Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2023, 02:33
1755
1

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Вийшов дуже гарний, робочий день»

Головний тренер «Шахтаря» – про матч з «Кривбасом»

| Оновлено 13 березня 2023, 02:33
1755
1
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Вийшов дуже гарний, робочий день»
ФК Шахтар

Головний тренер донецького «Шахтаря» Ігор Йовічевіч підсумував гру проти криворізького «Кривбасу», яку «гірники» виграли з рахунком 3:0, в тому числі поспілкувався з віце-президентом криворіжців Артемом Гагаріним.

– У вас хороша команда, яка з часом буде битися за місця, що дозволяють виступати в єврокубках. Ця команда має більший потенціал, що вони продемонстрували в першій частині чемпіонату. Це - єдина команда, яка обіграла «Дніпро-1», повага їй. Ми готувалися сьогодні, скільки могли, з повагою, і респект показали, забивши три голи у ворота «Кривбасу».

– Чому Ви кажете, що до Варшави добиратися 20 годин, коли добирання становить максимум 10 годин?

– Я поважаю ваше запитання. Але мені прикро, що ви не були з нами і не відчули нашу подорож в автобусі. Після такої подорожі такого питання не було б. Нехай не 20 годин, але вчорашня подорож зайняла десь біля 19 годин, бо багато заторів, багато затримок, проблем з літаком, автобусом, кордоном. Ми були змушені готуватися до «Кривбасу» через багато теорії, через багато комунікації з футболістами, але не було часу для тренувань. Сьогодні вийшла гра така... Враховуючи, як зіграли конкуренти, вийшов дуже гарний, робочий день. Вітаю команду з перемогою.

– Особисте запитання. Як Ви вважаєте, чи це нормально для тренера вашого рівня посилати на**й віце-президента «Кривбасу» або будь-якого іншого працівника? Не тиснути руку - згідний, але посилати на**й - це не є гідна поведінка для тренера команди, яка представляє країну в єврокубках, розмовляє українською мовою... В принципі, можете навіть не відповідати.

– Абсолютно згідний з Вами. Це були чисті емоції, я навіть не знав, кому що говорю. Ви маєте рацію, я прошу вибачення, якщо зробив шкоду вашому авторитету, але зрозумійте мене - ми теж люди, в деяких епізодах емоціях переповнюють. Якщо було так, я прошу у Вас пробачення, в майбутньому такого не буде.

– Вибачення приймаються. «Ми всі однієї сміливості» - слоган чемпіонату. Ми всі рівні - і «Шахтар», і «Кривбас», і «Інгулець», і «Динамо»... Ставлення до всіх команд має бути рівним, тому я дуже прошу ставитися до всіх нас з повагою. Ми дуже чекали на цю гру, в нас на трибуні стоять силуети наших фанатів. Їх там п'ятнадцять, вони загинули за Україну. Ми хотіли грати тут, тому що тут наші фанати. Зрозумійте це, ви ж така людина. Я хочу, щоб ви зрозуміли, що це не була підстава чи щось подібне, щоб вам нашкодити, щоб ви приїхали сюди. Це футбол, бажаю успіху вам з «Феєнордом», ми за вас вболіватимемо. Дякую, що приїхали.

– Нам євроарена дає такий досвід, що, граючи проти таких команд, як ваша, ми змушені видавати максимум, це - на користь українському футболу. Дай Боже, щоб війна закінчилася, люди повернулися на трибуни. Сьогоднішня гра була б набагато кращою з глядачами... Ще раз вибачаюся, якщо когось образив, дякую, – сказав Йовічевіч.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Очень не похоже на спорт.юа.
Тут реально намного интересней фраза для заголовка и если б то Луческу сказал или Вернидуб, то она б была 100%