Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 квітня 2023, 03:29
3487
12

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Гарний футбол. А були б фани, то думали б – Бундесліга»

Наставник оцінив нічию у матчі УПЛ

| Оновлено 23 квітня 2023, 03:29
3487
12
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Гарний футбол. А були б фани, то думали б – Бундесліга»
ФК Шахтар. Ігор Йовічевіч

Наставник «Шахтаря» Ігор Йовічевіч оцінив нічию 1:1 у матчі УПЛ проти «Динамо». Команда залишається лідером чемпіонату.

– Що можете сказати про перебіг сьогоднішнього матчу? (Проєкт «Толока.Медіа»)
– Ми хотіли домінувати, володіти м’ячем на чужій половині поля, скористатися нашою формою, енергією, позитивним ходом, що мали до сьогоднішньої гри. Це – класико, і напруга відчувалася у наших гравців на полі, адже ціна помилки дуже висока. Хоча ми відкрили рахунок – і це надало нам певні крила, аби контролювати гру та домінувати. Час покаже, ми втратили два очки чи здобули один бал. Майстерність Андрієвського сьогодні дозволила їм зрівняти рахунок, і я не пам’ятаю ще бодай одного моменту, що вони створили. Хоча, можливо, і ми сьогодні не були на своєму рівні, але мали можливості, аби закрити рахунок у такій напруженій грі, проте не вистачило десь останнього пасу, останнього удару, десь рикошет. Ще вісім «фіналів» до кінця. Ми маємо достатньо непростий графік: усі матчі будуть виїзними, окрім гри з «Дніпром-1» у Львові. Це достатньо важко, але побачимо.

– Зарано говорити про підсумки сезону, але ви провели чудову кампанію в Лізі чемпіонів, вийшли у євровесну, взяли чотири очки в матчах з «Динамо», лідируєте в УПЛ. Озираючись назад, коли ви приймали «Шахтар», чи так усе складається, як уявляли собі тоді? (Інтернет-проєкт Legendary Balls)
– Та ви провели гарний аналіз і, вважаю, самі відповіли на своє запитання. А я абсолютно погоджуюсь і можу зараз тільки повторити вашу думку. Ми б’ємося. Б’ємося і майже зробили те, чого ніхто не очікував із самого початку. І дійсно, за вісім «фіналів» до кінця боремося за чемпіонство з тим «Динамо», що вважався головним фаворитом на титул. Ми ще молода команда з парою досвідчених ветеранів, які керують, які пройшли це і вже вигравали чемпіонство. Це Пятов, Степаненко, Матвієнко, зараз ще Ракіцький долучився до нас – вони дають нам стабільність та рівновагу. Звичайно, будуть перепади, є десь напруга. Ви бачили, учора лондонський «Арсенал», який грає перший раз за чемпіонство, як почувається проти останньої команди – це не так просто. Йдемо від матчу до матчу, і лише час покаже, чи ми втратили два очки, чи зберегли одне очко. Але майстерність Андрієвського вирівняла цей рахунок, що нас трохи засмучує. Прикро, коли ведеш у рахунку весь матч і наприкінці його так зрівнюють майже з нічого. Я пам’ятаю сьогодні лише два удари від них. Але ми з повагою ставилися до суперника. Класико. Ані тимчасова турнірна таблиця не відіграє великої ролі, ані та форма, у якій одна чи інша команда перебувають, а важливо було зіграти якнайкраще сьогодні, виграти матч та відірватися від конкурентів. Але є опоненти, які ще гратимуть з «Динамо» тут. Тож кожен дивиться у «свій двір». Рахуватимемо очки, коли все закінчиться.

