Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

У 2-му таймі матч було перервано на півгодини через сигнал повітряної тривоги
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 березня 2023, 18:20
6807
10

Олександрія – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перевірка лідера незручним суперником

| Оновлено 04 березня 2023, 18:20
6807
10
Олександрія – Дніпро-1. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У суботу, 4 березня, відбудеться поєдинок «зимового чемпіона» УПЛ «Дніпра-1». Суперником дніпрян стане «Олександрія», яка посідає п'яте місце у турнірній таблиці. Обидві команди після зимової паузи вже встигли провести офіційні матчі.

Олександрія

Головною новиною з табору клубу з Кіровоградщини у зимове міжсезоння стало призначення на посаду головного тренера команди Руслана Ротаня. Для молодого фахівця 2023 рік буде справжнім викликом. Адже, крім вирішення завдань з амбітним олександрійським колективом, Ротаню належить готувати національну збірну України до протистояння з Англією в рамках відбіркового турніру Євро-2024. Крім того, обов'язки наставника збірної U21 із Ротаня ніхто не знімав: у червні наша «молодіжка» стартує на чемпіонаті Європи.

Дебют на чолі «Олександрії» для Ротаня відбувся на початку поточного тижня, коли «жовто-чорні» проводили перенесений матч 6 туру проти «Металіста 1925». Зустріч завершилася внічию (3:3, причому по ходу гри олександрійці програвали з рахунком 1:3). У поєдинку проти харків'ян за «жовто-чорних» дебютували Микола Михайленко та Сергій Логінов. Обидва прийшли до «Олександрії» на правах оренди – з київського «Динамо» та «Дніпра-1» відповідно. А перед протистоянням з лідером чемпіонату «містяни» орендували ще двох футболістів: із донецького «Шахтаря» прийшли захисник Роман Савченко та півзахисник Кирило Сігєєв.

Дніпро-1

На зимову перерву команда Олександра Кучера пішла лідером Української Прем'єр-ліги. І такий результат став цілком заслуженим, адже дніпряни обіграли і «Динамо», і «Зорю», і «Шахтар» – клуби, які незмінно борються за найвищі місця нашого чемпіонату. Єдиної поразки «Дніпро-1» зазнав в останньому матчі перед зимовою паузою, сенсаційно поступившись «Кривбасу». Найближчого переслідувача, донецький «Шахтар», дніпряни випереджають у турнірній таблиці на два очки, не скидатимемо з рахунків і київське «Динамо». Тож весняна битва за чемпіонський титул обіцяє бути захоплюючою.

Перевірка боєздатності «Дніпра-1» після зимової паузи відбулася у двоматчевому протистоянні 1/16 Ліги конференцій проти АЕКу Ларнака. На жаль, команда Олександра Кучера не змогла подолати кіпрський бар'єр, з мінімальним рахунком поступившись на виїзді і зігравши в безгольову нічию у матчі-відповіді. Той-таки АЕК залишив дніпрян за бортом Ліги Європи влітку минулого року. Але в такому результаті, хоч як парадоксально, є і свій позитив. Тепер футболісти «Дніпра-1» можуть сконцентруватися виключно на чемпіонаті, в якому вони мають шанси підкорити історичну висоту.

Взимку «Дніпро-1» досить якісно попрацював на трансферному ринку. За грою орендованих бразильців Хайнера та Пеглоу ми вже мали змогу спостерігати у матчах проти АЕКу. Ще одним новачком дніпровської команди став костариканський захисник Рональд Матарріта, який у складі своєї національної збірної взяв участь у нещодавньому чемпіонаті світу. Також гравцем «Дніпра-1» став Євген Пасіч, а з «Металіста» на правах оренди прийшли Танковський, Підлепенець та Каплієнко. Під питанням участь у майбутньому поєдинку з «Олександрією» Адамюка та Довбика. Футболісти, які пропускали крайній матч із АЕКом через пошкодження, тренуються за індивідуальною програмою.

Статистика зустрічей

В українському чемпіонаті «Олександрія» та «Дніпро-1» провели шість очних дуелей. При цьому дніпряни лише раз зуміли обіграти «жовто-чорних». Тричі успіх супроводжував олександрійців, а ще дві зустрічі завершилися внічию. Багатостраждальний матч першого кола нинішньої першості команди поки що так і не зіграли. Гра мала відбутися в 1 турі, але через участь дніпрян у плей-оф Ліги Європи її перенесли на листопад. Восени футболісти провели на полі 10 хвилин, після чого через повітряну тривогу пройшли в укриття. Того дня рашисти влаштували масований ракетний обстріл України, тож поєдинок не було дограно. Таким чином, навесні «Олександрія» та «Дніпро-1» проведуть два матчі.

Прогноз на протистояння

Обидві команди ставлять високі завдання і прагнутимуть перемогти. «Олександрія» є незручним суперником для «Дніпра-1», тому лідеру чемпіонату буде дуже непросто на полі суперників. Вважаємо, що майбутня зустріч завершиться внічию.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Горох, Цуріков, Бондаренко, Бабогло, Мірошниченко, Рибалка, Михайленко, Шулянський, В.Волошин, Мустафаєв, Третьяков.

«Дніпро-1»: Валеф, Амаш, Сарапій, Сваток, Хайнер, Бабенко, Рубчинський, Пеглоу, Піхальонок, Бланко, Гуцуляк.

Parimatch
  • 4.30
  • 3.55
  • 1.85
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.25
  • 3.50
  • 1.87
Зробити ставку Зробити ставку

4 березня, субота

«Олександрія» – «Дніпро-1»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 12:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
ОЛЕКСАНДРІЯ – ДНІПРО-1. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?
Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7
В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?

Лунін пропустив у матчі два голи

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Вдруг помогу. Майфутбол точка топ. Вдруг у кого не получится с трансляцией
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил