Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 27 березня 2023, 00:51
13371
7

Дотисли в компенсований час. Україна U21 переграла Данію

Молодіжна збірна тричі за ходом гри виходила вперед за рахунком

| Оновлено 27 березня 2023, 00:51
13371
7
Дотисли в компенсований час. Україна U21 переграла Данію
УАФ

Український фахівець Руслан Ротань віднедавна поєднує в собі виконання обов’язків головного тренера як «Олександрії», що бореться за місця в зоні єврокубків Української Прем’єр-ліги, так і керманича національної та молодіжної збірних нашої країни, кожній із яких уже найближчим часом доведеться вирішувати відповідальні завдання на власному рівні. Зокрема, юнаки віком до 21 наразі посилено готуються до чемпіонату Європи-2023, що відбудеться влітку в Грузії та Румунії, і тому запланували собі провести пару товариських зустрічей під час березневої міжнародної павзи.

Першим суперником на шляху нашої команди була молодіжна збірна Данії, грати проти якої доводилось у сонячному турецькому Белеку. І якби ще й удалось уникнути проблем із трансляцією на початку зустрічі, то, можливо, ми би одразу поринули до подій цього на диво напруженого протистояння. Суперники, як і можна було передбачити, чинили суттєвий тиск в інтенсивному футболі на нашій половині, тоді як підопічні Ротаня схилялись більше до відповідей у вигляді контратак.

Гра від того була доволі жвавою, і на початку було навіть важко вигадати спосіб, у який ми б могли подолати пресинг опонентів. Перша реальна загроза воротам Фесюна виникла десь на 17 хвилині, коли послідовні ударів із середньої та дальньої відстані відповідно завдавали Квістгорден та Фагір, але голкіпер впорався з загрозою.

Добре, що тоді українці вчасно взялись за розум, і вже наступний небезпечний момент був створений їхніми зусиллями – у дальню стійку поцілив ударом із правого флангу штрафного Назаренко, а вже за мить із протилежного боку поля красивим ударом у праву дев’ятку Брагару завершив скидання від Драмбаєва п’ятою.

Здобутим імпульсом від власного успіху наша команда в підсумку так і не скористалась через тиск суперників, що відтоді тільки зростав. У підсумку, на 39 хвилині помилка Драмбаєва під час передачі перед власним штрафним зумовила привід для фолу Дідика проти Квістгордена, але під час виконання пенальті Фагір поцілив майже в праву хрестовину, що дозволило нам піти на перерву за переваги за рахунку.

Однак ледь розпочався другий тайм, як центральні захисники не впорались із перехопленням прострілу з правого флангу, перевівши м’яч на дальній кут воротарського для Квістгордена, який із близької відстані розстріляв ворота. Подальші події матчу було важко відслідковувати через телевізійну картинку, яка подекуди зникала ледь не на п’ять хвилин.

Але побачити дивовижний гол від Очеретька на 67 хвилині ми все ж таки мали змогу. Півзахисник тоді потужно пробив здалеку з правого флангу в ближній кут, що захопило зненацька воротаря суперників. Проте куди ж команді Ротаня цього вечора було без помилки в захисті, і з другої спроби суперники таки зуміли реалізувати покарання у вигляді пенальті. К'єргор пробив прицільно в правий нижній кут.

Залишалось зовсім небагато часу для того, аби щось зробити в цій грі, проте українці спробували й мали в підсумку шалений успіх. Уже на останній із чотирьох компенсованих хвилин постріл навмання від В’юнника з лівого флангу штрафного в дальній кут воротар відбив перед собою, а Сікан зробив те, що майже завжди робить краще за інших – розстріляв порожні ворота.

Наступний матч молодіжна збірна України проведе в гостях у однолітків з Італії 27 березня.

Товариський матч.

Україна U21 – Данія U21 - 3:2

Брагару, 22, Очеретько, 67, Сікан, 90+4 – Квістгорден, 47, К’єргор, 85 (пен.)

На 40 хвилині Вагідуллах Фагір (Данія U21) не реалізував пенальті (поперечина).

Україна U21: Фесюн – Драмбаєв (Лях, 85), Боль, Дідик, Роман – Рубчинський (Хлань. 85), Желізко, Очеретько – Брагару (Кащук, 70), Кухаревич (Сікан, 70), Назаренко (В’юнник, 71).

Данія U21: Йоргенсен – Адельгор, Гей, Єнсен, Гааєї – Клем, Фрауло, К’єргор – Квістгорден, Фагір, М. Гансен.

Стадіон: «Titanic Sports Complex» (Белек, Туреччина).

УКРАЇНА U21 - ДАНІЯ U21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (УКРАЇНА U21).
85’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Данія U21.
68’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Очеретько (УКРАЇНА U21).
47’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Данія U21.
22’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Брагару (УКРАЇНА U21).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку
Футбол | 19 березня 2024, 03:00 0
«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку

Гранці національної збірної України взяли участь в ефірі з Владою Зінченко

Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною
Футбол | 19 березня 2024, 03:20 2
Реал подав скаргу на арбітра матчу з Осасуною

Хуан Мартінес Мунуера не вказав у звіті про образи вболівальників на адресу Вінісіуса Жуніора

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Мене звати Володимир, і я на цьому сайті з 2017 року. Весь цей час я вболівав за свою улюблену команду Шахтар, а у єврокубках - за всі українські клуби. Щиро підтримував збірні України - національну, молодіжну, юнацьку. Активно коментував, дискутував, сперечався, тролив, підколював, наривався на попередження і бани...Але, на жаль, все колись закінчується. Закінчується все і для мене. Нещодавно в Полтавській обласній клінічній лікарні мені діагностували невиліковну хворобу. І залишилося мені небагато...Я щиро дякую усім вам за проведений час, за змістовні і не дуже дискусії, за вболівання і переживання, за відданість улюбленій справі. Не тримаю зла на опонентів і бажаю усім добра. Дуже хочу, щоб Україна здобула Перемогу і український спорт і футбол зокрема відродилися і досягли європейського рівня. А провідні наші клуби вибороли єврокубкові трофеї.Вибачайте, якщо когось ненароком образив. Усім найціннішого - здоров'я. Все буде Україна!
Andrey_1992
Мда, звичайно я здивований, приємно здивований, ми любимо пропускати на останніх, а тут забили переможний м'яч
Mykhailo Stepanov
молодці! навіть шкода що товарняк
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил