Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2023, 20:08
2325
3

До кінця. Олександрія уникла поразки на виїзді у Миная

Команда Руслана Ротаня зіграла внічию втретє поспіль

| Оновлено 11 березня 2023, 20:08
2325
3
До кінця. Олександрія уникла поразки на виїзді у Миная
УПЛ

Матч розпочався зі швидкого гола. Команди нормально ще не увійшли до гри, як помилився голкіпер «Олександрії» Шевченко. Він від воріт зробив дуже незручний пас Рибалці, того обікрав Вітенчук, після чого спокійно розібрався з воротарем гостей. 1:0.

Гол наклав відбиток на розвиток подій протягом усього першого тайму. Гості, опинившись у ролі наздоганяючих, організували тотальну облогу захисної лінії «Миная». Вони пробували все, що тільки можна, щоб її зламати. Особлива активність команди Руслана Ротаня спостерігалася на правому фланзі, де діяв Калітвінцев. Туди частіше зміщувався і Кулаков, який діяв на вістрі атаки. Така зміна акцентів відкривала достатньо простору перед Третьяковим, що розташовувався ліворуч на позиції вінгера, але партнери цим користувалися вкрай рідко.

Атакуючі зусилля гравців «Олександрії» довго не давали жодного результату. Лише на 23-й хвилині зусиллями Калітвінцева вони відзначились першим у матчі прицільним ударом – Бандура зіграв надійно. Натомість на 36-й хвилині гості могли паритет відновити. Під час розіграшу штрафного на ударну позицію вибіг Кулаков. Бив він метрів з 7-ми і, як здавалося, напевно, але Бандура блиснув реакцією.

Дії голкіпера, схоже, надихнули гравців «Минаю» і під завісу першого тайму вони створили два забійні моменти. Спочатку після контратаки дивом у ціль не влучив Воробчак, а на 43-й хвилині удар Твердохліба з правого кута воротарського майданчику прийшовся у стійку воріт «Олександрії». Гостям, треба визнати, відверто пощастило, що у першому, що у другому випадку.

У перерві Ротань прибрав з поля Калітвінцева та Рибалку, випустивши замість них Кожушка та Ковальця. Спочатку ці заміни не виглядали виправданими, оскільки змін у грі олександрійців не було. Гості намагалися володіти ініціативою, але вже більше, ніж до перерви, вони дозволяли суперникам. Гравці «Минаю», треба віддати їм належне, у другому таймі вміло грали за результатом – надійно оборонялися та намагалися максимально ближче до воріт суперника відсувати гру, коли це було можливо.

У середині другого тайму Ротань зробив ще дві рокіровки, довіривши місце на полі Кобзарю та Сігеєву. Обидва свіжі виконавці якось відразу розчинилися в гущі ігрових подій, проте став все активніше і активніше про себе заявляти Кожушко. За нього правий фланг атаки гостей отримав нове дихання. Володимир Шаран із рокіровками не поспішав. Мабуть, він тримав їх на завершення зустрічі, щоб там виграти час. Але його ставка не спрацювала, оскільки під завісу поєдинку гравці «Олександрії» забили. І не в останню чергу через втому окремих гравців «Минаю». На 84-й хвилині Кожушко віддав праворуч крос до дальньої стійки, куди своєчасно вибіг Третьяков. Його опікун фізично не встиг до передачі першим. 1:1. Тільки після цього Шаран зробив три заміни. Напевно, сподіваючись вирвати перемогу, але було явно пізно.

Підсумкова нічия стала для «Олександрії» третьою поспіль у трьох офіційних матчах 2023 року. «Минаю» теж гріх скаржитися – він перервав серію з двох поразок. У таблиці УПЛ команда Ротаня посідає 5-е місце з 27-ма очками. «Минай» має 15-ту позицію та 15 пунктів.

Українська Прем’єр-ліга. 17-й тур

«Минай» – «Олександрія» – 1:1

Вітенчук, 2 – Третьяков, 84

Горін, 65, Бандура, 90

«Минай»: Бандура – Гончар, Горін, Мельник, Булеза, Вітенчук (Петько, 78), Шишка, Твердохліб (Колесник, 90), Воробчак (Рогозинський, 90), Вишневський (Гечев, 86), Кравчук.

Запасні: Кемкін, Дмитрук, Чуєв, Голуб.

«Олександрія»: Шевченко – Бабогло, Кулаков (Кобзар, 63), Калітвінцев (Кожушко, 46), Третьяков, Мірошніченко, Цуріков, Рибалка (Ковалець, 46), Бондаренко, Михайленко (Сігеєв, 63), Мустафаєв (В.Волошин, 85).

Запасні: Горох, Савченко, Шулянський, Скорко, Мартинюк, Копина, Єрмаков.

Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)

Стадіон «Минай» (Минай).

МИНАЙ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Третьяков (Олександрія).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Вадим Вітенчук (Минай).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 9
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nivavn
Пішла витягувати гроші у свого колишнього спонсора РМ...
Pedro
Минай - такий минай
ukrop45
пішла, куди? невже по-українськи не можливо написати