Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1830
3

Іспанія – Норвегія. Прогноз та анонс на матч відбору до Євро-2024

Обидва колективи амбітні, але іспанці – явні фаворити

Іспанія – Норвегія. Прогноз та анонс на матч відбору до Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Луїс де ла Фуенте

У суботу, 25 березня, у Малазі на стадіоні «Ла Росаледа» відбудеться матч 1-го туру кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року між збірними Іспанії та Норвегії. Стартовий свисток у матчі пролунає о 21:45 за київським часом.

Іспанія

Збірна Іспанії розпочинає новий розділ у своєму літописі. Майбутня гра стане дебютом на тренерському містку команди Луїса де ла Фуенте.

Іспанська збірна не грала з того часу, як поступилася за пенальті Марокко в 1/8 фіналу ЧС-2022. Та зустріч стала фінальною на чолі Фурії Рохи для Луїса Енріке.

Збірна Іспанії, яка дійшла до півфіналу Євро-2020, вважалася темною конячкою на мундіалі в Катарі, але марокканська команда їй зіпсувала все. А на певному етапі в Іспанії навіть починали звучати думки щодо повторення тріумфу ЧС-2010.

Зараз увага Іспанії зосереджена на виступі у кваліфікації Євро-2024, де вона потрапила до групи А разом із Кіпром, Грузією, Норвегією та Шотландією. Але не варто забувати про те, що стартовий відрізок стане для іспанців і підготовкою до літнього Фіналу чотирьох у розіграші Кубка націй УЄФА, куди команду вивів Луїс Енріке.

Норвегія

Команда Норвегії востаннє грала у листопаді 2022 року. Це була товариська гра із Фінляндією, яка завершилася внічию 1:1. Незадовго до цього норвежці обіграли у спарингу команду Ірландії з рахунком 2:1. У ЧС-2022 у Катарі Норвегія не брала участі. Вона не грала у планетарних турнірах з 1998 року.

«Леви» також не потрапляли до фіналів чемпіонатів Європи, починаючи з 2000 року. Все це свідчить про масштабність завдання, яке стоїть перед головним тренером Столе Сольбаккеном.

Команда Сольбаккена має відчути, що вона досить сильна, щоб претендувати на друге місце у групі. Їй доведеться шукати натхнення у діях своїх лідерів – Мартіна Едегора та Ерлінга Холанда. Втім, останній зараз перебуває поза грою через травму паху.

Статистика особистих зустрічей

Збірна Іспанії має в активі 5 перемог над командою Норвегії у восьми очних зустрічах. На рахунку норвезької збірної один виграш. Два поєдинки команд завершилися внічию.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку господарі поля виявляться кращими за гостей. При цьому обидві команди результативністю не потішать і ТБ 2,5 у матчі не зіграє. Нашою ставкою буде позиція – перемога першої команди та ТМ 2,5 у матчі.

25 березня, субота

Іспанія – Норвегія
Малага. «Ла Росаледа». 21:45
ТБ-трансляція – MEGOGO
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:59 0
Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги конференцій

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил