Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 квітня 2023, 21:57
2402
5

Дніпро-1 – Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Претендент на чемпіонство проти заблудлого аутсайдера

| Оновлено 09 квітня 2023, 21:57
2402
5
Дніпро-1 – Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У неділю, 9 квітня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбудеться матч двадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють дніпровський «Дніпро-1» та «Львів». Стартовий свисток рефері Дмитра Панчишина з Харкова прозвучить о 13:00 за київським часом.

Дніпро-1


Рішуче просування дніпровського «Дніпра-1» угору за турнірною таблицею на старті сезону, яке згодом змінилося тривалим утриманням лідерства в чемпіонських перегонах, викликало відверте захоплення. Однак щось-таки зламалось у цьому, на перший погляд надійному, механізмі колективу Олександра Кучера, і вже на початку серії офіційних матчів 2023 року дніпряни були змушені залишити позиції, що зайняли раніше. Донецький «Шахтар» скористався ситуацією з трьома невдачами поспіль у виконанні прямих конкурентів, і тепер СК змушений дивитись у спину команді Ігора Йовічевіча.

Утім, боротьба ще далека від завершення. Це стало очевидним після осічки «гірників» тижнем раніше в Одесі, а також важкої перемоги «Дніпра-1» у гостях у харківського «Металіста 1925» (3:0). І нехай підсумковий рахунок не вводить читачів у оману – той матч команда Кучера відіграла далеко не найкращим чином, але вона вже встигла набрати достатньо досвіду для того, щоб виходити зі складних ситуацій за рахунок свого головного виконавця – нападника Артема Довбика, який тоді оформив хет-трик.

Загалом дніпряни мають достатньо можливостей для того, щоб і надалі боротися за «золотий» комплект нагород. Поступово до обойми підтягуються «зимові» новачки, а футболісти, які раніше прийшли в клуб, також створюють непогану конкуренцію в боротьбі за місце в стартовому складі. Ось тільки нескінченний потік травм різного ступеня важкості Кучеру не вдається пустити стороною вбік від своєї команди. Той же Довбик, наприклад, розпочинав минулий матч із лави запасних, хоча є «залізно» основним гравцем, але пошкодження Пеглоу змінило початкову установку тренерського штабу.

Львів


Щодо «Львова», то для білоруського фахівця Олега Дулуба під час зимової трансферної кампанії фактично зібрали новий колектив, очікуючи побачити зміну ситуації в турнірній таблиці вже з першого туру після поновлення офіційних матчів. І Дулуб дійсно відразу дав результат – перемога над «Минаєм» (1:0), яка дозволила його команді розжитись дуже важливими трьома очками, скоротивши при цьому відставання від конкурентів у боротьбі за виживання. Однак така романтика тривала недовго – поразка від «Зорі» (1:3) та нічия проти «Кривбаса» (2:2) змінилися березневою міжнародною паузою, після якої «золоті леви» повернулися до роботи вже з новим наставником на чолі.

Анатолій Безсмертний – 54-річний фахівець, із яким «Львову» не доводиться знайомитись із чистого аркуша. Він уже підбирав команду у стані важкої кризи у березні 2021 року, зберіг з нею місце в «елітному» дивізіоні, а вже у серпні того ж року був звільнений зі своєї посади. Як і двома роками раніше, український головний тренер зіткнеться з колективом без виразної трансферної політики, але таким, що має достатньо гравців абсолютно різного набору навичок у своїй обоймі.

Як зібрати з усього цього згуртований колектив – наразі неясно, а календар у «Львова» найближчим часом міститиме аж дві зустрічі проти донецького «Шахтаря» наступного тижня. Утім, потім команда матиме кілька матчів із прямими конкурентами калібру «Вереса», обох «Металістів» та «Руха», тому, можливо, вартувало б поберегти сили в протистояннях проти грандів.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Дніпра-1» та «Львова» раніше перетиналися дев'ять разів у рамках УПЛ та Кубка України. Спостерігається суттєва перевага за кількістю перемог на користь дніпрян – 9 успішних матчів СК проти 1 перемоги львів'ян. Останній раз команди грали між собою в офіційному матчі у жовтні минулого року – гра у Львові на стадіоні «СКІФ» завершилася перемогою «Дніпра-1» із рахунком 3:0. Голи забивали Артем Довбик, Олексій Гуцуляк та Домінго Бланко.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Дмитро Панчишин із Харкова, який на своєму рахунку має вже 11 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Віктор Нижник та Сергій Приступа, а резервним арбітром відпрацює Андрій Коваленко. На матчі буде відсутня система VAR. Панчишин має досвід проведення матчів за участю «Львова» – 1 перемога, 1 поразка, тоді як із «Дніпром-1» він ще не перетинався.

Орієнтовні склади


«Дніпро-1»: Рибак – Матарріта, Сарапій, Гомес, Хайнер – Рубчинський, Бабенко – Бланко, Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

«Львів»: Рибка – Дитятьєв, Ґільєрме, Ґабріель – Антоніо – Богунов, Мильченко, Свржняк, Грисьо – Есеола, Бугай.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу з впевненою перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Дніпро-1» (-1) із коефіцієнтом 2.57.

9 квітня, неділя

«Дніпро-1» – «Львів»
Ужгород. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН ТБ
ДНІПРО-1 – ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gambie
Судью правильно подобрали донецкие ? Не поведет ?
antt
Те що в судді  Панчишина є досвід роботи на матчах із ФК Львовом дуже цікаве твердження. Це ж Феміда - вона незряча, в смислі  що за команда, тому це для них не має мати  ніякого значення.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slava_Dyatlov
Бисиклета Довбика!
Gambie
В одну калитку .4 0 минимум