Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 21:30
1850
0

Три очки Динамо в матчі з Дніпром-1, перемога Шахтаря, бенефіс Ісенка

Найцікавіші події 17-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 20 березня 2023, 21:30
1850
0
Три очки Динамо в матчі з Дніпром-1, перемога Шахтаря, бенефіс Ісенка
ФК Динамо

У центральному поєдинку туру «Динамо» з мінімальною перевагою здолало «Дніпро-1». Осічка «дніпрян» та паралельна перемога «Шахтаря» у Кривому Розі визначила нового лідера чемпіонату: турнірну таблицю очолили підопічні Йовічевіча. У видовищному матчі «Зоря» здолала «Львів» і продовжує утримувати третє місце. У не менш видовищному поєдинку «Верес» та «Ворскла» розписали результативну нічию, а голкіпер полтавців Ісенко парирував одразу два пенальті наприкінці гри.

«Скоростріл» туру

У грі проти «Олександрії» «Минай» повів у рахунку вже на другій хвилині матчу. Забитим м'ячем відзначився півзахисник Вітенчук. Цей м'яч закарпатців став найшвидшим у їхній ще нетривалій історії виступів в елітному дивізіоні країни. Щоправда, утримати перемогу підопічним Шарана не вдалося: його колишня команда відігралася за шість хвилин до кінця гри.

Прогрес туру

Другу поспіль перемогу у весняній частині сезону здобув «Інгулець». Слідом за динамівським «скальпом» підопічні Ковальця взяли гору над «Металістом». У складі петрівців дублем відзначився Одарюк. Цей успіх дозволив «Інгульцеві» залишити «табір» аутсайдерів та влаштуватися в середині таблиці.

Трилер туру

І за змістом гри, і за напруженням центральним матчем туру можна було б назвати гру між «Вересом» та «Ворсклою». Якби суперники вирішували значно серйозніші завдання у сезоні, то так, напевно, і було б. Але вони поки що зірок із небес не хапають. Проте їхня гра – вогонь. Особливо кінцівка матчу.

У першому таймі відзначився Сефері. Найімовірніше, у моменті передачі від Кравця м'яч вийшов за лінію воріт. Але арбітри порушення не побачили. У другому таймі «карма» наздогнала полтавців: Кравець відзначився автоголом.

Далі господарі забили другий гол – зусиллями Гайдучика. Але під завісу зустрічі знову відзначився Сефері, який реалізував пенальті. Але найцікавіше у матчі лише розпочиналося…

Пенальті туру

На першій доданій хвилині до другого тайму арбітр призначає пенальті у ворота «Ворскли» у грі з «Вересом». Пробивати зголосився Кльоц, але не зумів переграти 19-річного голкіпера Ісенка: той парирував м'яч у правому кутку воріт. Але тут суддя призначає другий пенальті – за фол Чеснакова проти Шестакова. Цього разу суддівський вирок взявся виконувати Вовченко. Семен пробив точно у лівий кут, але Ісенко і тут зреагував! Однозначно, кіпер «Ворскли» – герой матчу.

Матч туру

В Ужгороді зустрілися «Дніпро-1» та «Динамо» – перша та четверта команди першості на момент початку зустрічі. Після невдач на рестарті сезону суперникам треба було хоч якось реабілітуватися перед уболівальниками.

Гра вийшла напруженою, але малоцікавою і «млявопоточною». Було багато сумбуру та помилок. Одна з помилок і визначила результат матчу: бразильський захисник «дніпрян» Хайнер вивів на свої ворота Буяльського, який не промазав.

Після цієї перемоги «Динамо» залишається у грі: команда Луческу в гонитві за третьою «Зорею», від якої відстає на один бал. А ось команда Кучера після поразки відкотилася на друге місце у таблиці, пропустивши вперед «Шахтар».

Повернення туру

На 73-й хвилині матчу «Дніпро-1» - «Динамо» на полі з'явився форвард динамівців Ерік Рамірес. Він замінив Ваната. Венесуельський нападник не грав за «Динамо» із зими 2021 року. У грі проти «дніпрян» він мав шанс відзначитись, але не використав вихід на «побачення» з голкіпером.

Вилучення туру

Пряму червону картку у грі проти «Дніпра-1» отримав півзахисник «Динамо» Буяльський. Причому, що показово, Віталій заробив вилучення вже після фінального свистка. І після того, як його замінили. Він вибіг на поле, коли його партнери святкували перемогу, і щось сказав арбітру Кривушкіну. Той, не зволікаючи, покарав Буяльського червоною карткою.

