Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

У 2-му таймі матч було перервано на півгодини через сигнал повітряної тривоги
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 17:58
6177
17

Градус боротьби підвищується. Дніпро-1 утратив очки на полі Олександрії

Центральний матч туру завершився чотирма забитими м'ячами

| Оновлено 04 березня 2023, 17:58
6177
17
Градус боротьби підвищується. Дніпро-1 утратив очки на полі Олександрії
СК Дніпро-1

Друга половина сезону української Прем’єр-ліги потрохи стає звичним гостем у нашому щоденному футбольному розкладі, і напередодні ми нарешті отримали можливість поринути в події шістнадцятого туру національної першості. А вже на наступний день після гри в Кривому Розі поміж місцевим «Кривбасом» та ковалівським «Колосом» до бою запрошувалась команда, до якої загрозливо наблизились футболісти Юрія Вернидуба своєю перемогою – «Олександрія», що мала на рідній «Ніці» протистояти дніпровському «Дніпру-1», який на хвилинку, і досі очолює чемпіонські перегони поточного сезону.

Окрім цього, команда Олександра Кучера ще й брала участь у попередньому раунді плей-оф Ліги конференцій УЄФА зовсім нещодавно, але сумнозвісний АЕК Ларнака й цього разу виявився нездоланним для СК. Однак необхідну ігрову практику дніпряни тоді все ж таки отримали, що дозволило їм на старті звітної зустрічі не помічати той факт, що суперники грали свій перенесений матч посеред звітного тижня.

«Дніпро-1» атакував із великим завзяттям аж до того моменту, поки не протиснув захист опонентів до пропущеного м’яча. Сталось це на 23 хвилині, коли Довбик розвернув наступ передачею до лівого флангу штрафного на Бланко, а тому дуже допоміг під час влучання в дальній кут рикошет від ноги Рибалки. Оскільки тиск від команди Кучера на той момент був значним, такий підсумок наступальних дій гостей був цілком закономірним.

Однак, як це й зазвичай трапляється з «Дніпром-1» за ходом цієї кампанії, продемонструвати рівні відтинки гри на дистанції бодай одного тайму команда так і не змогла. «Поліграфи» легко перекинули м’яч до чужої половини поля, і одразу після цього стали помітними всі можливі недоліки команди Кучера станом на сьогодні. Гол у відповідь не змусив на себе довго чекати, і Мустафаєв на завершення першої пів години ігрового часу на правому фланзі штрафного просто познущався зі Сарапія, після чого пробив у дальній кут.

Ініціативу СК таким чином повністю втратив, і ледь не наразив себе на ще більші проблеми перед самою перервою, коли Валеф раптово вирішив пригадати всі «кращі» свої навички в роботі з м’ячем. Двічі за пару хвилин він дарував м’яч Третьякову на лівому фланзі штрафного, але суперник якимось дивом не завершував епізоди власними голами.

Аби такого більше не повторювалось, Кучер вирішив грати від атакувальної стратегії від самого початку другого тайму, проте не встигла про себе дати знати заміна Когута, як на 56 хвилині пролунав сигнал «Повітряна тривога», тож матч було призупинено на певний час.

А коли ми нарешті повернулись до перегляду гри, то вже звичним чином побачили забитий м’яч. «Дніпро-1» успішно вирахував момент неузгодженості поміж захисниками, і з передачі Бабенка з глибини поля Довбик вирушив перегравати воротаря до чужого штрафного. Ось тільки офсайд у форварда був такий завдовжки, що й лайнсмен у нього б помістився, але при цьому бригада рефері ніякого порушення правил не побачила. Дуже суперечливий епізод.

Після цього «Олександрії» було важко віднайти свій футбол, проте й не можна було при цьому сказати, що гості якось намагались закріпити власну перевагу. І дуже дарма, адже захист дніпрян під завісу основного часу розтягнули передачами вширш, і в підсумку Мустафаеву на порожні ворота в межах штрафного викотив Цуріков. Цей пропущений м’яч відіграти в команди Кучера вже не вистачало часу.

У наступному турі «Олександрія» гратиме на виїзді проти закарпатського «Миная», а дніпровський «Дніпро-1» прийматиме київське «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Олександрія» – «Дніпро-1» - 2:2

Мустафаєв, 30, 88 – Бланко, 23, Довбик, 58

Кулаков, 75, Мірошніченко, 90+3 – Сарапій, 62

«Олександрія»: Шевченко – Мірошніченко, Бабогло, Бондаренко, Копина (Цуріков, 69) – Рибалка (Сігеєв, 82), Михайленко (Ковалець, 68), Мустафаєв – Третьяков, Кобзар (Кожушко, 56), Калітвінцев (Кулаков, 69).

«Дніпро-1»: Макс Валеф – Амаш, Сарапій, Сваток, Хайнер – Бабенко, Рубчинський (Когут, 46) – Бланко (Назаренко, 82), Піхальонок, Гуцуляк – Довбик (Підлепенець, 80).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 7 (2) – 8 (5)
Кутові: 3 – 7
Офсайди: 2 – 3.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Еміль Мустафаєв (Олександрія).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Еміль Мустафаєв (Олександрія).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Домінго Бланко (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
"... вот только офсайд у форварда был такой длины, что и лайнсмен в него поместился бы ... "
---
Угу, давайте побольше лапши на уши... Включил обзор, нажал на паузу в момент передачи на Довбика, и - о, чудо! - по линиям стрижки газона видно, что правая нога защитника Александрии ближе к своим воротам, чем весь Довбик.
Aleks04
Уся боротьба попереду. Ще ціла весна. І кроти втрачатимуть.
Фанькин кот
Молодцы александрийцы! Вообще то они выиграли этот поединок. Ведь второй гол днепрян был забит из явного оффсайда, всем это было видно, но только не простимулированным судьишкам. Позор!
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
Та ніякої боротьюи не буде, дивіться на речі не через рожеві окуляри! ШД візьме чемпіонство, причому з 5-7 очковим запасом... Інтрига буде лише за бронзу, де столичні мажори спробують навязати боротьбу конкурентам.... Хоча, швидше за все, кияни пролетять повз медалі....
Andrey Ilyashenko
- 2й Гол СКДК1 из явнейшего вне игры... Ошибка лайнсмена повлияла на результат встречи. Не кто наказан не будет. Все идет как нужно. УПЛ йо..аное свинное корыто.
Tatiana Tam
Можу поспорити, що наступний матч Дніпра судитиме монзуль