Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2023, 10:13
22447
88

Фатальна помилка Хайнера. Динамо завдало поразки Дніпру-1

Єдиний гол забив Буяльський

| Оновлено 13 березня 2023, 10:13
22447
88
Фатальна помилка Хайнера. Динамо завдало поразки Дніпру-1
СК Дніпро-1

Ніколи такого не було, і ось знову. Що «Динамо», що «Дніпро-1» можна сміливо назвати невдахами стартового відрізку УПЛ. Кияни у попередньому турі безвольно і покірно поступилося непоказному «Інгульцю». А «дніпряни» у другій частині сезону взагалі мали триматчеву серію без перемог: двічі не виграли у кіпрського АЕК у Лізі Конференцій (і благополучно вилетіли з турніру), не виграли й у «Олександрії» в рамках УПЛ (бойова нічия).

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Внаслідок синхронних невдач опоненти серйозно погіршили свої позиції в чемпіонаті країни. Підопічні Кучера дозволили «Шахтарю» зрівнятися за очками, втративши одноосібне лідерство в таблиці, а підопічні Луческу взагалі втратили місце в топ-3. Тож гра в Ужгороді була надзвичайно важливою для суперників і з турнірного, і з іміджевого погляду. Бо той, хто програв, мав усі підстави потрапити в жорна справжньої ігрової кризи та принизливої критики.

Порівняно з матчем проти «Олександрії», наставник «Дніпра-1» Олександр Кучер зробив серйозні зміни. Замість дискваліфікованого центрбека Сарапія вийшов Адам'юк. Валефа у воротах замінив Рибак. З'явилися в основі Каплієнко й Пеглоу.

Його колега Мірча Луческу теж неабияк перетасував стартовий склад після поразки від «Інгульця». Порівняно з тим поєдинком, в основі «біло-синіх» з'явилися три «новачки» - Вівчаренко, Лонвейк та Беніто.

Команди почали неспішно, проте без зайвих сентиментів. Вже на другій хвилині Пеглоу не дуже дружньо зустрів Караваєва. Напевно, градус протистояння у грі не буде низьким.

А за хвилин п'ять відбувся перший момент у грі. Створили його номінальні господарі поля. Але не без «допомоги» гостей: помилкою Дячука ледь не скористався Довбик, але його прохід з гострого кута заблокував Нещерет.

Далі динамівці ненадовго перехопили ініціативу. «Ініціаторами» цього перехоплення були Кабаєв та Беніто. Проте киян вистачило лише на кілька навісних передач, що не стало проблемою для захисту «дніпрян».

Атакували динамівці, а забивати мали «дніпряни». На 22 хвилині їм вдалася відмінна атака лівим флангом із подальшою передачею до центру штрафного майданчика. Піхальонок опинився на чудовій ударній позиції, але як слід не зумів влучити по м'ячу.

Неквапливістю в потрібний момент «відзначився» і Підлепенець, який замінив на початку гри травмованого Гуцуляка. Євген опинився в хорошій ударній позиції, але трохи забарився, і його заблокував Вівчаренко.

Не забиваєш ти – заб'ють тобі. Динамівці, на відміну від свого суперника, виявилися не такими марнотратними, отримавши шанс відзначитися. Щоправда, цей шанс їм на блюдечку піднесли дніпровці. Точніше, захисник Хайнер. Під пресингом бразилець віддав передачу прямо на Буяльського, і Віталій, переклавши м'яч із ноги на ногу, пробив у дальній кут воріт. Без шансів для воротаря. Автор м'яча у компанії зі своїми одноклубниками побігли ділитися радістю з Мірчею Луческу.

Більше пам'ятних моментів у першому таймі не було. За винятком травми Буяльського. На щастя, пошкодження героя першої половини зустрічі виявилося несерйозним, і він продовжив гру.

Резюмуючи перші 45 хвилин гри, потрібно відзначити, що вона не вийшла ні швидкою, ні видовищною. Команди діяли в середньому темпі (у кращому випадку), було багато взаємних помилок. Одна з таких і призвела до взяття воріт.

У перерві Кучер від гріха подалі прибрав автора «результативної» передачі Хайнера, замінивши того на Пасіча. Луческу із замінами не поспішав.

Перша третина другого тайму – викинути й забути. «Дніпряни» ненав'язливо намагалися комбінувати, але без загострення, динамівці резонно не лізли на рожен. Перекочування м'яча заради перекочування м'яча. Відверто нецікаво.

Далі команда Луческу спромоглася на щось схоже на небезпечний момент. Царенко, який вийшов на заміну, сильно бив під гострим кутом, але м'яч заблокував Рибак. Далі був небезпечний кутовий у виконанні динамівців, але влучним ударом він так і не завершився.

На 72 хвилині відбулося довгоочікуване повернення Раміреса до «Динамо»: Ерік замінив дуже непереконливого Ваната. Так закінчилася і друга третина тайму: згадати знову особливо нема чого. Може, головні події у грі команди відклали на фініш?

На 82-й хвилині Бланко відверто грубо наступив Буяльському на ногу. За відчайдушним криком Віталія можна було зрозуміти, що у динамівця серйозна травма. Але, на щастя, все обійшлося: автор забитого м'яча продовжив гру.

Він же за кілька хвилин організував небезпечну контратаку, проте вона завершилася класним сейвом Рибака після удару Лонвейка.

До основного часу матчу арбітр додав аж сім хвилин, чим викликав іронічну усмішку Луческу. У «дніпрян» залишався останній шанс – на фінальний штурм. Однак жодного штурму не було – динамівці дуже грамотно «сушили» гру. Єдиний момент у господарів – удар Адамюка головою, з яким впорався Нещерет. Був момент і у гостей, коли Рамірес виходив сам на сам із голкіпером, але Рибака не переграв.

У підсумку динамівці втримали переможний рахунок, реабілітувавшись за поразку від «Інгульця». А ось «Дніпро-1» у другій частині сезону поки що лише розчаровує.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Дніпро-1» – «Динамо» – 0:1

Буяльський (41)

Бабенко (22), Бланко (83) – Сидорчук (32), Беніто (53), Лонвейк (70), Караваєв (85)

Буяльський (після завершення матчу)

«Дніпро-1»: Рибак, Каплієнко (Амаш, 63), Адамюк, Сваток, Хайнер (Є.Пасіч, 46), Пеглоу, Бабенко (Танчик, 82), Бланко, Пихаленок, Гуцуляк (Підлепенець, 19), Довбик

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко, Попов, Дячук, Караваєв, Сидорчук, Лонвейк, Беніто (Царенко, 58), Буяльський (Гармаш, 88), Кабаєв (Н.Волошин, 88), Ванат (Рамірес, 73)

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

Події матчу

41’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(191)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1
Футбол | 18 квітня 2024, 17:44 7
ВІДЕО. Контрольний в голову. Невертон добив Зорю голом на 90+1

Бразилець встановив кінцевий рахунок зустрічі

Коментарі 88
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sa sha
Кто может объяснить где вар и почему судья не пошел смотреть эпизод с буяльским?
Умник
Буя красава. Просто красная которой я горжусь. Ну и гол.
BUCH
Всі бачили як грали проти Буяльського!!! Питання тільки до однієї особи - суддя !!! 
DK1961
ОПГ УАФ запланировала на этот матч ничью. Судьишка изо всех сил пытался это задание выполнить, когда понял, что днепряне сегодня не в состоянии даже опасный момент создать. Ну так хотя бы оставил Динамо без Буи на матч с Зарей. И доколе это все продолжаться будет?!!! Сложиться на киллеров для павелки и его прогнившего окружения?!!!
sahka1981
Буя молодець! Червону отримав, зате висказав цьому гівну зі свистком хто він є на ділі... ну і що є вар що цього не має, без різниці, це ще після матчу з Інгульцем зрозуміло.
Микола Ведмідьов
Де червона за фол проти Буяльського? Як Шаран говорив? ВАР тільки для Динамо і Шахтаря. Але з цього ланцюгу потрібно прибрати Динамо. Павелко форева! Зараз ще Катюха там допрацює, і все добре! Копанка чемпіон! Гидко, дуже гидко....При цьому я не заперечую, що Динамо зіграло не фонтан, але ж....
Юрий Щербань
Судейство пипец,всё куплено пока эти Павелки и Луччи будут ,страна воюет а они издеваются над Динамо,так явно
valerafan1
Шаран мав рацію, ВАР тільки для того щоб вбивати Динамо і допомагати Шахтарю. Таким негідникам-суддям кривушкіним не місце в суддівському корпусі.
Макс Максов
Суддя звичайно клоун! За відвертий удар по нозі, без м'яча - жовта, а за емоції до судді після матчу - червона!
Віталій Ткачук
Тому наші й не судять в єврокубках (байдуже який турнір). Всі думали що Катерина - дно, але ж ні, є чоловік який його пробиває. Як там павелко і фк шахрай, на скільки років співпраця?
Remark
Победа Динамо закономерна. Они имели 4 момента, забили только раз. Днепр-1 вообще без моментов! Довбика не было не видно, не слышно. Очень жаль. Фактически на данный момент сборная будет играть без форварда в хорошей форме. Ну и сама игра, в целом, не впечатлила. Нуднова-то было смотреть.
П.С. Судейство - это просто ужас. И то, слово "ужас" - мягко сказано. 
Palyc
Даже и не вспомню кода смотрел игру судьи в футбол. Первый кандидат под мобилизацию.
Roman serhi
Момент с ударом Бланко Буяльского на ,три красные карточки... Судья дол..б
.Я болею за Шахтёр..Но Динамо только желаю стать сильнее! От этого уровень нашего футбола станет выше.  Банально, но факт 
osokor
Суддя явно з Дніпра. Чи, у всякому разі, отримує зарплату в Дніпрі. То, може, треба його туди і відправити, судити матчі колективів фізкультури. Хоча, там хлопці гарячі, поб'ють відразу...
Умник
Антон Царенко очень круто вышел. Банально скорость пошла.
Умник
Жду Катю на Зарю))))
Andrey Ilyashenko
- Фейковий клуб вітаю з поразкою. Кияни красені. Суддя це просто "УПЛ" тому вони в Європі і не судять.  Що треба зробити на полі щоб тебе вилучити. На ..й послати як Буля зробив після свистка.  Бажаю зникнути СКД1 з мапи України і хай живе справжній Дніпро.
P.s. Чутливий адмін видаляє коментарі.
Перец
Суддя поц 100% 
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Красніков та Кучер провалили цю зиму. Жахлива фізична підготовка в перемішку з незрозумілими трансферами. Матчів ще багато, але я починаю замислюватися щодо боротьби за 1-е місце. Думав, що з АЄКом спеціально злили, а ні.