Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 квітня 2023, 08:11
3034
2

Чотири з чотирьох. Зоря впевнено розібралася з Рухом

Луганський клуб продовжив свою «весняну» переможну серію.

| Оновлено 03 квітня 2023, 08:11
3034
2
Чотири з чотирьох. Зоря впевнено розібралася з Рухом
УПЛ

Передматчеві розрахунки були на користь «Зорі». Команда після поновлення чемпіонату виграла всі три матчі, а серія без поразок тривала 7 ігор: 4 перемоги та 3 нічиї.

Рухівці в останніх 7 матчах виграли лише одного разу – 2:1 у «Металіста» на самому старті весняної частини чемпіонату. До цього львівський клуб перемагав ще на початку листопада. Крім того, рухівці мали рекордну серію матчів з пропущеними голами: 9 ігор – 12 голів. У підсумку обидві команди продовжили свої серії.

На початку матчу на полі було багато силової боротьби та довгих передач. Уже на першій хвилині гравці «Зорі» після штрафного удару тричі пробивали по воротах, але Паньків і захисники відбилися. На шостій хвилині було небезпечно біля воріт «Зорі»: Едсон з кутового подав на Довгого, той прийняв м'яч і пробив приблизно з 11 метрів – Сапутін врятував «Зорю». Ледь не одразу Довгий мав ще один момент, але м’яч полетів вище воріт після того, як Олексій з лінії воротарського майданчика завдав удару в падінні.

«Зоря» відповіла двома гострими атаками з інтервалом у дві хвилини. Спочатку Булеца з центру штрафної віддав лівіше на Дришлюка, але той пробив вище. Потім Антюх завдав неточного удару після передачі Русина. Ще через хвилину луганці заробили пенальті: Слюбик збив Дришлюка. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Булеца, пробивши точно в правий від себе кут воріт. Надалі перший тайм проходив з невеликою перевагою «Зорі», яка більше контролювала м’яч. «Рух» більшість тайму в атаці виглядав дуже мляво. Таллес не нагадував того гравця, який зробив хет-трик у ворота «Зорі» в матчі першого кола. Бразилець Едсон виглядав зовсім не як бразилець. Карабін на вістрі атаки переважно залишався без м’яча.

На перших хвилинах другого тайму команда Віталія Пономарьова, який проводив дебютний у кар’єрі матч на посаді головного тренера, значно додала в активності, але реальної загрози воротам Сапутіна не створила. Атакувальна активність «Руха» тривала зовсім недовго. Події перемістилися в центр поля, було багато боротьби та неточних передач. Мабуть, такий перебіг подій приспав пильність гравців львівської команди, і вони пропустили швидку атаку «Зорі», яку точним ударом з центру штрафного майданчика завершив Русин. Пас йому віддав Вантух, який за кілька хвилин до цього вийшов на заміну.

Свій єдиний шанс хоч якось змінити перебіг гри «Рух» втратив на 75-й хвилині: Соломон протягнув м'яч лівим флангом, зробив передачу на 11-метрову позначку, звідки Климчук влучив у каркас воріт.

Наприкінці матчу «Зоря» забила втретє. Знову в результативній атаці взяв участь Вантух, а завершив її Погорілий, який також з'явився на полі в другому таймі. Молодий гравець першим дотиком прийняв м'яч, а другим завдав точного удару. Цей гол став першим у дорослому футболі для 18-річного форварда.

«Зоря» здобула четверту перемогу в чотирьох матчах весняної частини чемпіонату. Колектив Патріка ван Леувена поки виглядає дуже впевнено. Завдяки тому, що «Шахтар» втратив залікові бали у грі з «Чорноморцем», луганці наблизилися до лідера на відстань трьох очок. Але «Зоря» зіграла на один матч більше.

«Рух» зазнав третьої поразки поспіль. Поки що зміна тренера не принесла позитивного результату. У складі багато молодих і талановитих гравців, яких виховав саме Віталій Пономарьов. Зокрема, Дідик, Лях, Роман викликаються до збірної України U-21, яка готується до чемпіонату Європи. Є представники львівського клубу і в збірній U-19. Враховуючи вміння Віталія Пономарьова працювати з молоддю, можна припустити, що команда має непогані перспективи. Чи встигне вона реалізувати їх в УПЛ? Адже турнірне становище для рухівців зараз дуже загрозливе.

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Зоря» – «Рух» – 3:0

Булеца (19, з пенальті), Русин (64), Погорілий (87)

Русин (45+1).

«Зоря»: Сапутін – Бутко, Імереков, Батагов, Снурніцин, Бражко, Дришлюк (Хахльов, 88), Булеца (Полегенько, 88), Мішньов (Вантух, 60), Н.Русин (Шахов, 73), Антюх (Погорілий, 73).

«Рух»: Паньків – Роман, Дідик, Слюбик, Лях, Довгий, Едсон (Притула, 61), Карабін (Руніч, 61), Таллес, Соломон, Климчук.

Арбітр – Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон – «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

«ЗОРЯ» – «РУХ». ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Погорілий (Зоря).
64’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
19’
ГОЛ ! З пенальті забив Сергій Булеца (Зоря).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карло НІКОЛІНІ: «Ціна на Судакова по кишені тільки клубам АПЛ»
Футбол | 28 червня 2024, 17:36 10
Карло НІКОЛІНІ: «Ціна на Судакова по кишені тільки клубам АПЛ»

Навіть невдалий Євро-2024, схоже, не змінив ситуації...

Українки дізналися суперниць в основній сітці Вімблдону-2024
Теніс | 28 червня 2024, 12:26 32
Українки дізналися суперниць в основній сітці Вімблдону-2024

В основі зіграють вісім представниць України

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
Рідна Зоря вітаю з перемогою.  Рух, все по переду. Гідний суперник. 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил