Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 квітня 2023, 13:03
2313
11

Дніпро-1 – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Конкурент припустився похибки, чим терміново необхідно скористатись

| Оновлено 24 квітня 2023, 13:03
2313
11
Дніпро-1 – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У понеділок, 24 квітня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбудеться матч двадцять другого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють дніпровський «Дніпро-1» та львівський «Рух». Стартовий свисток рефері Олександра Дердо із Чорноморська прозвучить о 13:00 за київським часом.

Дніпро-1


Чемпіонські перегони продовжуються, а оскільки донецький «Шахтар» не втримав перемогу над київським «Динамо» у Класичному українському протистоянні цими вихідними, то градус напруги виключно продовжує зростати. Дніпровський «Дніпро-1» є прямим вигодонабувачем від нічийного результату битви наших загальновизнаних грандів, оскільки з одного боку його позиції не зуміли атакувати «біло-сині», а з іншого «помаранчево-чорні» сповільнили свою ходу. Відставання від «гірників» для команди Олександра Кучера на поточний момент складає вісім очок, і при цьому між донецькою та дніпровською командою є ще й «Зоря» на відстані в один бал від СК, однак у «Дніпра-1» на два зіграні матчі менше, тому вже в найближчому майбутньому дистанція до лідера може стати мінімальною або зовсім зникнути.

Таким чином, настає кульмінація сезону й команда Кучера заходить до неї з неоднозначним календарем. Суперники рівня «Руху», «Інгульця», «Металіста» чи «Минаю» не повинні завдати незручностей футболістам із Дніпра, якщо вони, звісно, справді хочуть боротися за титул. Але є ще очна гра проти «Шахтаря», потужні опоненти на кшталт «Олександрії» та «Ворскли», а також підступні «Чорноморець» та «Колос». Загалом втрачати очки є де й проти кого. Інша річ, що й у конкурентів графік найближчих ігор не простіше.

Питання в такій ситуації лише одне – чи готовий «Дніпро-1» боротися до останнього в першому в його історії з максимальним на цьому етапі рівнем навантаження. Події попереднього матчу проти луганської «Зорі» (1:2) показали, що з цим можуть бути проблеми. Зокрема, флангові захисники Олександр Каплієнко та Євген Пасіч послідовно вилітали внаслідок м'язових ушкоджень. Це говорить нам лише про те, що дніпряни працюють на максимумі власних можливостей, а кадрова ситуація у них була складною і без цих додаткових втрат.

Рух


Амбіції львівського «Руха» у поточній кампанії, очевидно, були значно вищими за зону боротьби за виживання, де команду залишив білоруський фахівець Леонід Кучук у момент свого звільнення посеред березня. На його місце прийшов Віталій Пономарьов, але календар «жовто-чорних» від цього простішим не став. Минулого наставника звільнили за підсумками матчу проти «Шахтаря» (0:2), хоча до цього команда відновила сезон із перемоги над прямим конкурентом – харківським «Металістом» (2:1). Таке рішення викликало безліч питань, тим паче, що далі за розкладом стояли «Зоря» (0:3) та «Динамо» (1:1). При цьому львів'яни не обіграли чергових конкурентів – «Верес» (0:0) та «Інгулець» (0:1) – тому не до кінця зрозуміло, на що вони взагалі розраховують цього сезону.

Зараз «Рух» іде на третьому з кінця місці в турнірній таблиці, маючи примарну перспективу обійти «Верес» у найближчому майбутньому і вкрай низьку ймовірність стати останнім внаслідок чарівного воскресіння «Львова». Набагато доречніше говорити в такій ситуації про боротьбу на межі аж до заключних турів, коли залишаться позаду матчі проти «Металіста 1925», «Інгульця» та тих же «золотих левів», але попереду ще будуть зустрічі проти «Миная» та «Чорноморця». Про суперників рівнем вище, хоча їх і не так уже й багато в календарі «жовто-чорних», говорити з позитивними передумовами не доводиться – «Рух» уже шість матчів не перемагає, тому настрій усередині команди може бути геть поганим, а дискваліфікація Соломона-Отабора на майбутню зустріч, разом із травмами Віталія Романа та Мар'яна Мисика, точно зменшить шанси на успіх.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Дніпра-1» та «Руха» раніше перетиналися 6 разів у рамках УПЛ та Першої ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Дніпра-1» – 4 успішні матчі СК проти 1 перемоги «жовто-чорних», тоді як 1 зустріч завершилася внічию. Востаннє команди грали між собою в офіційному матчі у жовтні минулого року – гра у Львові на «Арені Львів» завершилася перемогою «Дніпра-1» (3:2). Голи за дніпрян забивали Артем Довбик (з пенальті), Олексій Гуцуляк та Сергій Логінов, а за львів'ян відзначались Олексій Довгий та Таллес, тоді як Віталія Романа вилучили на 58 хвилині.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 44-річний Олександр Дердо з Чорноморська, який має вже 138 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Павлінов та Віталій Сухін, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Панчишин. На матчі буде відсутня система VAR. Дердо має досвід проведення матчів за участю «Дніпра-1» – 1 перемога, 2 поразки, тоді як з «Рухом» він перетинався 2 рази (1 перемога і 1 поразка).

Орієнтовні склади


«Дніпро-1»: Рибак – Матарріта, Сваток, Сарапій, Хайнер – Бабенко – Бланко, Рубчинський, Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

«Рух»: Паньків – Лях, Слюсар, Слюбик, Кітела – Підгурський, Довгий – Рунич, Таллес, Альваренга – Климчук.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу з певною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Дніпро-1» (-1.5) із коефіцієнтом 2.07.

24 квітня, понеділок

«Дніпро-1» – «Рух»
Ужгород. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал та YouTube-канал Уніан ТБ
ДНІПРО-1 – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Прогноз Sport.ua – 3:0
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 8
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Денисов
Вперед дніпряни, до перемоги. Брати-кияни назавжди з тобою
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорек
Шахтер ваше время прошло.
Footbulka
Кроты вонючие тут как тут, сосать землеройки
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FootFun
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил