Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Баварія
08.03.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:0 2 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 березня 2023, 16:31
15227
29

Стримали Мбаппе. Баварія вибила ПСЖ з плей-оф Ліги чемпіонів

Команда Юліана Нагельсманна виграла й другу частину двоматчевої дуелі

| Оновлено 09 березня 2023, 16:31
15227
29
Стримали Мбаппе. Баварія вибила ПСЖ з плей-оф Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

Уже перший крок турнірної сітки плей-оф цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА дає нам змогу спостерігати за дійсно фантастичними протистояннями за участі найсильніших команд Європи. Останній жереб у 2022 році був дуже жорстким по відношенню до потенційних претендентів на перемогу в турнірі, оскільки створив для нас пари на кшталт «Ліверпуль» – «Реал» чи «Парі Сен-Жермен» – «Баварія».

Саме матчу-відповіді поміж французьким та німецьким чемпіонами й було присвячено цей футбольний вечір, тоді як команди три тижні тому вже грали поміж собою на полі колективу Крістофа Галтьє. Футболісти Юліана Нагельсманна тоді перемогли, але що взагалі собою являє рахунок 1:0 у сучасному футболі?

Поява з перших хвилин у складі гостей Кіліана Мбаппе в лінії нападу вказувала нам на прагнення французького клубу йти з атакою на чужі ворота вже від самого старту. Проте «Баварія» також прибула на рідний стадіон з власними сподіваннями стримати божевільну групу нападу суперників. Зрештою, на початку ми спостерігали за «футбольними шахами» від сумлінно підготовлених команд, а перші гольові нагоди почали з’являтись лише поблизу до середини першого тайму.

Гості своїми передачами на Мбаппе домоглись бажаного, і через ноги Кіліана проходив м’яч ледь не за кожного виникнення вільного простору перед штрафним майданчик. Потрібно було лише вигадувати дії на завершення, але в цьому плані проблеми були навіть у Ліонеля Мессі, а Вітінья взагалі зіпсував ледь не найліпший момент для голу на всі 16 команд 1/8 фіналу, коли помилку Зоммера в центрі власного штрафного завершував ударом у порожні ворота, на лінію яких дивом устиг повернутись де Лігт.

При цьому, Крістоф Галтьє вже на 36 хвилині був змушений долучати до гри резервного захисника Мукіеле через травму капітана Маркіньйоса, що загрожувало ПСЖ потенційними проблемами в обороні. А оскільки в самого Нордіна тільки нещодавно була залікована травма, то й його перебування на полі було швидкоплинним – по перерві парижани спалили другу з п’яти замін, але хоча б залишили за собою два вільних слоти для ротації. «Баварія» ж у першому таймі сконцентрувалась на захисті, і зі змінним успіхом їй усе вдавалось.

Гостям конче необхідно було якнайкращим чином розпочати другу половину гри, але й тут суперники виявились на крок попереду. І цього разу вже мюнхенці не просто зв’язували спроби ПСЖ долати центральну лінію ще на самому зачині, а дійсно займали провідну роль у перебігу подій на полі. Завершилось усе голом Шупо-Мотінга – Мюллера на 52 хвилині, але визначати остаточного автора останнього дотику не було потреби через офсайд у Томаса під час подачі з лівого флангу.

Інколи командам за ходом гри трапляються на шляху сигнали, які, якщо проігнорувати, то потім буде непереливки. Команду Галтьє жодним чином не завів м’яч у власних воротах, і в підсумку вона пропустила вже «по-справжньому» на 61 хвилині. Помилка молодого захисника Бітшиабу під час близької передачі на Верратті була наслідком браку досвіду, а Мусіала просто вдало забезпечив відскок на Горецку, який одразу перевів на порожні для Шупо-Мотінга.

Одразу після цього в ПСЖ виник момент, який мав перевернути хід зустрічі на користь гостей, проте Серхіо Рамос ударом головою на завершення подачі кутового з правого флангу від Мессі не зміг переграти Зоммера на близькій відстані. Це була поодинока помилка мюнхенців позаду, і більше до завершення гри подібних вони не припускались. А натомість команда Нагельсманна ще одного разу вдало вибігла до контратаки, і з передачі Канселу до лівого флангу штрафного ударом у падінні в дальній кут відзначився Гнабрі.

