Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Челсі
07.03.2023 22:10 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 2 : 0
Матч розпочався на 10 хвилин пізніше, оскільки вболівальники «Челсі» затримали автобус «Боруссії»
Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 березня 2023, 09:49
17545
72

Мудрик – у чвертьфіналі. Челсі переграв Боруссію в матчі-відповіді ЛЧ

Відзначилися Стерлінг та Гаверц, українець залишився в запасі

| Оновлено 08 березня 2023, 09:49
17545
72
Мудрик – у чвертьфіналі. Челсі переграв Боруссію в матчі-відповіді ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Мабуть, більшість вболівальників перед даним матчем ставилися до шансів «Челсі» з стриманим песимізмом. Звісно, поразка 0:1 - не надто поганий результат перед домашньою грою, але й лондонська команда в цьому сезоні не те що не вражає, а, швидше кажучи, неприємно дивує. Навіть нарешті отримана перемога над «Лідсом» в АПЛ сприймалася не надто серйозно на фоні майбутньої гри з «Боруссією». Були навіть розмови, що невдача в цьому матчі коштуватиме роботи Гремові Поттеру.

Початок гри, як і фінал ЛЧ минулого сезону, затримався через славнозвісних англійських вболівальників. Тоді вони не встигли потрапити вчасно на стадіон, а тепер вирішили заблокувати автобус з німецькою командою, тому розпочали на десять хвилин пізніше.

Грем Поттер вирішив грати в три центральних захисники. При такому розкладі місця на полі Михайлові Мудрику не знайшлося, хоча, в принципі, мало хто й очікував побачити українця в основі. Фланги були віддані Джеймсу, Кукурельї, Феліксу та Стерлінгу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Саме останній міг набагато спрощувати завдання своїй команді вже в дебюті гри, але так і не зумів пробити, знаходячись перед голкіпером. Як і не зумів відкрити рахунок Гаверц через кілька хвилин. Було очевидно, що лондонці сьогодні мають настрій забити і хочуть виграти. Від тієї безвольної команди, яку доводилося бачити на полі в АПЛ, не було й сліду.

Весь перший тайм Стерлінг, здавалося, відходив від свого нереалізованого моменту. Можливо, в Рахіма є якісь психологічні проблеми, але принаймні сьогодні він з ними таки впорався наприкінці першої половини гри, вгативши м'яч під поперечину з меж штрафного. Там взагалі була цікава атака - Гаверц з боями проривався лівим флангом, кілька разів міг втратити, після прострілу і удару були рикошети, та й Стерлінг забивав не без їхньої допомоги.

До цього моменту варто згадати моменти Гаверца, який влучив у стійку, та Кулібалі, котрий замість удару з кількох метрів по порожніх воротах чомусь виніс м'яч в протилежний бік.

Getty Images/Global Images Ukraine

А що «Боруссія»? Підопічні Терзича, здавалося, були шоковані такою грою і дозволяли суперникам багато чого робити.

В таймі другому відразу ж господарям вдалося подвоїти перевагу. Теж не без пригод - після того, як м'яч влучив у руку Вольфу, арбітр ніяк не відреагував і дав сигнал продовжити гру, але через якийсь час вислухав підказки відеоасистентів, сам подивився повтор і призначив пенальті. Гаверц бив двічі - спершу влучив у праву штангу, але м'яч виніс гравець «Боруссії», яки вбіг зі своїм партнером у штрафний ще до удару. Друга спроба була в той же кут, але на кілька сантиметрів лівіше - 2:0.

Аж після цього «Боруссія» ожила. Почали з'являтися моменти, проте нічого надзвичайного для Кепи створити не вдалося. Було і відверте затягування часу господарями, і їхні блискавичні контратаки, і забиті з офсайду голи, але стійке враження, що сьогодні «Челсі» вийде в чвертьфінал, не покидало ні на мить.

Getty Images/Global Images Ukraine

Так і сталося - фінальний штурм гостей господарі впевнено відвели від своїх воріт і навіть самі організували тримання м'яча біля штрафного «Боруссії». Фінальний свисток Данні Маккелі зафіксував рахунок 2:0, який перекрив 0:1 в матчі першому.

А що Мудрик? Українець просидів всю гру в запасі. Це сталося вже вдруге поспіль. Залишається сподіватися, що свої шанси проявити себе Михайло ще отримає. Хоча, можливо, Грем Поттер потрохи вже намацав оптимальний стартовий склад і, як бачимо, не бачить в ньому місця для нашого земляка.

Хай як би там не було, Мудрик і «Челсі» - в чвертьфіналі, продовжуватимемо далі слідкувати за виступами в ЛЧ цієї досить специфічної команди.

Ліга чемпіонів 2022/2023. 1/8 фіналу. Матч-відповідь (перший матч - 0:1).

«Челсі» - «Боруссія» Д - 2:0.

Стерлінг, 43, Гаверц, 53, пен.

Кепа, 66, Енцо, 78, Чілвелл, 90+2, Кукурелья, 90+7, Джеймс, 90+8 - Зюле, 42, Вольф, 90+2.

