Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
|
2697
0

Беленюк не увійшов до складу збірної України з боротьби на чемпіонат Європи

Замість Жана на континентальній першості виступить Артем Матяш

Беленюк не увійшов до складу збірної України з боротьби на чемпіонат Європи
Getty Images/Global Images Ukraine. Жан Беленюк

З понеділка, 17 квітня, у турецькій Анталії стартуватиме перший великий старт у боротьбі – чемпіонат Європи. Участь у ньому візьме і збірна Україна.

Перед Євро з боротьби UWW оголосила про рішення повернути до змагань спортсменів з росії та білорусі відповідно до нових рекомендацій МОК. Для цього була створена «незалежна панель»: вона визначатиме критерії допуску борців з цих країн та кого саме можна буде допускати на наступні турніри. Водночас, в UWW поки що не повідомляли про повернення спортсменів з росії та білорусі до змагань саме на чемпіонат Європи.

На Євро розіграють 30 комплектів нагород, по десять у кожному з видів: греко-римській боротьбі, в якій змагаються лише чоловіки, а також вільній чоловічій і жіночій. Україна буде представлена в усіх 30 дисциплінах: по одному спортсмену в кожній. Цікаво, що до складу збірної не увійшов олімпійський чемпіон Жан Беленюк

Заявка збірної України на чемпіонат Європи

Греко-римська боротьба

В'ячеслав Байрактар (до 55 кг), Віктор Петрик (до 60 кг), Олександр Грушин (до 63 кг), Парвіз Насібов (до 67 кг), Андрій Кулик (до 72 кг), Сергій Козуб (до 77 кг), Ярослав Фільчаков (до 82 кг), Артем Матяш (до 87 кг), Владлен Козлюк (до 97 кг), Михайло Вишнивецький (до 130 кг).

Вільна боротьба

Жінки: Оксана Лівач (до 50 кг), Лілія Горішна (до 53 кг), Марія Вінник (до 55 кг), Аліна Грушина-Акобія (до 57 кг), Юлія Ткач-Остапчук (до 59 кг), Ірина Коляденко (до 62 кг), Тетяна Сова-Ріжко (до 65 кг), Алла Белінська (до 68 кг), Людмила Павловець-Тичина (до 72 кг), Анастасія Осняч-Шустова (до 76 кг).

Чоловіки: Андрій Яценко (до 57 кг), Тарас Маркович (до 61 кг), Ерік Арушанян (до 65 кг), Ігор Никифорук (до 70 кг), Семен Радулов (до 74 кг), Василь Михайлов (до 79 кг), Владислав Прус (до 86 кг), Ілля Арчая (до 92 кг), Муразі Мчедзлідзе (до 97 кг), Олександр Хоцянівський (до 125 кг).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.