Таким чином, до чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА від звітної пари команд здобула перепустку мюнхенська «Баварія», тоді як для французького «Парі Сен-Жермен» турнірний шлях завершено достроково.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Баварія» – ПСЖ - 2:0 (перший матч – 1:0)

Шупо-Мотінг, 61, Гнабрі, 89

Хакімі, 90+6

«Баварія»: Зоммер – де Лігт, Упамекано, Станішич – Девіс, Горецка, Кімміх, Коман (Гнабрі, 86) – Мюллер (Канселу, 86), Мусіала (Мане, 82) – Шупо-Мотінг (Сане, 68).

ПСЖ: Доннарумма – Маркіньос (Мукіеле, 36, Бітшиабу, 46), Рамос, Данілу – Мендеш (Бернат, 81), Ф. Руїс (Заїр-Емрі, 76), Верратті, Вітінья Феррейра (Екітіке, 82), Хакімі – Мбаппе, Мессі.

Арбітр: Даніеле Орсато (Чіо, Італія).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен, Німеччина).

Удари (у площину): 13 (5) – 9 (4)
Кутові: 4 – 6
Офсайди: 3 – 0.

БАВАРІЯ - ПСЖ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Серж Гнабрі (Баварія).
61’
ГОЛ ! М'яч забив Ерік-Максім Чупо-Мотінг (Баварія).
Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»
Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 19
Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
баварська машина розчавила піжонів  
Gargantua
трудовая победа
Макс Максов
У Баварії лавка, просто космос!
Trollface
ПСЖ за два матча гола не забили. Где золотые форварды?
Svyatoslav Malyts
Тішуся)Баварія зараз як в 2013, - валить як танк)
Fred14
Бавария это другой уровень.космос 
Умник
Супер. Сколько надо миллиардов еще чтобы лч выиграть?
Умник
Что значит "сдержали мбаппе"?))))
Такое чувство что Бавария это Кельн или Штутгард))))
Во втором тайме счет мог стать 4:0.
Да конечно де лигт вытянул мяч.
Но прекратите смешить Баварию
Pedro
Все змінюється, не змінюється лише стабільність Баварії розривати топ клуби
K_Sarioglo@i.ua
І де ж "найкращий футболіст"? А ніде. Бо футболісти Баварії кращі.
GeloN83
Скільки бабла вбухано в це "ПСЖ", а вихлопу нуль, ось який рік. Явно щось не так... 
antt
Ну чесно кажучи, то помилка Зоммера могла призвести до голу раніше
ніж помилка молодого і невідомого захисника ПСЖ. То дійсно все могло бути
по іншому. Але якщо  в ПСЖ два стовпа фіналу мундіалю і ще з різних команд
то чого вартий такий клуб який третій рік підряд вилітає, чим далі від фіналу. У першому випадку це відбулося в самому фіналі. Чого вартий Мессі як найкращий футболіст сучасності якщо не може допомогти індивідуально своєму клубу пройти далі! Хоча звичайно його форма вже далеко позаду. ПСЖ така збірна солянка із одним французом в старті. Хоча якщо цей захисник що врешті намалював ПСЖ перший гол, із Франції, краще його було не випускати.
luceorius
 Щось власники ПСЖ довго тягнуть з оргвисновками, дуже сумнівно, що все залишиться, як було.
Andy_P
На поле футбол был редкими эпизодами, в основном - физическая борьба, с тычками, толчками, блокировками и выталкиванием игроков за линии поля. Можно? Получите.
Fred14
Это разный уровень.Бавария на 5 голов выше 
Pavel Yakimovich
так все таки, подскажите, а шо за козел(GOAT) на плече у парижских мажоров?
а так, конечно смешно, что имея осенью пол лярда в атаке - ты весной попадаешь под немецкую машину, потому что не то, что обыграть не можешь бенфику, но и вобщем не можешь забить больше, чем бенфика
bzzzzzz
где псж этого физрука нашли, это ж как надо постараться чтобы настолько плохо играть с такими игроками, вопще ничего не показали
Andy_P
Как раз тот случай, когда судья определил рисунок игры, и, как следствие - результат. Дав бороться жестко с первых минут, он дал преимущество более мощной физически команде. Сколько было отборов с толчками сзади, второй гол в ворота ПСЖ вообще позорище - удар коленом в бедро при отборе... Вроде и явных ошибок нет, но судейство херовейшее, сделавшее из футбола - регби.Толкай-бей-беги...