Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 квітня 2023, 21:37
5711
6

Чергові м'ячі Алефіренка. Чорноморець дотиснув Кривбас у Кривому Розі

Колектив Романа Григорчука поступово відходить від зони вильоту

| Оновлено 24 квітня 2023, 21:37
5711
6
Чергові м'ячі Алефіренка. Чорноморець дотиснув Кривбас у Кривому Розі
УПЛ

Команди з нижньої половини турнірної таблиці української Прем’єр-ліги дуже рідко дивують уболівальників якісною грою за ходом чергового сезону. Однак коли йдеться про необхідність боротись за виживання, то всі вони раптово стають дуже загрозливими один для одного та для навіть колективів, що йдуть у зоні єврокубків.

Амбіції потрапити до переліку таких ще не встиг полишити криворізький «Кривбас» станом на момент початку двадцять другого туру національної першості, але в домашній грі команді Юрія Вернидуба потрібно було повертатись до переможної ходи в протистоянні проти одеського «Чорноморця». Колектив Романа Григорчука поступово відходив від одного важкого періоду в календарі та стрімко готувався до початку іншого, не менш складного за рівнем супротивників.

У доволі спокійному темпі отримували свій розвиток події на футбольному полі в нашій грі. Криворіжці та одесити відмовились від особливих загострень біля чужих воріт, але при цьому гра в їхньому виконанні все одно затримувала увагу глядачів своєї безупинністю. Відсутність фолів у цьому плані виключно грала на користь та допомагала десь відводити погляд від кричущого факту недостатньої кількості спроб загострення з боку обидвох команд.

«Чорноморець» при цьому обирав тактику дальніх пострілів за найменшої нагоди, але якість їхнього виконання була, м’яко кажучи, доволі посередньою. Від «Кривбаса» ми натомість бачили виключно спроби протягування м’яча крізь фланги із завершальними передачами на загострення, більшість із яких перехоплювали суперники. Але не всі. На 30 хвилині Микитишин на правому краю атаки залишив за спиною Гучека, після чого прострілив до воротарського на Луньова, але той у падінні пробив над воротами. І одразу ж після цього пролунав сигнал «Повітряна тривога», тож матч довелось призупинити на тлі чорних хмар, що насувались на небі над стадіоном.

Гру зрештою відновили через майже 45 хвилин, і за звичним сценарієм команди почали підвищувати оберти одразу ж із суддівським свистком. Як підсумок – забитий м’яч на 41 хвилині авторства гравців «Чорноморця», який став можливий завдяки тонкій передачі Кузика до лівого флангу штрафного за спини захисникам на Алефіренка, після чого партнер переграв Сарнавського в ближньому бою. Прагнення «Кривбаса» відігратись ще до перерви ні до чого якісного не призвели.

Після перерви команди продовжили грати у швидкісний футбол, проте вже більш ретельно підходили до створення гольових моментів. «Кривбас» чимало часу витратив на те, аби спрямувати м’яч до чужого штрафного через фланги, проте зрештою кинув цю марну справу заради дальнього пострілу Луньова на 63 хвилині під ліву стійку. Цікаво, що незадовго до цього господарі поля застали суперників зненацька вкиданням ауту з лівого флангу від Дібанго, після якого Задерака з гострого кута пробив під голкіпером. Таким чином рахунок у грі вдалось перевернути з ніг на голову за лічені миттєвості.

Однак тільки-но встигла команда Вернидуба відсвяткувати свій другий гол, як у напрямку її воріт відбувся випад через лівий край нападу суперників, і з передачі Брагару Бадібанга перед воротарським ненароком забезпечив відскок на дальню стійку для Кузика. «Чорноморець» також був заведений, що в свою чергу гарантувало нам запальне завершення зустрічі.

Воно й вийшло в підсумку таким, оскільки вже на 77 хвилині рахунок знову змінився за безпосередньої участі «моряків». Це Авагімян зіграв із глибини правого флангу до штрафного на Алефіренка, а той оформив дубль під час побачення з голкіпером. Надалі команда Григорчука займалась тим, що втримувала м’яч подалі від власних воріт і зрештою не мала проблем із здобуттям трьох важливих очок.

Наступними вихідними криворізький «Кривбас» гратиме вдома проти «Олександрії», а одеський «Чорноморець» навідається в гості до луганської «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Кривбас» – «Чорноморець» - 2:3

Задерака, 57, Луньов, 63 – Алефіренко, 41, 77, Кузик, 64

Бескоровайний, 70 – Салюк, 67, Алефіренко, 88

«Кривбас»: Сарнавський – Дібанго, Стецьков, Бескоровайний, Опанасенко – Хомченовський, Татарков (Семотюк, 87), Приходько – Задерака, Луньов (Понєдєльнік, 78), Микитишин.

«Чорноморець»: Непогодов – Брагару, Гучек (Єрмаков, 79), Салюк, Путря – Демченко, Васильєв, Кузик – Алефіренко, Авагімян (Войтіховський, 90), Бадібанга.

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Удари (у площину): 11 (4) – 9 (4)
Кутові: 8 – 3
Офсайди: 1 – 0.

КРИВБАС - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Події матчу

77’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Чорноморець).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Орест Кузик (Чорноморець).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Луньов (Кривбас).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Задерака (Кривбас).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи
Футбол | 10 травня 2024, 00:03 22
Космос у Леверкузені. Баєр відігрався з 0:2 і вийшов у фінал Ліги Європи

«Рома» не зуміла втримати перемогу та перервати неймовірну серію німецької команди

Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0
Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Вітаю Чорноморець і дуже прикро за Кривбас. Вболіваю за обидві команди. 
Алексей Левченко
І чого вартує та перемога над Зорею, якщо після цього програють андердогам? Козаки?!
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
на Черноморец приятно смотреть, играющая команда
Александр Белогубко
ЧО нужен голкипер--слабо сыграл Путря --опять гол по его вине--не играйте в своей штрафной доиграетесь