Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 березня 2023, 14:33
810
0

Колос – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Потенційний вихід із зони вильоту можуть призупинити єврокубкові амбіції

| Оновлено 19 березня 2023, 14:33
810
0
Колос – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 19 березня, у Ковалівці на стадіоні «Колос» відбудеться матч вісімнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють ковалівський «Колос» та закарпатський «Минай». Стартовий свисток рефері Віталія Романова з Дніпра пролунає о 14:00 за київським часом.

Колос


Український фахівець Ярослав Вишняк очолив ковалівський «Колос» ще протягом минулого сезону, коли білорус Сергій Кузнєцов втратив контроль над ситуацією, і команда забуксувала в підвалі турнірної таблиці. Із приходом нового наставника «колоски» почали грати набагато краще в плані результатів, але на другу половину футбольного року команди УПЛ так і не вийшли, після чого для кожного з клубів настали часи невизначеності. Вишняк зрештою залишився очолювати колектив і на поточну кампанію, проте на довгій дистанції результати «чорно-білих» уже виглядають не так вражаюче.

За час весняно-літньої паузи «Колосу» вдалося ґрунтовно попрацювати над своєю заявкою, і клуб у підсумку залишив чинним основний кістяк, додавши трохи орендованих гравців на перспективу на кшталт крайнього захисника київського «Динамо» Микити Кравченка. У плані досягнутих результатів ці зміни були важливими, оскільки за мінімальних витрат дозволяють клубу з Ковалівки зберігати, а іноді й покращувати свої позиції на тлі результатів минулого сезону.

До речі, нещодавно можна було прямо порівняти ці дві кампанії, і побачити, що за схожої кількості набраних балів футболісти Вишняка почали більше забивати і менше пропускати, і при цьому розташовуються позаду «Олександрії», яка всім своїм виглядом і п'ятьма нічиїми поспіль показує, що розрив у п'ять очок варто спробувати скоротити. Успіх минулого тижня в неймовірно нудній грі проти львівського «Руху» (1:0) у цьому плані для «Колоса» був дуже доречним.

Минай


Закарпатський «Минай» також відносно нещодавно поповнив склад учасників української Прем'єр-ліги, проте вже незабаром може знову повернутися на нижчий рівень. Справа в тому, що хоч би як намагалися Василь Кобін, Микола Цимбал, Ігор Леонов та Володимир Шаран, а стабілізувати клуб із глибокими проблемами навіть на рівні керівництва їм не вдається. Уже в дебютному сезоні «Минай» боровся за виживання, а за підсумками минулої кампанії мав усі шанси опинитись у Першій лізі, але початок повномасштабної агресії, як бачимо, відтермінував цей процес на невизначений термін. Чи виживе закарпатський колектив цього сезону – відкрите питання, а остаточна відповідь на нього залежить виключно від таланту Шарана.

Але чого може досягти з командою тренер, якщо клуб під час зимової паузи вирішує розлучитися з лідерами обойми рівня Ельдара Кулієва та Олексія Хахльова? Замість цих виконавців прийшли як досвідчені футболісти рівня Михайла Шишки чи Дмитра Нємчанінова, так і перспективні футболісти накшталт Андрія Булези, Єгора Твердохліба, Богдана Чуєва чи Назарія Воробчака.

Ось тільки немає часу в новачків для того, щоб зігратись, оскільки команда йде на передостанньому місці, не може перемогти вже чотири тури поспіль, а після міжнародної павзи зіграє з усім футбольним бомондом України. Розганятися в плані набраних очок у «Миная» є простір за рахунок прийдешньої гри або зустрічі проти «Інгульця», але потім календар буде нестерпно складним аж до останнього туру.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» та «Миная» раніше перетиналися п'ять разів у рамках УПЛ. Суперники грали в офіційному матчі у вересні минулого року – гра в с. Мінай завершилася нічиєю з рахунком 1:1. Гол за «Минай» забивав Ельдар Кулієв, а у «Колоса» відзначався Павло Оріховський.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний Віталій Романов із Дніпра, який має вже 123 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Денис Сердюк та Денис Романов, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде відсутня система VAR. Романов має досвід проведення матчів за участю «Колоса» – 6 разів (1 перемога, 2 нічиї та 3 поразки), тоді як з «Минаєм» він перетинався 9 разів (3 перемоги, 1 нічия і 5 поразок).

Орієнтовні склади


«Колос»: Волинець – Ємець, Гончаренко, Чоботенко, Золотов – Мілько, Оріховський – Болбат, Смирний – Безбородько, Лисенко.

«Минай»: Бандура – Булеза, Кравчук, Мельник, Чуєв, Гончар – Твердохліб, Вітенчук, Шишка, Воробчак – Вишневський.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що господарі здобудуть перемогу за мінімальної переваги. Нашою ставкою буде позиція – Фора. «Колос» (0.5) з коефіцієнтом 1.73.

19 березня, неділя

«Колос» – «Минай»
с. Ковалівка. «Колос». 14:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sport
КОЛОС – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.