Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2023, 17:21
1565
4

Чорноморець – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Спроба продовжити підйом до екватора в матчі проти складного суперника за нещасливого арбітра

| Оновлено 16 квітня 2023, 17:21
1565
4
Чорноморець – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Чорноморець Одеса

У неділю, 16 квітня, в Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбудеться матч двадцять першого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють одеський «Чорноморець» та полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Юрія Іванова з Макіївки прозвучить о 15:00 за київським часом.

Чорноморець


Одеський «Чорноморець» у першій половині поточного сезону та після відновлення чемпіонату, як то кажуть у рідному місті команди, – дві великі різниці. Десь посеред зимового тренувального циклу колектив Романа Григорчука несподівано для себе усвідомив, що цілком здатний перемагати, після чого успішно переніс цей досвід і на офіційні поєдинки. Звичайно, можна зробити необережне припущення про те, що «моряки» зараз мало не являють собою претендентів на потрапляння в зону єврокубків за підсумками сезону – аж надто багато про них говорять останнім часом. Однак це поки що зовсім не так.

«Чорноморець» справді в повному порядку. У команди з'явився стиль, що легко вирізняється на тлі інших, вона здобуває непогані результати, не поступається ось уже п'ять матчів, а також сміливо нав'язує свій футбол навіть тому ж донецькому «Шахтарю» (2:2) та «Олександрії» (1:1). Швидше за все, якби ми показали календар на старті другої половини чемпіонату вболівальникам «моряків» ще восени минулого року, вони б з легкістю не нарахували умовних балів своїй команді. А тим часом вона вже здобула дев'ять очок, що становить майже половину здобутку осінньої кампанії.

Який шлях до успіху Григорчука? Відповідь на це питання буде тривіальною, але досить несподіваною – робота на тривалій дистанції. «Чорноморець» зараз грає у той футбол, який йому прищеплювали ще з перших турів. Тільки зараз це дає помітні результати та забезпечує стрімкий вихід із зони вильоту, а трохи раніше команду мало не відправляли до Першої ліги. Утім, розслаблятися ще дуже рано – на чотирнадцятому рядку та з одним пунктом відриву від зони прямого вильоту за береги не запливеш. Хвилювати керманича має, хіба що, відсутність дискваліфікованого опорника Олександра Демченка.

Ворскла


Загалом, УПЛ у цьому, безумовно, важкому для кожної з команд сезоні не перестає дивувати. І не тільки тому, що наші клуби знаходять у собі сили під зливою грати з підсумковим рахунком 5:5. Узяти, наприклад, ту саму полтавську «Ворсклу». На команду Віктора Скрипника футбольна громадськість дивилась із докором відразу після раптового вильоту з кваліфікації єврокубків, після чого полтавці дуже невдало розпочали сезон, наслідком чого для них стала фактична відмова від міжнародних виступів наступного року.

На додачу до неочевидного стану справ усередині клубу, серія з матчів без перемог, яка тягнулася ще з минулого року і завершилась лише тижнем раніше, не давала шанувальникам приводів для радості. Відрив «Ворскли», яка йде на восьмому місці в турнірній таблиці, від 12 «Чорноморця» складає всього три очки, тому ви можете з легкістю можете оцінити щільність поблизу екватора в нашому чемпіонаті. Фактично, успіх проти «Інгульця» (1:0) дозволив команді Скрипника зробити стрімкий ривок, але подальшого просування не передбачається доти, поки «Кривбас» не підпустить до себе полтавців ближче, аніж на п'ять балів.

Утім, команда з Кривого Рогу напередодні програла «Минаю» (0:1), через що дистанція може скоротитися до двох очок, а там і очний матч наприкінці травня буде доречним. Але й до того часу суперники в розкладі «Ворскли», окрім гри проти київського «Динамо», дозволяють замахнутися на великі здобутки. Не єврокубки, звісно, але й з таким стартом сезону від «зелено-білих» великих перемог не очікують.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Чорноморця» та «Ворскли» раніше перетиналися 50 разів у рамках УПЛ, Першої ліги СРСР та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Ворскли» – 23 успішні матчі «зелено-білих» проти 12 перемог «моряків», тоді як 15 зустрічей завершилися внічию. Останній раз команди грали між собою в офіційному матчі у жовтні минулого року – гра у с. Минай на «Минай-Арені» завершилася перемогою «Ворскли». Голи за полтавців забивали Володимир Чеснаков та Таулянт Сефері, а за одеситів відзначився Іван Бобко, тоді як Сергій Кравченко був вилучений на 90+4 хвилині.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Юрій Іванов із Макіївки, який на своєму рахунку має вже 38 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Висоцький та Андрій Скрипка, а резервним арбітром відпрацює Максим Козиряцький. На матчі буде відсутня система VAR. Іванов має досвід проведення матчів за участю «Чорноморця» – дві поразки, тоді як з «Ворсклою» він перетинався 9 разів (1 перемога, 5 нічиїх і 3 поразки).

Орієнтовні склади


«Чорноморець»: Непогодов – Брагару, Гучек, Салюк, Єрмаков – Васильєв, Політило – Алефіренко, Кузик, Бадібанга – Хадіда.

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Чеснаков, Пердута – Павлюк, Челядін – Олійник, Скляр, Сефері – Степанюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу з мінімальною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Чорноморець» (-0.5) з коефіцієнтом 3.55.

16 квітня, неділя

«Чорноморець» – «Ворскла»
Одеса. «Чорноморець». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа, телеканал та YouTube-канал Setanta Sports
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Белогубко
ГРИ ставь Войтиховского -Авагимяна  а Политыло в запас нужна скорость
Remark
Встреча двух дырок (в плане пропущенных голов). Обе команды регулярно пропускают, поэтому хоть гол в матче, да будет.
Ставка ТБ 1 общий в матче (без риска).
Прогноз: 3-0-3 или результативная ничья.