Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 квітня 2023, 02:48
6158
29

ЛУЧЕСКУ: «Ні до кого немає такого упередженого ставлення, як до Динамо»

Тренер «Динамо» – про перемогу над «Минаєм»

| Оновлено 11 квітня 2023, 02:48
6158
29
ЛУЧЕСКУ: «Ні до кого немає такого упередженого ставлення, як до Динамо»
dynamo.kiev.ua. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Київ Мірча Луческу прокоментував перемогу 2:0 над «Минаєм» у 20-му турі УПЛ:

— Чому сьогодні в заявку на матч не потрапили Караваєв і Кабаєв?
— У Караваєва травма, він вибув на три тижні. Кабаєв теж травмувався, але поки ми не знаємо, як швидко він повернеться в стрій.

— Чи є ще в «Динамо» шанси на золоті медалі в цьому чемпіонаті?
— «Динамо» — клуб із традиціями, з історією, це символ українського футболу. Ця команда не має права бути без медалей або без єврокубків. Але повторю те, що вже говорив не раз: ми втратили 14 гравців. Причини були різні — війна, травми, трансферна політика. Забарний, Миколенко, Шапаренко, Вербич, Вітіньо, де Пена, Бесєдін, Кендзьора тощо. Це все ключові виконавці. Багато хто не захотів тут виступати через війну. Це нормально, по-людськи я їх розумію: у них сім’ї, діти. Але треба розуміти, що тепер нам потрібен час, щоб перебудувати команду. Ми даємо шанс молоді, яка вже підходить до рівня першої команди. Ми крок за кроком йдемо до своєї мети.

Крім того, ви бачите, як нас судять. Я не бачив такого упередженого суддівства по відношенню до жодної іншої команди в цьому чемпіонаті. Тому ж «Інгульцю» ми програли програли через дві критичні помилки Катерини Монзуль.

Або взяти ситуацію з Буяльським. Матч із «Дніпром-1» був таким, що в ньому на високому рівні була не тільки інтенсивність гри, а й емоції. І такі емоції зрозумілі. Нормальний арбітр у такій ситуації промовчить, навіть якщо футболіст щось на нього скаже. Три матчі дискваліфікації для Буяльського — це занадто багато, такого не повинно було статися. Це наш найкращий футболіст, вони знали, кого карають.

Але, повторюся, «Динамо» не може перебувати на тому місці в турнірній таблиці, на якому воно зараз перебуває, і не може демонструвати той рівень гри, який зараз ми показуємо. Дуже розраховуємо на повернення Буяльського і Караваєва, це наші найдосвідченіші футболісти. Вони принесуть багато користі.

У нас є ще 10 матчів, тому ми продовжуємо боротьбу.

— Що ви сказали Царенку після сьогоднішньої гри? І друге запитання: чи може Ванат стати в майбутньому основним нападником «Динамо» і збірної України?
— Щоб ці хлопці вийшли на рівень першої команди, їм, перш за все, потрібно отримати досвід. А щоб отримати досвід, потрібен час, потрібно помилятися і вчитися на цих помилках, потрібно грати у футбол. Ці хлопці поки що набирають такий досвід. Думаю, до 23-24 років вони вже сформуються як футболісти першої команди і ми побачимо нове покоління «Динамо». У мене подібне було в інших командах. У тому ж «Шахтарі» ми відкривали молодих бразильців, а потім їх продавали в інші клуби.

Ми створюємо молоду команду, нам треба час, щоб ми заграли на тому рівні, на якому має грати київське «Динамо».

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 63
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
В этом чемпионате арбитры с шахтером . Это все что надо знать. Не удаление Степаненко сегодня этому большое подтверждение. Шахтер с Тарасом и без него очень отличается и сегодня его отмазали незаслуженно от удаления дважды....
avk2307
Играли  не супер, но есть результат сегодня.
А насчет Ингульца и Днепра правильно сказал он.
Надо не забывать за эти моменты, это влияет на расположение в турнирной таблице.
Все верно
bolelschik
Судьи тоже дают повод на них сворачивать...
jugulator
Нытье Луческу о судействе - это его отличительная черта на протяжении всей карьеры.
Анатолій Чорнобук
Як ти вже задовбав... 
GloryUkraine
Луческу ніби не пам'ятає як судді засуджували Динамо коли він був тренером Шахтаря.
Maslyaspor
Мені подобається збіговисько 3.14зDдуноf ,які за такі ж самі рішення  суддів на користь Динамо, залили би тут все своїми виділеннями . Але тут вас я дивлюсь оцінюють по рівню вашої об'єктивності. Нічого, Динамо корисно пограти в таких умовах , будуть вчитися досягати попри все . А свідомі вболівальники все бачать і все розуміють , шкода що страждають гравці .Те що не вбиває робить сильнішим .
Gambie
Мы же видели как Луческу с ахметовым ставили судей на матчи шахтера .
Gambie
Да хоть не пи. ди.дед.Тоже самое выбегал на поле с кулаками и орал на судей в шахтере и тоже самое здесь .Людей за одно слово наказывают а здесь часами грязь льет и никакого наказания даже порицания .Ау Уаф проснетесь .где же ваши требования ?
Lion
Хроническое нытье,  когда тренировал Шахтёр ныл 12 лет что Шахтёр плохо судят, та же самая песня только уже с Динамо.....
Только осталось сказать браво федерация.........,,
Gambie
Наверное скоро матч Динамо с шахтером и как обычно Луческу в работе и готовит фразу типа ну вы видели.Н когда в жизни не признал свои ошибки а все виноваты 
Gambie
Впечатление что где бы ни быльэтот Луческу все судьи были за рыгов и убивали Днепр и других открыто и нагло .А его вечно послушаешь что в Шахтере что в Динамо типа самый несчастный .придурок старый 
FootFun
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AleksandrF
Потеряли 14 игроков. Вспомнил тех, кто ушел хрен знает когда, и тех, кого збагрили, потому что не играли. Миколенко и Забарного продали, значит это не потеря, а осознанное решение. Шапаренко травмирован, так в каждой команде такие есть, и никто не ноет. У кого потери, так у Шахтера, но играет молодежь практически не хуже
Mykola_nik
Коли діда поміняють на нормального тренера?
musuk
Наша байка стара-нова — розпочнемо її знову
Родион Накса
Маразматик,таблетки на забывай пить