Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2023, 02:35
2074
13

Верес запропонував УАФ змінити граничний термін подання заявки на VAR

Рівненський клуб вважає, що граничний термін слід зменшити з 14 до 7 днів до початку матчу

| Оновлено 16 березня 2023, 02:35
2074
13
Верес запропонував УАФ змінити граничний термін подання заявки на VAR
UA-Футбол/Автор - Аліна Єрофеєва

«Верес» звернувся до Української асоціації футболу та Української Прем’єр-ліги з пропозицією скорочення граничного терміну для подачі заявки на використання системи VAR на конкретному матчі з 14 до 7 днів.

«Після матчу проти полтавської «Ворскли», коли гол у наші ворота було зараховано після того, як м’яч залишив межі поля - клуб серйозно задумався над заявкою про використання системи перегляду відеоповторів. І ми зрозуміли, що суто процедурно - не завжди можемо скористатися своїм правом подати таку заявку.

Згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи ВАА (VAR) клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. І ось тут виникає об’єктивна складність - іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків.

У Регламенті є поняття базового дня – «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно.

Тому ми виступаємо з пропозицією розглянути та затвердити на засіданні Виконкому УАФ зміни до Положення і встановити граничний термін подачі заявки в 7 (сім) днів до початку матчу», - розповів генеральний директор «Вереса» Антон Назарук.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romario1501
Взагалі нафіга цей ВАР , чим він допомагає судєйкам , в грі Динамо-Інгулець два голи були забиті з порушенням правил , а в матчі з Дніпром-1 100% червона .   Де ВАР , де ???
Умник
Вар то причем?
Арбитры не умеют им пользоваться.
Имеешь 10000 баксами все ты уже арбитр. А умеешь не умеешь пофиг.
Главное свисток, умный вид, различать цвета карточек.
Владимир Коновалец
Народ наш, ну, те кто любит  и смотрит футбол, до сих не врубились, что система VAR внедрена не только для определения ошибок арбитров, которые могут повлиять на результат встречи. Деятельность этой системы очень многогранна - она может заметь нарушение, но она может и срыть ее!!! Да,да и такое возможно, особенно когда сантиметры решают положение "вне игры" ( об этом мне рассказал арбитр, который работает с VAR), эту воображаемую линию офсайда оператор  может нарисовать  как угодно, а футболиста подвинуть туда или сюда, это так, на всякий случай, для тех, кто в танке... Но вернемся к нашим баранам. Не случайно ОПГ УАФ установило такие сроки подачи заявок, им триста лет не нужно, чтобы некоторые матчи проходили под неусыпным(?) оком этой системы... Этот чемпионат страны заточен на победу в нем только одной команды - Шахтера. Кто имеет огромные деньги, тот и заказывает музыку, пора уже таким командам как ФК Львов, Верес, Ворскла, Черноморец и Минай это понять и не дергаться... павелка с его компашкой давно все решили и получили соответствующую мзду от пахана нашего футбола. 
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Президентам клубов надо давно собраться и написать открытое обращение к УАФ, УПЛ с тем, чтобы они предоставили отчет по тому как работает Луччи, Риццоли , какие у них функции и кто ответственный за качество судейства  и как наказали хоть одного арбитра  в текущем сезоне.
По Вар наверное он тоже правильно заметил про заявки, но тут в целом сейчас  бардак такой, что и школьнику понятно, что Вар не поможет. Арбитры просто плюют на ВАР зная что им за это ничего не будет
Александр Ад
Справа в тому,що суддя в полі може проігнорувати ВаР,йому за це ничого, в українському футболі ,не буде.А враження таке,що суддя в полі і суддя ВАРа до матчу домовляються між собою,і варовській суддя не заважае польовому....
valerafan1
А чому Верес не пише, що пенальті було призначене в ворота Ворскли за порушення правил в 30 см від лінії штрафного майданчика.
Oleksandr Onys
Дурня собача. Або ВАР на кожному матчі, або взагалі ніде