Очевидно, Буяльський вказав арбітру, що той мав вилучати за навмисний брутальний фол Домінго Бланко на ньому. Скоріше за все, що висловлювань хавбек «Динамо» не вибирав, тому пропустить наступний матч проти «Зорі».

Слова туру

Після матчу проти «Дніпра-1» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу був небагатослівним. Румунський наставник дуже коротко оцінив гру, не відповівши на жодне запитання журналістів: «Сьогоднішній коментар буде коротким. Була важка та хороша гра, грали дві тактично підготовлені команди, кожна з яких хотіла перемогти. Це для нас важлива перемога. І це єдине, що я хотів сказати сьогодні. Всім дякую».

Подвійні стандарти туру

Новоспечений спортивний директор «Шахтаря» Даріо Срна після матчу з «Кривбасом» висловив думку, що суперник вчинив негарно, відмовившись переносити матч до Львова або взагалі прибрати з цієї дати. Мовляв, у «Шахтаря» попереду матч у Лізі Європи та зайві переїзди команді зараз ні до чого.

«Я вважаю, що це негарне футбольне рішення. У сьогоднішній ситуації закон має бути для всіх однаковим, і він називається – допомагати один одному. Я відразу скажу, що в такій ситуації, коли «Кривбас» гратиме в єврокубках, ми обов'язково підемо назустріч і перенесемо матч. Бажаю їм удачі та виходу до єврокубків, а там ми вже назустріч підемо».

Напевно, Срна забув, як з аналогічним проханням до «Шахтаря» минулої осені зверталося «Динамо», просячи перенести гру на один день – з 16 на 17 жовтня. Але «Шахтар» відповів відмовою. Подвійні стандарти - вони такі.

Розгром туру

Перемоги «Шахтаря» у Кривому Розі, та ще й з великим рахунком, нічого не віщувало. Донеччани довго добиралися на гру з «Кривбасом» після матчу Ліги Європи проти «Феєоорда», підопічні Вернидуба після перемоги над «Колосом» у попередньому турі хотіли продовжити переможну серію. Спочатку гра господарям вдавалася: вони майже годину стримували «гірників». Але красивий гол Судакова сплутав усі карти «Кривбасу». Далі відзначився Келсі, який забив дебютний гол за донецьку команду, а переможну крапку поставив Швед.

Футболки туру

«Русні пи**а» – з таким написом на футболках вийшли на гру проти «Шахтаря» футболісти «Кривбасу». Слова були виведені на наклейці, яка заліпила логотип технічного спонсора команди Joma, яка не припинила співпрацювати з клубами рашистів.

А на розминку команда Юрія Вірта вийшла у футболках із силуетом Героя України Олександра Мацієвського та підписом: «Героям слава!»

Пертурбація туру

Осінню частину сезону виграв «Дніпро-1». Як тоді здавалося, виграв із запасом. Проте у весняній частині чемпіонату команда Кучера виступає дуже невдало. Спочатку «дніпряни» розписали нічию з «Олександрією», потім взагалі поступилися «Динамо». А ось «гірники» цього року поки що лише виграють. Після перемоги над «Кривбасом» вони одноосібно очолили чемпіонський забіг, випереджаючи «Дніпро-1» на три очки.

Голи туру

Красивий м'яч у ворота «Львова» забив півзахисник «Зорі» Булеца. На 70-й хвилині Герреро класно вирізав м'яч з лівого флангу в центр штрафного майданчика, звідки Булеца зльоту вбив його в сітку воріт.

Не менш красиво відзначився у грі проти «Чорноморця» півзахисник «Металіста-1925» Вачіберадзе. На 19 хвилині зустрічі Бека отримав м'яч практично на самому розі штрафного майданчика, хитнув суперника, і по хитромудрій дузі відправив м'яч під дальню стійку воріт. Врятувати свою команду у Непогодова шансів не було.

Класичний удар у «дев'ятку» вдався півзахиснику «Шахтаря» Судакову у грі проти «Кривбасу». На 58-й хвилині зустрічі Георгій отримав м'яч на лівому фланзі атаки, змістився ближче до центру і з лінії штрафної зони сильним ударом змів павутину з ближнього верхнього кута воріт Сарнавського.

Символічна збірна туру

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 8
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна
Футбол | 28 березня 2024, 14:38 5
Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна

Укус кліща спровокував рак мозку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.