– Питання щодо Ракіцького. Коли він був на полі, то міг віддати якісний довгий пас, що робило гру команди цікавішою. Чому його замінили? (Проєкт «Толока.Медіа»)
– На жаль, він відчув біль у м’язі і більше не міг продовжувати. Шкода, бо він дійсно контролював гру, в обороні був надійним. У нього чемпіонське ставлення. І в побудові атаки має гарний розрізний пас, шукав третю лінію. Джурасек так само вдало увійшов у поєдинок, але коли пішов зустрічний курс, темп виріс, то він відчув проблему з травмою, через яку не тренувався до останніх днів, відчув утому. Плюс ви знаєте самі про відсутність наших вінгерів. У першому класико грали Мудрик та Зубков, а сьогодні роль вінгерів виконували Гочолеішвілі та Судаков, який є чистою вісімкою, одним з найкращих на цій позиції в Україні. Хоча й вінгера теж може зіграти. Але він не є тим вінгером, який під цю модель гри захоплює простір, по відкритому м’ячу шукає простір, грає сам на сам весь час, бо профіль йому дозволяє зовсім іншу гру. Тож мусимо більше комбінувати. А на такому полі, як сьогодні... Воно жахливе, дійсно жахливе. Це не на користь ані «Динамо», ані нам, ані глядачам, щоб вони дивилися гарний футбол. Гадаю, цей чемпіонат для вболівальників, для федерації є дуже-дуже цікавим. Останніми роками не було такої напруги, невизначеності в тому, хто буде чемпіоном. Вісім турів лишається до кінця, футбол гарний, а якби ще були люди на трибунах, то думали б, що тут Бундесліга. Бо в деяких матчах дійсно дуже цікаво. Пишаємося тим і робимо чемпіонат сильнішим усі разом.

– Ваша команда упевнено лідирує в чемпіонаті, але перед матчем ви давали команді установку на перемогу. Що вдалося і що не вдалося? (Сайт obozrevatel.com)
– Звичайно, ми контролюємо зараз перше місце, але є два матчі в запасі в «Дніпра-1»: завтра та з «Олександрією». Дійсно, коли матч закінчується з нічийним результатом, то ти робиш висновки, і десь емоції не ті, аніж коли виграєш. Розбиратимемо гру, і аналіз покаже, де щось неправильно робили, де можемо краще грати.

– Що команда змогла виконати і що ні з установки на гру, яку ви їй дали? (Сайт obozrevatel.com)
– То, може, я сам не виконав свою установку – не до кінця доніс футболістам власну ідею, а не футболісти не зробили того, що я просив. Але я можу до себе мати деякі запитання в голові, бо результат нічийний. І, знаєте, хотілося ще більше домінувати, ще більше грати на чужій половині поля, ще більше в атаці робити, нагнітати, створювати моменти. Бо сьогодні не було стільки моментів, як у двох останніх матчах, але були передумови, аби створити голи. Це передостанній пас, моменти перед останнім пасом, завершальним ударом – тут забракло трохи креативності, свіжості. Футболісти 100 відсотків мають це в собі, що показували не раз, але сьогодні це не вийшло. І потім під кінець матчу майстерність Андрієвського й удар під поперечину зіпсували наш настрій, емоції. І під цими емоціями я зараз вам висловлюю свою думку, а хотілося б мати інші емоції.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»
Футбол | 26 квітня 2024, 11:10 28
Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»

Клуб готується до продажу провідного виконавця

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mad_Fer_it
настільки гарний, що я майже заснув
Alex T
Он реально стебется или эта какая то попытка оправдания 7:1 непонятная или шо це? Печально если и правда так считает 
romario1501
Ще б суддівство було як Бундеслізі , ви б догравали в дев‘ятьох ! Бондаренко і Ракіцький мали отримати по червоній .
u6464u
чьорний гумор, чоловік з юмором.
AndiM
??? Це не лікується, напевно сирун вставив йому свого "алєня" і заразив жахливою венерично-психічною хворобою домбабве головного недомозку. А сируна заразили у свій час палкінг з сашкой пєнісовим.
Gargantua
ага... днолига
пешочком, два паса и обрезка
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
саня лысый
Лише повний кретин може сказати про гру черепах-пенсіонерів "гарний футбол", Найогидніший напевно матч з усіх "класичних"
nicksaf
І оце є чемпіон?. Гри не було ніякої. Так, катання м'яча туди, сюди і до воріт. Ракитський грав рукою. Це пенальті. Грубіяни; фол на Буяльському на початку гри тягнув на червону картку, били Сидорчука, Беніто. Беніто їх возив, посадовив трьох на жовті картки. В одному випадку треба було давати червону. Але ж у нас немає суддів. Вони вже не судять евроігри, входять лише до второї категорії. Зато зробили оцього "чемпіона".
iw_miami
как продали Мудрика, так их не остановить))))