Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:18
1218
0

Масвідаль спробує закрити серію поразок. Суперник – надскладний Бьорнс

В Хорхе не вірять, але шанси є

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:18
1218
0
Масвідаль спробує закрити серію поразок. Суперник – надскладний Бьорнс
Getty Images/Global Images Ukraine. Гілберт Бьорнc та Хосе Масвідаль (праворуч)

8 квітня на турнірі UFC 287 Хорхе Масвідаль (35-16) спробує реабілітуватись після серії поразок у поєдинку проти непростого Гілберта Бьорнса (21-5). Виклик складний для обох, адже бійці кардинально протилежні один одному і в обох можуть виникнути проблеми через стиль опонента.

Від того ще цікавіше.

У обидвох останнім часом справи не ідеальні. Але Хорхе програв три з трьох останніх поєдинків

Так вже склалось, що Хорхе Масвідаль – один з найбільш яскравих персонажів UFC та загалом ММА, і при цьому останні поєдинки регулярно програє. З 2020 року американець провів три зустрічі: проти Камару Усмана, реванш проти Камару Усмана та бій з Колбі Ковінгтоном. Всі три програв, а другий ще й жорстким нокаутом. При цьому, на перший поєдинок проти Усмана Масвідаль вийшов на короткому сповіщенні і мав відчутно кращий вигляд, ніж у поєдинку номер два проти тодішнього чемпіона.

Масвідаль – боєць ударного стилю. Бореться Хорхе непогано, але не більше того. При цьому у більшості останніх боїв зустрічався виключно з міцними борцями: вже згадані Усман (двічі) та Ковінгтон, а також Бен Аскрен. Нейт Діаз також непоганий у боротьбі, але характерним та однозначним борцем його все ж назвати важко.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хорхе Масвідаль

З одного боку, три поразки в п’яти поєдинках – погана статистика. З іншого – Аскрен був нокаутований найшвидшим нокаутом у історії UFC. Діаз побитий до зупинки поєдинку лікарем. У першому протистоянні проти Усмана все було дуже близько, не дивлячись на одноголосне рішення суддів. Як і в бою проти Ковінгтона. Колбі прилітало і не раз, так що нічим страшним той бій не закінчився.

Загалом маємо всього один провал – реванш проти Усмана. Тоді Хорхе дуже і дуже багато обіцяв. Розповідав, що він тепер точно буде готовий, бо часу у нього більше. Але виявилось, що і Усман більшою кількістю часу скористався відповідно. Підготувався та нокаутував візаві.

З іншого боку - 36-річний (молодший на два роки за суперника) Гілберт Бьорнс. Бразилець, міцний борець, потужний та фізично сильний. Три перемоги та дві поразки в останніх п’яти поєдинках. Бьорнс перемагав Тайрона Вудлі (рішенням суддів), Стівена Томпсона (рішенням суддів) та Ніла Магні (упіймав на сабмішн руки у першому ж раунді. А програвав Камару Усману (технічним нокаутом) та Хамзату Чімаєву (рішенням суддів).

З останнім вийшло чудове протистояння. Чімаєв звик до середняків, яких він кидає по клітці легко і без спротиву, але бразилець – точно не хлопець, з яким можна себе так поводити. Так, Хамзат переміг, але він відчутно більший та молодший за суперника, тож і не дивно.

Тобто, у клітку вийдуть вікові суперники, чиї справи, дивлячись на результати, складаються не дуже, але які майже у кожному з програних поєдинків не виглядали погано. Хіба що проти Камару Усмана обидва не впорались, але нігерієць – домінант категорії, тож і не дивно.

Причому, стилістично це також геть різні бійці. Хорхе Масвідаль – чудовий ударник з непоганою, але не більше того, боротьбою. Гілберт Бьорнс – борець, який підтягнув ударну техніку, реально має потужність в кулаках, але технічно та тактично все ж гірший за опонента.

Чудове протистояння, на кону якого може стояти майбутнє обох вікових спортсменів. 38 та 36 років – вік, в якому кількість поєдинків, які залишились до кінця кар’єри, реально йдуть на мінімум. Тому важливо перемагати тут і зараз.

Хто фаворит?

Якщо дивитись на котирування букмекерів, то фаворит очевидний. На Гілберта Бьорнса можна поставити за 1.22. Перемога Хорхе Масвідаля оцінюється у 4.55.

Getty Images/Global Images Ukraine. Гілберт Бьорнс

Чому так? Бьорнс – молодший. Він все ж перемагав частіше останнім часом, ніж суперник. Він міцний борець, а це завжди йде в плюс у поєдинках в ММА.

Чому все не так однозначно? По-перше, тому що Масвідаль має шанси не дати себе контролювати так, як здається перед поєдинком. Хорхе провів серію поєдинків проти борців: Колбі Ковінгтон, двічі Камару Усман. А також постійно бореться під час тренувальних таборів із топовими борцями.

Зрозуміло, що стати топовим борцем у 38 років уже не вийде, але йому це і не потрібно. Задача Масвідаля – залишитись без контролю з боку суперника, підійматись після потенційних переводів та захищатись, як від них, так і загалом у партері. Це точно під силу Хорхе, хоч і не буде просто.

У стійці Масвідаль точно кращий. Він більший – вищий на декілька сантиметрів, має довші кінцівки. Просто більш різний, як в атаках, так і у захисті. Бьорнс точно має силу, яка може повалити будь-кого, але чи зможе він її донести – величезне питання. При цьому банально перебоксувати Хорхе у нього навряд чи вийде. Занадто той технічний, точний та розумний спортсмен саме в ударному плані.

Тож у підсумку, як це часто буває в таких протистояннях, все скочується у те, хто з бійців впорається зі своїм планом краще – ударник чи борець. При цьому важливо враховувати, що поєдинок пройде в рамках 3-раундового протистояння. А на цій дистанції обидва завжди показували себе добре. Тож приблизно рівне кардіо тут навряд чи вирішить.

Головний момент – чи вдасться Хорхе Масвідалю не давати себе контролювати. Вставати, протидіяти боротьбі та контратакувати. Якщо так – можливий навіть апсет. Все ж він кращий у стійці, якщо не проспить якусь пушку від бразильця.

Якщо ж Бьорнс впорається з основною задачею – контролем у партері, переводами та атаками там, у Хорхе знову будуть проблеми. Малоймовірно, що він потягне затяжну боротьбу проти такого суперника, лежачи на спині, будучи притиснутим до клітки та отримуючи удари.

При цьому, однозначно потужне протистояння. Друге в рамках цього турніру – головний бій вечора між Адесаньєю та Перейрою інтригує не менше. Але там весь нахил йде на роботу в стійці.

Поєдинок Гілберт Бернс – Хорхе Масвідаль відбудеться у ніч із 8 на 9 квітня у Майамі. У прямому ефірі двобій покаже телеканал Setanta Sports.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.