Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2023, 13:02
1152
1

Минай – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Руслану Ротаню саме час набирати обертів перед початком роботи в національній збірній

| Оновлено 11 березня 2023, 13:02
1152
1
Минай – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

У суботу, 11 березня, у с. Минай на стадіоні «Минай» відбудеться матч сімнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють закарпатський «Минай» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Олексія Деревинського з Києва прозвучить о 13:00 за київським часом.

Минай


Події цього тижня відкривав дуже важливий у турнірному плані матч для закарпатського «Миная». Команда Володимира Шарана грала в гостях у «Львова», який до початку першого туру з моменту відновлення чемпіонату відставав на п'ять очок, однак за підсумками важкого протистояння скоротив цю дистанцію лише до двох балів (1:0). Цей результат є проблемним для «Минаю» ще й у тому контексті, що він мав місце бути в рамках боротьби за виживання між останньою та передостанньою командою чемпіонату відповідно. Саме в такому невтішному контексті закарпатський колектив змушений існувати вже з початку 2023 року, хоча проблеми у його грі були помітні ще від старту сезону.

Утім, у перших турах футболісти Шарана хоча б стабільно вражали ворота суперників, а в їхньому складі був перспективний Родіон Кулієв, який нещодавно поповнив склад азербайджанської «Зірі» всього за 100 тис. євро. На додачу до цієї втрати, «Минай» був змушений попрощатись із півзахисником Олексієм Хахльовим, який також був частиною кістяка команди у першій половині сезону.

На заміну цим футболістам закарпатський колектив набрав чимало виконавців, проте свіжий досвід участі в УПЛ серед них мають лише Олександр Мельник, який може зіграти проти свого базового клубу, Михайло Шишка та Сергій Петько. Утім, справді яскравим виконавцем у складі команди Шарана наразі виглядає вихованець «Шахтаря» Андрій Булеза, який у перспективі може замінити Кулієва. Однак у «Миная» просто немає часу на розігрів, оскільки два перші матчі у 2023 році були програні – серед них перенесена гра проти «гірників» (1:4).

Олександрія


Що ж до колективу з Кіровоградської області, то успіх «Олександрії» у другій половині сезону безпосередньо залежить від здатності Руслана «Юлія Цезаря» Ротаня поєднувати роботу в клубі, а також національній та молодіжній збірних. Були сподівання, що доки березневі матчі головної команди країни ще не стоять у календарі, новий тренерський «штаб» поліграфів зарекомендує себе з найкращого боку. І якщо нічийний результат проти до певного часу лідера чемпіонських перегонів, дніпровського «Дніпра-1» (2:2), можна вважати серйозним успіхом, то про стартову втрату очок у грі проти харківського «Металіста 1925» (3:3) такого не скажеш.

Об'єднувало ці дві гри те, що «Олександрія» завжди була змушена відіграватися за ходом протистояння. Той факт, що «поліграфи» з таким кадровим підбором виконавців пропускають багато голів, викликав здивування ще протягом першої половини сезону, коли команда працювала під керівництвом Юрія Гури.

Як підсумок, різниця забитих і пропущених м'ячів +4 не дає представникам Кіровоградщини нав'язати серйозне суперництво київському «Динамо» за місце в єврокубках, але «Кривбас», що йде позаду, із -4 за аналогічним показником підказує, що справи можуть бути й гіршими. Можна лише стверджувати, що Ротань ще придивляється до умов роботи в новому клубі, але вже знайшов Еміля Мустафаєва як головну молоду зірку команди – 2 голи + 2 гольові передачі в стартових матчах.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Минаю» та «Олександрії» раніше перетиналися шість разів у рамках УПЛ та Кубка України. Спостерігається значна перевага за кількістю перемог із боку гостей – чотири успішні матчі «поліграфів» проти двох перемог суперників. Востаннє команди грали між собою в офіційному матчі у серпні минулого року – гра в Києві на НСК «Олімпійський» завершилася перемогою «Олександрії» з рахунком 2:1. Голи за господарів забивали Максим Третьяков та Андрій Цуріков, а у гостей відзначився Данило Голуб.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 33-річний Олексій Деревинський із Києва, який на своєму рахунку має вже 16 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Холодинський та Валентин Куцев, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Панчишин. На матчі буде відсутня система VAR. У Деревинського є досвід проведення матчів за участю «Минаю» – дві нічиї та одна поразка, тоді як з «Олександрією» він також перетинався 3 рази (1 перемога, 1 нічия та 1 поразка).

Орієнтовні склади


«Минай»: Бандура – Нємчанінов, Мельник, Горін, Гончар – Вітенчук, Петько – Булеза, Твердохліб, Гечев – Вишневський.

«Олександрія»: Шевченко – Цуріков, Бабогло, Бондаренко, Мірошніченко – Ковалець, Рибалка, Мустафаєв – Третьяков, Кожушко, Калітвінцев.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості здобудуть впевнену перемогу. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Олександрія» (-1) з коефіцієнтом 2.75.

11 березня, субота

«Минай» – «Олександрія»
Минай. «Минай». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Setanta Sports+, платформа та YouTube-канал Setanta Sports
МИНАЙ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Parimatch
  • 4.10
  • 3.45
  • 1.93
Сделать ставку Зробити ставку
Melbet
  • 4.06
  • 3.42
  • 1.94
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Нужно будет глянуть на это украинское Манчестер Сити.