Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 квітня 2023, 08:27
16460
13

Ротань знову за старе. Чорноморець вистояв у меншості проти Олександрії

Команда з Кіровоградщини провела більше тайму за чисельної переваги, але не скористалась цим

| Оновлено 10 квітня 2023, 08:27
16460
13
Ротань знову за старе. Чорноморець вистояв у меншості проти Олександрії
УПЛ

На початку 2023 року доволі цікаво спостерігати за тенденцією в українській Прем’єр-лізі, що почала формуватись разом із першими здобутками команд. Найбільш стабільні та прогресивні колективи нині з помітною швидкістю рухаються турнірною таблицею національної першості, просто для одних цей шлях відбувається в рамках постійних перегонів біля верхівки, а для інших складає обов’язкову частину боротьби за виживання.

Одеський «Чорноморець» у першій половині сезону догрався до того стану, що здавалось, буцімто команду Романа Григорчука вже ніщо не здатне підняти із зони вильоту. Проте після відновлення офіційних матчів з’ясувалось, що «моряки» ще здатні боротись не просто на рівні конкурентів, а й відбирати очки в грандів накшталт донецького «Шахтаря», що тиждень тому невдало завітав до Одеси (2:2).

У рамках двадцятого туру тепер уже самому «Чорноморцю» доводилось поїхати в гості до центральної частини країни, до Олександрії, де місцевий однойменний клуб під керівництвом Руслана Ротаня тільки-но починав звикати до нових умов. Чотири нічиї поспіль – команди з нижньої половини турнірної таблиці могли б позаздрити «поліграфам» із приводу подібної стабільності, проте їм потрібно ще долати відстань у вісім очок від київського «Динамо», тож куди більш цікавим виглядав перший успіх нового керманича в грі проти «Ворскли» (3:0).

«Чорноморець» був у цей день у гарному гуморі, тож вирішив розпочати матч із спроб атакувати чужі ворота. Однак доволі швидко команді Григорчука довелось змиритись із тим, що аналогічні наміри мають і суперники, і при цьому «поліграфи» ще й застосовують безліч стандартних положень для того, аби спрямовувати м’яч до чужого штрафного. Подекуди серії кутових від футболістів Ротаня налічували ледь не по п’ять спроб, але зиску з цього доволі довго не вдавалось отримувати.

Дуже інтенсивний темп зустрічі тримався аж до того моменту, доки це дозволяла робити погода. Рясний дощ розпочався вже під завісу зустрічі, коли саме мала відбутись кульмінація цієї вистави, і господарі поля на той момент взагалі могли не дорахуватись здобутих очок. Річ у тім, що поодинокі спроби «моряків» виходити з-під тиску з власної половини здавались не надто загрозливими рівно до тих пір, поки гості не забили гол на 35 хвилині. Тоді Алефіренко змістився з лівого флангу через стінку з Демченком, після чого пробив під поперечину з меж штрафного.

І жодним чином не можна було сказати, що футболісти Григорчука не награли на цей забитий м’яч за цілком конкурентної боротьби. Але «Чорноморець» на рівному місці створив собі чимало проблем, коли той самий Демченко за останні 15 хвилин першого тайму назбирав пару попереджень, через що в одеситів відкривались не надто привабливі перспективи грати в меншості весь другий тайм.

Очевидно, що Ротань зробив усе від себе залежне, додавши кількох свіжих виконавців одразу після відновлення гри, задля посилення атаки власної команди. «Олександрія» при цьому взагалі не намагалась вигадувати розіграші м’яча перед чужими володіннями, а просто завантажувала передачі різного калібру на загострення, а вже всередині мав хтось їх завершувати. Така тактика створювала шалений тиск на оборону гостей, проте до певного часу «Чорноморець» усе ж таки давав їй раду.

Усе пішло шкереберть для гостей на 67 хвилині, коли черговий кутовий із лівого флангу від Калітвінцева завершився ударом головою від Бабогла з центру штрафного в Ковальця, який перед воротами розібрався з відскоком. Святкувати забитий м’яч часу не було, та й мінлива погода почала потрохи псуватись. На жаль, «поліграфи» не встигли забити ще один гол до початку страшної зливи, а потім команди просто ковзали газоном стадіону «Ніка».

У наступному турі «Олександрія» гратиме в гостях проти харківського «Металіста 1925», а одеський «Чорноморець» прийматиме полтавську «Ворсклу».

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Олександрія» – «Чорноморець» - 1:1

Калітвінцев, 67 – Алефіренко, 35

Сігеєв, 47, Калітвінцев, 69 – Демченко, 29, Алефіренко, 83, Непогодов, 89

Демченко, 45+2 (друге попередження)

«Олександрія»: Шевченко – Цуріков, Логінов, Бабогло, Мірошніченко – Ковалець (Шулянський, 80), Мустафаєв (Сігеєв, 46), Михайленко (Рибалка, 63) – Третьяков, Кулаков (Кобзар, 64), Кожушко (Калітвінцев, 46).

«Чорноморець»: Непогодов – Брагару, Гучек, Салюк, Єрмаков – Демченко, Васильєв, Кузик (Юсов, 78) – Алефіренко, Хадіда (Політило, 46), Бадібанга.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 21 (4) – 2 (1)
Кутові: 12 – 3
Офсайди: 2 – 2.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

69’
ГОЛ ! М'яч забив Кирило Ковалець (Олександрія).
45’
Олександр Демченко (Чорноморець) отримує червону картку.
35’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Григорчук рулить,  мої вітання.!!! 
pricolist
Геніальне рішення босів Олександрії звільнити толкового тренера і призначити Ротаня, який із молодіжкою по суті нічого не зробив. Хоча це УПЛ, тут логіку частенько немає сенсу шукати
Gargantua
Григорчук и Вернидуб однозначно подтверждают свой класс. 
столкнулись с серьезными трудностями но руководство проявио терпение и после межсезонки игру удалось наладить.
у Скрипника пока не получается, кризис затянулся.
ZlayaSobaka
Чого всі винуватять тренера? А ви не думали, що причина результату є не погана гра Александрії, а те що Чорноморець став краще грати. Друга гра поспіль у одеситів результативна і якби не прикре вилучення, то Чорноморець міг перемогти. Григорчук зміг внести зміни у малюнок гри команди і це помітили мабуть всі, хто дивиться УПЛ
nivavn
Супер Мега Хет-Рік тренер. Одночасно ТРИ команди і усі НУЛЬОВІ....
ortomir
Шаран та Гура кожен по-своєму вибудували самобутню команду. Ротань те по-своєму її майже розвалив.
Перець
Фізрук, яка збірна шо попало !
Умник
Фк навес выдер ничейку у Черноморца
fitnes_sports066
Пусть за пятое место борется, не конкурент четверке клубов лидеров уж точно
Zanregent
Ну Черноморец молодцы! Сыграть весь второй тайм вдесятером и взять очко - это дорогого стоит! Обидно что Демченко глупо удалился,пришлось всё время обороняться,а так могли бы и выиграть! Черноморец ещё многим попортит нервы,ещё 10 туров впереди!
Александр Белогубко
ЧО нужен хороший голкипер эти все слабоваты  --перестали выпускать хлам игра пошла--Авагимяна -Войтиховского на поле 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Коновалец
Пошли договорняки... У Черноморца хватает денег только на ничью...