Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 квітня 2023, 22:35
3591
6

МОК, аргументуючи рішення щодо рф, посилається на Федерацію тенісу України

У МОК вважають, що стоять серйозні питання щодо автономії українського спорту

| Оновлено 05 квітня 2023, 22:35
3591
6
МОК, аргументуючи рішення щодо рф, посилається на Федерацію тенісу України
Getty Images/Global Images Ukraine

Міжнародний Олімпійський комітет (МОК), в черговий раз аргументуючи рішення щодо повернення спортсменів рф та рб у великий спорт, посилається на Федерацію тенісу України.

Заява МОК

Рішення про бойкот змагань від українського уряду ставить серйозні питання щодо автономії українського спорту.

У разі реалізації таке рішення завдасть шкоди лише українській спільноті спортсменів та національним спортивним федераціям і жодним чином не вплине на війну, яку світ хоче зупинити та яку затято засуджує МОК. МОК завжди стверджував, що уряди не повинні вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у міжнародних змаганнях.

У разі реалізації таке рішення також суперечило б позиції низки українських спортсменів та інших членів української олімпійської спільноти.

Буквально днями Федерація тенісу України заявила: «Цим зверненням ми висловлюємо спільну позицію щодо можливого рішення НОК щодо повного бойкоту гравцями всіх міжнародних турнірів, де грають росіяни чи білоруси. Таке рішення призведе до знищення українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні, і це стане санкцією не проти росіян, а українців. Якщо допустити росіян та білорусів до змагань, з ними треба грати та перемагати, а не ухилятися від поєдинку».

МОК завжди слідував і слідуватиме в цьому випадку своїй політиці захисту спортсменів. Тому, якщо це буде реалізовано, спортсмени, які хочуть брати участь у змаганнях та втратять підтримку своєї Національної спортивної федерації та свого Національного олімпійського комітету через втручання уряду, можуть розраховувати на пряму підтримку Фонду солідарності Олімпійського руху для олімпійської спільноти України та програми підтримки спортсменів МОК.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 21
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca
Інші види | 10 травня 2024, 23:59 2
Україна обіграла Францію й посіла перше місце в групі ЧЄ-2024 із socca

Суперником України у 1/8 фіналу буде команда Німеччини

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksiy V.
Хороша робота "Федерація тенісу" ви створили чудовий прецедент, тепер у разі чого МОК зможе посилатися на вас.
Ай молодці, пограли з кацапами? Задоволені?
Що не "федерація" то якесь лайно.
Izz
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
олег инкогнито
У ФТУ зовсім не розуміють політичну ситуацію, я вже не кажу про військову. От МОК за це і ухватилось. Хоча й без цього щось би придумали.
Sashamar
Ой лукавить МОК, не бреше, а саме лукавить. Професійні тенісисти "стають на крило", після чого майже не мають стосунку до національних федерацій (чому "майже" нижче), а через них до держави. Як би там не бідкався пан Зукін з його бажанням, щоб гравці були вдячні Федерації "по гроб жизни". Менше, ніж теніс до країн має відношення тільки професійний бокс, снукер та Формула-1. Приблизно на такому рівні велоспорт. До яких країн належaть Ineos, Movistar чи Bora? Власова (BORA) - п'яте місце в загальному заліку на TDF - не усували.
Тепер чому "майже". Бо тенісисти єдині з профі, кому для потрапляння на Олімпіаду треба брати участь в змаганнях під егідою федерацій (для НБА та НХЛ таких обмежень немає).
Інша справа, що по вкрай важливому пункту "Запад есть Запад, Восток есть Восток". Радянський підхід, який поділяє і пан Гутцайт і пан Зукін, та й ми з вами, навіть ті, хто це з піною у рота заперечує, виходить з того, що будь-який спортсмен (артист, etc.) є представником держави (тоталітарна держава взагалі вважає будь-яку особу з її паспортом своєю власністю). Натомість західна традиція виходить з того, що якщо людина не є держслужбовцем і не має державного фінансування, вона не має стосунку до дій держави, і обмеження, накладені на державу, її не стосуються.
anacreon
Влада має розпустити цю федерацію, наші податки не повинні  йти на утримання цієї егоїстичної швалі. Мало того, що ми маємо боротися за недопуск русні на змагання. Так ще власні федерації в унісон підспівують шлюхам МОК і вимагають права грати з русньою. І усі ці чинуші отримують величезні зарплатні з наших податків. Тоді як користі з них ніякої, тільки шкода.
Кожен день наша преса мала дзвонити всім цим Костюк, Калінінам та іншим і прямо питати, чого вони грають з русньою, а не знімаються. Тенісисти і та федерація зробили найбільшлї шкоди в цій ситуації. І найдивовижніше, що вони реально не розуміють цього. Вони думають, що якісь патріоти і чимось допомагають.