Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Реал Мадрид
15.03.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 5:2 1 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 березня 2023, 10:34
9165
7

Дива не сталось. Реал удруге обіграв Ліверпуль

Команда Карло Анчелотті з холодною головою поховала шанси суперників у двоматчевій дуелі

| Оновлено 16 березня 2023, 10:34
9165
7
Дива не сталось. Реал удруге обіграв Ліверпуль
Getty Images/Global Images Ukraine

Великі футбольні вечори посеред робочого тижня повернулись до нашого звичного футбольного розкладу ще в середині лютого першими матчами 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. І тоді протистояння рівня англійського «Ліверпуля» та мадридського «Реала» на «Енфілді» виглядало напрочуд дивно на настільки ранній стадії плей-оф. Однак іншого варіанту жеребкування цього раунду нам не залишило – хтось із величних клубів мав завершити свій шлях у міжнародній кампанії.

Ближчим до цього, безперечно, був колектив Юргена Клоппа, оскільки домашній матч із виграшного становища 2:0 на табло в підсумку перетворився на 2:5, які відігравати доводилось на одній із найбільших арен Європи, нехай вона й перебуває наразі на етапі глибинної реконструкції. Супроводжуючі фактори довкола матчу-відповіді команди не дуже цікавили, тому вони одразу взялись до справи безпосередньо на футбольному полі.

«Реал» не намагався виглядати аж надто гостинним господарем, проте суперники все ж таки першими створили момент, коли вже на сьомій хвилині Нуньєс із центрального входу до штрафного низом не зміг переграти Куртуа. Команда Карло Анчелотті на цей випад відповіла одразу кількома власними пострілами, які відбувались, переважно зі середньої та дальньої дистанції. Лише Вінісіус на 15 хвилині мав нагоду пробити майже від правої стійки, але й звідти примудрився влучити в голову Аліссона.

А ось потужний дальній постріл від Камавінги прилетів у верхній каркас воріт якраз із-за меж штрафного майданчика, тоді як Модрич за кілька хвилин після того поцілив трохи вище воріт приблизно з такої ж відстані, що й француз. Аж ніяк не було схоже цими хвилинами, що саме «Ліверпулю» потрібно відзначатись у воротах суперників три рази. Команда Клоппа повернулась до чужої половини вже перед самою перервою, створила роботу для Куртуа у вигляді пострілів Нуньєса, Салаха та Гакпо, але так і не змогла бодай забити один м’яч перед відходом на відпочинок, який ризикував стати для неї останнім у поточному розіграші Ліги чемпіонів.

Як з’ясувалось згодом, те, що ми побачили в атаці від «червоних» до перерви, було ще непоганим наступальним футболом, бо надалі навіть подібного рівня гри команда Юргена Клоппа досягти більше не змогла. На чужій половині гості з’являлись украй рідко та ще й з нечітко сформульованими пропозиціями щодо того, як саме вони мають відігравати відставання за рахунком двоматчевої дуелі.

«Реалу» в підсумку не склало великих складнощів відкинути опонентів за центральну лінію, провести кілька непоганих розіграшів, і зрештою розкрити захист суперників однією вдалою передачею Камавінги через центральну зону на Бензема. Тоді, на 79 хвилині, Карім хотів зробити все для забитого м’яча від Вінісіуса, проте партнер пробив із першої спроби невдало, тому потім вирішив просто скинути відскок на порожні для французького нападника.

Часу до завершення гри залишалось обмаль, тому гості вже ні нащо в цьому матчі не сподівались. Головною подією останніх хвилин узагалі стала поява захисника Цимікаса, якому ледь не в першій атаці влучив м’яч у руку в центрі штрафного, після спроби Родріго завершити в дотик простріл із правого флангу. А допоки ми розбирались із потенційним пенальті, який так і не призначили, гра добігла кінця.

Фінальний свисток відправив до чвертьфінального раунду Ліги чемпіонів УЄФА від звітної пари команд мадридський «Реал», тоді як для англійського «Ліверпуля» турнірний шлях завершився достроково.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Реал» – «Ліверпуль» - 1:0 (перший матч – 5:2)

Бензема, 79

Цимікас, 90+4

«Реал»: Куртуа – Начо, Рюдігер, Мілітао, Карвахаль (Васкес, 86) – Кроос (Чуамені, 84), Камавінга, Модрич (Себальйос, 81) – Вінісіус (Асенсіо, 84), Бензема (Родріго, 82), Вальверде.

«Ліверпуль»: Аліссон – Е. Робертсон (Цимікас, 90+1), ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Фабіньо, Мілнер (Окслейд-Чемберлен, 73) – Нуньєс (Фірміно, 57), Жота (Елліотт, 57), Салах – Гакпо (Карвалью, 90+2).

Арбітр: Фелікс Цваєр (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 18 (7) – 9 (5)
Кутові: 5 – 9
Офсайди: 5 – 2.

РЕАЛ - ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням
Футбол | 28 березня 2024, 18:45 2
В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням

Маурісіо Почеттіно зіткнувся з кадровими труднощами після паузи на матчі збірних

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Старики в лице модрича кросса бензема сильнее молодых ливерпульцев
Mike000000
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Old  Т
Чудом была бы ничья.
Andy_P
А в ворота Ворсклы подобный пеналь поставили  
lizerginnn
чудово. до побачення, Клоп