Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

19.04.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:3 1 : 1
Манчестер Сіті Проходить далі
Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 квітня 2023, 12:28
9145
13

Фірмова зупинка – чвертьфінал. Баварія вдома не склала конкуренції Ман Сіті

Команда Томаса Тухеля забила лише один гол за два матчі проти англійського гранда

| Оновлено 20 квітня 2023, 12:28
9145
13
Фірмова зупинка – чвертьфінал. Баварія вдома не склала конкуренції Ман Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

Інколи трапляються невдалі дні навіть у великих футбольних клубів. А якщо вони при цьому ще й нещодавно змінили головного тренера, так і поготів. Напевно, думки керівництва мюнхенської «Баварії» на тлі фактичного побиття на «Етіхад Стедіум» за участі англійського «Манчестер Сіті» тиждень тому (0:3) існували саме в цій площині.

Часу на те, аби робити якісь докорінні зміни в новій для себе команді німецький фахівець Томас Тухель фактично не мав. Йому дорікали нестабільним захистом, тож він випустив із перших хвилин поміркованого Жоау Канселу до лівого флангу оборони, а стосовно проблем у нападі відповів довгоочікуваним повернення раніше травмованого Еріка-Максима Шупо-Мотінга. У той самий час Хосепу Гвардіолі, як і всім уболівальникам «містян», настільки сподобалась перша гра у виконанні команди, що робити зміни у її складі не було особливої потреби.

Однак «Сіті» розумів свою вихідні позиції перед матчем-відповіддю, тож намагався звести всі можливі ризики до мінімальних розсудливою грою від глибокого захисту із застосуванням середнього блоку. «Баварії» така поведінка суперників була одночасно на користь, але й при цьому містила певні виклики. Потрібно було ненароком не проґавити поодинокий швидкий вихід на чужу половину від суперників, із чим у господарів були відчутні проблеми.

Команда Тухеля першою створила непоганий гольовий момент на 17 хвилині, що для такого матчу було геть не запізнілим явищем, проте Сане пострілом із лівого флангу штрафного поцілив повз дальню стійку під час побачення з воротарем. Але вже за наступного випаду «Сіті» стали помітні всі ті потенційні проблеми захисту «Баварії» Голанд утікав від Упамекано від самого центру поля, тож захисник його збив і навіть устиг побачити перед собою червону картку, проте потім видихнув із полегшенням через офсайд у суперника.

І навряд чи в той момент перевів подих головний тренер «Рекордмайстера», бо, якщо вже Ерлінг одного разу опинився на ударній позиції, то точно зробив би це знову, чого не можна було допустити. Але на 34 хвилині Упамекано знову опинився в центрі уваги, навіть отримавши жовту за блокування дальнього пострілу Гюндогана з лівого флангу рукою в межах власного штрафного. Певна річ, що норвезький бомбардир тоді пішов виконувати пенальті, але пробив над воротами.

Вага цього епізоду була дуже значущою. «Баварія», по-перше, таким чином ще залишалась у грі, а по-друге Голанд міг десь утратити віру у власні сили, що також грало на користь мюнхенців. Вони спробували скористатись моментом, але пара пострілів Комана з меж чужих володінь під завісу тайму була заблокована захисниками.

Німецький чемпіон прагнув так само активно повернутись до гри й у другому таймі, але натомість суперники зустріли їх власним голом, який достроково закрив усі нагальні питання щодо інтриги. Не повірите, але знову Упамекано був антигероєм ситуації, бо його поклав на паузі Голанд під час передачі де Брюйне до лівого флангу контратаки на межі штрафного, після чого пробив над Зоммером під поперечину, що мав би зробити Сане під час свого моменту в першому таймі.

Особливого сенсу від дій «Баварії» після цього вже не було. Не існувало впевненості, що команда здатна подолати відстань у три м’ячі, а коли різниця почала становити чотири голи, то вже жодних додаткових розмов не велось. Проте «Альянц Арена» прагнула побачити бодай один гол від власної команди, і французький арбітр Клеман Тюрпен дав місцевій публіці таку змогу. Простріл Мане на 79 хвилині якось влучив у руку Аканджі біля лицьової на правому фланзі власного штрафного, а за допомоги VAR рефері ухвалив рішення щодо призначення пенальті. Кімміх пробив під поперечину вдало, на відміну від Голанда, тож господарі хоч трохи потішились.

У півфіналі Ліги чемпіонів УЄФА англійський «Манчестер Сіті» зіграє проти мадридського «Реала», тоді як мюнхенська «Баварія» в третьому поспіль сезоні зупинилась у чвертьфіналі.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/4 фіналу. Матч-відповідь.

«Баварія» – «Манчестер Сіті» - 1:1 (перший матч – 0:3)

Кімміх, 83 (пен.) – Голанд, 57

На 37-й хвилині Ерлінг Голанд («Манчестер Сіті») не забив пенальті (промах).

Канселу, 11, Упамекано, 34, Кімміх, 45+2, Павар, 59, Станішич, 88 – Едерсон, 44, Гюндоган, 45+2, Аке, 54, Лапорт, 85

«Баварія»: Зоммер – Канселу (Девіс, 63), де Лігт, Упамекано, Павар (Станішич, 77) – Горецка, Кімміх – Коман, Мусіала (Мюллер, 72), Сане (Мане, 64) – Шупо-Мотінг (Тель, 71).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке (Лапорт, 68), Діаш, Аканджі – Родрі, Стоунз – Гріліш, Гюндоган, де Брюйне (Вокер, 88), Б. Сілва – Голанд (Альварес, 84).

Арбітр: Клеман Тюрпен (Уллен, Франція).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен, Німеччина).

Удари (у площину): 17 (5) – 5 (2)
Кутові: 5 – 2
Офсайди: 2 – 2.

БАВАРІЯ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Події матчу

83’
ГОЛ ! З пенальті забив Йосуа Кімміх (Баварія).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Вдома якраз склала конкуренцію. Результат визначив невдалий виізд. Видно нинішні боси Баваріі не чули, що коней на переправі не змінюють. Челсі щоправда те саме
VBOLYUVALNIK
Я ж говорив, в кращому випадку мінімальна перемога або нічия. Вітаю Ман Сіті, а Баварії як найшвидше повернутися до минулого тонусу
antt
Це ж Упамекано начудив з другим голом в першому матчі, і у всіх моментах сьогодні для Баварії. Так за рахунку 1:0 чи 2:0 в першій грі все могло бути по іншому. І взагалі цікаво - спочатку Упамекано одержав червону (хай скасовану), а потім - жовту. Та й взагалі Тюрпен також герой матчу, але скоріше з негативного боку також.
Octopus
Реал Ман Сити, вот это рубилово года, жаль что не в финале, при всей моей любви к итальянскому футболу.
Віталій Яценко
А ми дивуємось Монзуль. Тюрпен на 83-й натюрпеніл. Добре, що це ні на що не вплинуло. Реал - єдина команда, яка може зупинити цей Сіті. Це буде фінал з 2-х матчів.
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Упамекано якийсь переляканий в обох матчах! Голанд настільки страшний?)
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
hater of haters
А Упомекано точно гравець рівня Баварії? Просто ходячий переляк якийсь
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил