 – «Дніпро-1» вирвав перемогу.

У таблиці УПЛ «Дніпро-1» посідає 2-е місце з 48 очками після 21 матчу. Лідирує «Шахтар», у якого 53 пункти після 22 ігор. У «Руху» 19 очок та 15-та позиція.

Українська Прем’єр-ліга. 22-й тур

«Дніпро-1» – «Рух» – 3:2

Сарапій, 9, Довбик, 28 пенальті, Когут, 90+3 – Таллес, 33, Климчук, 38

Бланко, 15, Піхальонок, 79, Когут, 84 – Кітела, 11, Довгий, 54

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Назаренко (Матарріта, 61), Сарапій, Сваток, Адамюк (Хайнер, 80), Бланко (Когут, 80), Бабенко (Танковський, 72), Рубчинський (Пеглоу, 61), Піхальонок, Гуцуляк, Довбик.

«Рух»: Паньків – Кітела (Лях, 46), Дідик, Слюсар, Мисик (Столярчук, 72), Довгий (Підгурський, 61), Едсон (Карабін, 72), Б.Таллес, Альваренга, Руніч (Теслюк, 90), Климчук.

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

ДНІПРО-1 – РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Когут (Дніпро-1).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Климчук (Рух Львів).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Бренер Таллес (Рух Львів).
27’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Едуард Сарапій (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вест Хем – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 27 квітня 2024, 06:21 0
Вест Хем – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Поєдинок відбудеться 27 квітня о 14:30 за Києвом

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
А у ватника какА такА одни доги кругом. Был счет 2:0 он писал что это дог; стал 2:2 он опять на ветке отписал; что это дог, стал 3:2 и он угадайте что написал?
Defen23
Когда в матче Шахтер Львов судья добавил 4 минуты, и Шахта забила победный гол на 90+4 - это чемпионский характер. А когда в матче Днепр-1 Рух Львов судья добавил 7 минут и днепряне победили на 90+3 - это договорняк. Как так? 
Remark
Воротник Днепра метр с кепкой решил на выходе сыграть головой. Правда он забыл, что его фамилия не Нойер. Вообще не понимаю, как это недоразумение стоит в воротах Днепр-1.
Рад, что интрига в чемпе сохранилась и неадекваты с лагеря Шахтера будут коменты о своем чемпионстве теперь писать поосторожней)
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Сук*, набрати купу легіонерів за великі гроші, щоб потім топольський хлопець приносив 3 очки. З перемогою! У кротів траур
Gargantua
по итогам матча пальму Мерцалова заслужил Валеф
nick07
і чомусь у цій грі було набагато більше футболу, інтриги, боротьби ніж в суботньому матчі наших "грандів"
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
У Валефа на секунду вселився Ноєр 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Денисов
Тепер ордловці точно зассять їхати в Петрово
Rofl
Забавно наблюдать за петушиными разборками фанатов разных команд
Kak tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kak tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kak tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил