Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 березня 2023, 13:00
2139
3

Металіст – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нічійна традиція зі зниженням результативності починає набридати

| Оновлено 17 березня 2023, 13:00
2139
3
Металіст – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

У п'ятницю, 17 березня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбудеться матч вісімнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють харківський «Металіст» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Юрія Іванова з Макіївки прозвучить о 13:00 за київським часом.

Металіст


Стрімкий шлях харківського «Металіста» з нижчих ліг до «елітного» дивізіону був досить гучним, оскільки в місті активно просувалася ідея продовження традицій «того самого» однойменного клубу. Але, зрештою, увесь задум почав сипатися рівно того моменту, як команда досягла УПЛ. Олександр Кучер очолив дніпровський «Дніпро-1» на тлі проблем у керівництва клубу, а вже під час поточної кампанії ми стали свідками міграції провідних футболістів «жовто-синіх» у розташування, за великим рахунком, принципового суперника. Український фахівець Олег Ратій не зміг виступити гарантом гідних результатів команди у другій половині сезону, і у підсумку Періца Огнєнович очолив клуб під час зимової павзи.

«Металіст» завершив першу половину сезону на 11 місці з 16 команд-учасниць УПЛ, але через дві стартові поразки його позиція погіршилася рівно на один рядок. У матчах проти львівського «Руху» (1:2) та петровського «Інгульця» (1:2) команда намагалася демонструвати атакуючий футбол і навіть забивала у ворота суперників, але для здобуття очок цього було недостатньо. Проблема також полягає в тому, що ці зустрічі проходили проти прямих конкурентів, яким удалось посунути команду Огнєновича в напрямку зони вильоту. А водночас, якщо вірити інформації зі ЗМІ, розпочалися й неочевидні маніпуляції навколо майбутнього сербського наставника на чолі команди.

І хоча статус «в.о.» ні до чого до ладу не зобов'язує, майбутня гра має всі шанси стати для тренера останньої на цій посаді. «Чорноморець» та «Минай» можуть зачепитися за очки в цьому турі, і міжнародну паузу «Металіст» може зустріти вже в зоні вильоту. Окрім того, у харків'ян з'явилась кадрова проблема в центрі захисту через вилучення новачка Паті Алондо в попередній грі.

Олександрія


«Олександрія» під час зимової павзи також пережила зміну головного тренера. «Домашній» фахівець Юрій Гура працював на чолі «поліграфів» із помітним акцентом на перспективу, але незадовго до фіналу чемпіонату світу-2022 у Катарі зненацька з'явилася новина про його відставку. А трохи пізніше всі дізналися, що спадкоємцем на його посаді стане Руслан Ротань, що в результаті взагалі переросло в поєднання українським фахівцем-початківцем одразу трьох посад на чолі клубу, національної та молодіжної збірних. У режимі Юлія Цезаря Ротань почне працювати незабаром, а поки що його результати на чолі команди з Кіровоградської області викликають певні перестороги.

Далеко не кожна команда країни зараз може похвалитися голами в кожному матчі після поновлення УПЛ. «Олександрія» у цьому плані виділяється у вигідному ракурсі, ось тільки бажаних результатів це їй зовсім не дає. Три поспіль нічиїх – із таким ланцюжком у 2023 році утримуватись поблизу зони єврокубків довго не вдасться, і тим паче, що «поліграфи» тягнуть смугу невдач на два матчі довшу ще з минулого року з перспективою мати серйозні проблеми у перенесеній грі проти «Дніпра-1». До речі, саме гра проти дніпрян на тлі послідовних утрат очок виділялася в гарному тлі, оскільки результат 2:2 був здобутий у вольовому стилі. Чого не скажеш про матчі проти «Металіста 1925» (3:3) та «Минаю» (1:1), де футболісти Ротаня були на голову вищі за суперників класом, але не скористались цією перевагою.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Металіста» та «Олександрія» раніше перетиналися один раз у рамках УПЛ. Суперники грали в офіційному матчі у вересні минулого року – гра у Києві завершилася перемогою «жовто-синіх» з рахунком 1:3. Гол за «Олександрію» забивав Владислав Калітвінцев, а в команди Ратія відзначались Сергій Панасенко, Максим Прядун та Олександр Мизюк.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Юрій Іванов із Макіївки, який на своєму рахунку має вже 37 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Михайло Юхименко та Євген Гашков, а резервним арбітром відпрацює Олександр Солов'ян. На матчі буде відсутня система VAR. Іванов має досвід проведення матчів за участю «Металіста» – 1 перемога, тоді як з «Олександрією» він перетинався 3 рази (2 перемоги та 1 нічия).

Орієнтовні склади


«Металіст»: Єрмолов – Картушов, Мизюк, Порох, Романюк – Ралюченко, Панасенко – Бойчук, Демченко, Наумець – Прядун.

«Олександрія»: Шевченко – Цуріков, Бабогло, Бондаренко, Мірошниченко – Ковалець, Михайленко, Мустафаєв – Третьяков, Кобзар, Кожушко.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть перемогу за результативної гри. Нашою ставкою буде позиція – «Олександрія» переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.45.

17 березня, п'ятниця

«Металіст» – «Олександрія»
Ужгород. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН ТБ
МЕТАЛІСТ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua – 1:3
Сделать ставку Зробити ставку
Melbet
  • 3.70
  • 3.65
  • 2.05
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alexlozin
"Металлист" – "Александрия"Симферополь. "Авангард". 13:00 Крым – это Украина!!! Но есть сомнение, что успеют к завтра.
Gargantua
с этим ротаньстайлом вполне вероятно, что Металлист победит.
Remark
Тут ставка - гол от Александрии (в основном они забивают во втором тайме).
Прогноз: результативная ничья или 1-4/0-5 счета.