«Челсі»: Кепа - К. Кулібалі, Фофана, Чілуелл, Джеймс, Енцо (Закарія, 87), Ковачич (Пулішич, 83), Кукурелья, Фелікс (Галлахер, 67), Гаверц, Стерлінг (Лофтус-Чик, 83).

«Боруссія» Д: Мейєр - Геррейру, Шлоттербек, Зюле, Вольф, Джан, Ройс, Озджан (Байно-Гіттенс, 64), Беллінгем, Брандт (Рейна, 5), Аллер (Мален, 77).

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди).

Стадіон: «Стемфорд Брідж» (Лондон, Англія).

ЧЕЛСІ - БОРУССІЯ ДОРТМУНД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

53’
ГОЛ ! З пенальті забив Каі Хавертц (Челсі).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Челсі).
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матвій ПОНОМАРЕНКО: «Було відчуття, що сьогодні заб'ю перший гол за Динамо»
Футбол | 01 травня 2024, 19:10 3
Матвій ПОНОМАРЕНКО: «Було відчуття, що сьогодні заб'ю перший гол за Динамо»

Молодий гравець відзначився дебютним голом за першу команду

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Коментарі 72
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dim4uk007
Тепер Мудрик основний гравець глибокого запасу..... З усіх вінгерів Челсі для Потера він остання опція.... Навіть Пулішич після травми має більше довіри ніж Мудрик.... Ось що означає запороти 3 гри..... в Англії ніхто халтуру довго терпіти не буде..... Жаль його.... в Арсеналі Зінченко йому б допоміг адаптуватись,  а в Челсі  зараз великий ризик ментально зламатись 
Tatiana Tam
Бачу кроти продовжують лiкувати комплекси Динамо... Матч Челсi-Борусiя, але Динамо, Динамо, Динамо, Циганков, Забарний, Миколенко, Динамо, Динамо, Динамо. Менi здається це якась психiчна хвороба. 
GloryUkraine
Якщо Мудрик вартий авансів, то він має заграти в любій команді, чи то Челсі, чи то Арсенал яи якась інша.
Mike000000
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slava_Dyatlov
Интересный факт: Мудрик в этом матче потерял мяч ноль раз. Браво Михаил!
Octopus
Мудрик как и ожидалось идет к званию самого провального трансфера сезона в АПЛ. Там любят такие рейтинги составлять.
Cruijff
Причому потрапив туди в сидячій позі
axylinam
Мудрик фартовый для Челси, когда сидит на лавочке запасных, отличное приобретение
Fred14
Считаю что Мудрик игрок матча .Никто и близко не показал такой игры 
Remark
Гляди такими темпами Мудрик в этом году и ЛЧ возьмёт. 
lenares85
не дивився матч як там Мудрик показав свою швидкість ?
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Данченко
Тому і виграли, бо Мудрик на лавці. 
andre7723
Спасибо Сырнику и агентам шахты ,что убили пацану карьеру ,летом лучший вариант  это аренда,при таком количестве вингеров у Челси он в основу попадет через лет пять
Умник
Если есть дамы здесь. 
З 8 березня. Так як проліски біло сині а з них починається весна. Ви знаєте за який клуб вболівати
Щастя вам. Без вас би не було нас.
MYV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
А гравець матчу по версії УЕФА - Кукурелья! Цікаво від чого затримка в 10 хвилин, перший тайм так довго тривав?
Fred14
Если бы не Мудрик им бы четвертьфинал не светил .Мудрик вытащил Челси 
Dmitriy Svistak
Очевидно що до Мудрика зовсім не має довіри у тренера,щось здається мені що на ньому тренірішка поставив хрест.
think about me
Челси сегодня играл неплохо, а правильнее сказать что меньше ошибался. Защита была хорошей. Фланги(чилвэл и джеймс) были супер, возможно правильнее сказать что они и сделали игру. Полузащита(енцо и ковачич) сыграли обычно. Каких-то нереальных вещей они не сделали, просто мало ошибались и этого вполне хватило. Феликс бегал и вперёд и назад, пытался что-то создать но не получилось. Не сказать что он плохо сыграл но и не хорошо. Хаверц просто рабочая лошадка, и вперёд и назад и в подиграше, в общем выше среднего. Стерлинг это такой интересный чудак. С первых минут имел моменты, постоянно был один и его никто не опекал и столько брака в его действиях. Это просто шок. Принять мяч моментами не мог, выходит один на один не забивает а что-то начинает мудрить, его плюс(скорость) защитники так невелировали. Ток как он играл это фиаско. Даже в моменте с голом он даже по мячу не с первого раза попал, и единственный раз за матч сделал что-то нормально это обвел ройса и забил. По хорошему его нужно было менять в перерыве. Насчёт мудрика. Его поттер просто не любит, нету логики выпускать после травмы пулишича, а не мудрика, а он так делает. Мудрик в этом матче мог бы показать свои плюсы но ему боятся доверять