Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 березня 2023, 00:56
4659
5

Фактор Абрамовича, або як в Іспанії бачать президентські гойдалки в УАФ?

Іспанське видання Marca випустило статтю про ситуацію в УАФ

| Оновлено 04 березня 2023, 00:56
4659
5
Фактор Абрамовича, або як в Іспанії бачать президентські гойдалки в УАФ?
Getty Images/Global Images Ukraine

Іспанське спортивне видання Marca випустило статтю щодо ситуації в УАФ.

Чинний президент УАФ Андрій Павелко зараз перебуває під слідством за звинуваченням у шахрайстві та відмиванні грошей. Державні органи вимагають його негайного усунення з посади, проте Павелко заявляє, що став жертвою політичної помсти, і загрожує, що ФІФА та УЄФА можуть усунути Україну від участі у всіх змаганнях, якщо влада втручатиметься у справи УАФ. Одним із головних претендентів на заміну Павелка є легенда українського футболу Андрій Шевченко.

Ось як бачить цю ситуацію Marca:

«На 20 грудня було призначено виконком УФА, метою якого є заміна Павелка та призначення на його місце культового екс-гравця збірної України Андрія Шевченка. Разом із звинуваченнями у корупції, Павелка звинувачували і в тому, що він не призначив вибори, коли спливав його п'ятирічний термін, а також у тому, що він не призначив нового тренера до команди.

Запорізька обласна футбольна асоціація направила листа до Футбольної асоціації України з проханням провести позачерговий з'їзд у грудні та висунути кандидатуру Шевченка як фаворита на заміну Павелка. П'ять інших регіональних федерацій об'єдналися, щоб підтримати радикальні зміни в офісах УАФ.

Переворот із метою вигнання Павелка провалився, оскільки деякі члени УАФ засудили позачерговий з'їзд як незаконний. Керівники української федерації зберегли свої повноваження, відклавши вибори на невизначений термін після вторгнення росії.

Після цього віце-президент УАФ та колишній гравець СРСР Олег Протасов опублікував різке повідомлення у своїх акаунтах у соціальних мережах. Протасов процитував лист, який він та інші віце-президенти УАФ нібито отримали від УЄФА та ФІФА, повідомляючи «третіх осіб» не втручатися у поточні справи адміністрації.

«ФІФА та УЄФА у листі на ім'я віце-президентів УФА нагадують, що Асоціація України має вести свої справи без впливу третіх осіб», – написав Протасов. «Будь-яке порушення цього зобов'язання може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА», – додав колишній нападник. Такий поворот подій міг би покласти край надіям України прийняти групу на ЧС-2030.

Павелко, який вважається серйозною перешкодою для росії знайти спосіб повернутися в турніри УЄФА, пообіцяв не допускати країну-агресора до європейського футболу, допоки триває війна. «УЄФА ніколи не дозволить росії повернутися до європейського футболу під час війни. Я не знаю, навіщо вони зустрічаються з УЄФА, але можу вас у цьому запевнити», – сказав Павелко під час 2,5-годинної конференції минулого місяця.

Фактор Абрамовича

росія спробувала зблизитися з УЄФА і тепер проводить регулярні зустрічі, щоб виробити сценарій, який дозволить їм знову грати у конкурентоспроможний футбол. Тим часом офіційні зустрічі також відбуваються з Азіатською футбольною конфедерацією, щоб перевірити їхню готовність тимчасово прийняти росію без необхідності залишати УЄФА.

Згідно з джерелами в росії, людина, яка працює над тим, щоб росія знову вийшла на міжнародну арену, – це Роман Абрамович. Колишній власник «Челсі», який також товаришує з Андрієм Шевченком ще з часів «Стемфорд Брідж», вважається відповідальною особою у цьому питанні.

Абрамович навіть відіграв роль у створенні початкових мирних переговорів між двома країнами минулого року. Незважаючи на те, що Шевченко повністю підтримує свою країну та війська з початку війни минулого року, Шевченко вважається у москві більш доброзичливою особою, ніж Павелко, завдяки його зв'язку з Абрамовичем. Із колишнім гравцем «Золотого м'яча» зв'язалися щодо його можливих планів замінити Павелка на посту президента футбольної асоціації України, але він не відповів.

Конгрес УЄФА в Лісабоні 5 квітня – день, відзначений червоним кольором усіма сторонами, залученими до цієї шаленої футбольної політичної гри. Павелко, який залишається головою УАФ, сподівається бути затвердженим членом ще на 4 роки після того, як йому буде дозволено балотуватися на виборах. Для росіян його перемога не буде добрим знаком. Таким чином, домашня риторика Павелка фокусується на його протистоянні росії.

Павелка було усунуто з посади президента УАФ 13 лютого за рішенням Печерського районного суду. Місячна заборона так і не набула чинності, оскільки рішення було оскаржено. До винесення вироку Павелко та його найближчий соратник генсек Юрій Запісоцький залишаються на своїх посадах.

«Спроба незаконного усунення керівництва УАФ за рішенням Печерського суду на цей момент має цілком конкретну мету», – йдеться в коментарі УАФ. «Головне – позбавити Україну місця у Виконкомі УЄФА. При цьому росіяни прямо і публічно визнають, що бачать своїм ключовим противником президента УАФ Андрія Павелка, якому вдається заблокувати будь-який його крок до структур міжнародного футболу, спрямованих на пом'якшення санкційної політики щодо росії. Ці два місяці є, без перебільшення, вирішальними з точки зору завершення підготовки спільної заявки України, Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу з футболу 2030. Вказана робота триває безпосередньо під керівництвом президента УАФ», – йдеться у повідомленні.

Заявка України на чемпіонат світу, яка змусила мільйони людей мріяти про нормальне життя в країні, що роздирається війною, перебуває під загрозою. Тепер справа за футбольною політикою, щоб не допустити, щоб це стало історією».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Статья полный бред, даже нельзя на нее ссылку сделать здесь. Попробуйте скопировать и вставить.или прокомментрировать со ссылкой.
Я имею в виду на спорт.юа. если что. А то перевод с Марки неясен, а люди публикуют и надо же комментировать, а возможности нет
avk2307
А еще знаете кто проект Супер Лиги не похоронил?
 А кто это продолжает пропагандировать?  Кто не объявил о выходе из Суперлиги?
Поэтому и вышла статья
александр венец
А знаете что самое смешное?Что все коменты пишут обиженки(фаны динамо)понимая что шансов у них по игре нет,они привыкли что суркисы им приносили победы,они и радовались...