Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 03 березня 2023, 12:10
5625
0

Автогол Мілітао. Реал мінімально поступився Барселоні в півфіналі Кубку

Фіналіст визначиться 5 квітня у матчі-відповіді

| Оновлено 03 березня 2023, 12:10
5625
0
Автогол Мілітао. Реал мінімально поступився Барселоні в півфіналі Кубку
Getty Images/Global Images Ukraine

Востаннє «Реал» вигравав Кубок короля ще в 2014 році. Важко уявити, але майже десять років «вершкові» не здобували цей трофей. Враховуючи, що Фло Перес, за чутками, був незадоволений кількістю другорядних трофеїв, незважаючи на шалену кількість виграних Ліг чемпіонів, логічно, що мадридська команда хотіла б перервати сумну для себе серію.

З основних гравців не були готовими грати сьогодні Ферлан Менді, якого замінив Начо, та Тчуамені, замість якого вийшов Камавінга.

У «Барселони» справа з кількістю виграних Кубків набагато краща, але, звісно, вона теж хоче виграти черговий трофей. Тим більше, вдвічі приємно пройти в фінал, вибивши з турніру принципових суперників. Та й виліт з ЛЧ та ЛЄ треба компенсовувати.

Getty Images/Global Images Ukraine

З перших хвилин «Реал» захопив ініціативу. Буквально відразу ж після свистка Модрич вибігав на побачення з тер Штегеном, але швидкість - не його головна чеснота, та й арбітр там офсайд свиснув, хоча, звісно, в разі забитого голу треба було б дуже добре дивитися повтор. За хвилин десять Бензема відправив м'яч в сітку, але тепер офсайд було видно одразу.

Перевага «Реала» у володінні м'ячем зовсім не обумовлювала розвитку подій, які сталися в середині тайму. Гаві підібрав м'яч в центрі поля, вивів Кессьє на побачення з Куртуа, той відбив удар гравця «Барси», але м'яч влучив в Мілітао і полетів у сітку. З лінії його міг вибити Начо, але не влучив нормально - 0:1.

Ситуація абсолютно не змінилася. «Реал» далі володів ініціативою і час від часу влаштовував міні-пожежі біля воріт суперників, але тер Штеген грав надійно. А з моментів «блаугранас» можна згадати хіба що непоганий, але неточний удар Гаві.

Перша половина тайму другого пройшла за активності Вінісіуса. Проте в матчі його зовсім «з'їв» Араухо, не дозволивши виконати ні фірмових ривків, ні вдалих обведень. Забігаючи наперед, Віні мав тільки один реальний шанс забити, та й то з дальньої відстані, але удар з правої дев'ятки витягнув кіпер «Барселони».

Getty Images/Global Images Ukraine

В середині тайму другого розпочалися заміни, але ні Фаті, ні Тчуамені, ні хтось інший суттєво не вплинули на гру. Наприкінці «Барселона» грала відверто на відбій і досягла свого. Щоправда, цілу хвилю обурення викликало в Хаві рішення арбітра не обмежитися компенсованими п'ятьма хвилинами, а дати «вершковим» завершити атаку кількома етапами, внаслідок чого переграли на кілька хвилин більше. Проте ні шансів зрівняти рахунок не було, ні збільшити розрив.

0:1 - на стадії півфіналу є ще матч-відповідь, який відбудеться п'ятого квітня. Перед ним «Барселона» отримала мінімальну перевагу, але це явно не той рахунок, щоб гарантувати собі хоч щось.

Кубок Іспанії з футболу 2022/2023. 1/2 фіналу. Перший матч.

«Реал» - «Барселона» - 0:1.

Мілітао, 26, аг.

Вінісіус, 24, Начо, 55, Вальверде, 73 - Рафінья, 45, Гаві, 51, Кессьє, 67.

«Реал»: Куртуа - Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Начо (Родріго, 67) - Модріч (А. Родрігес, 84), Камавінга, Кроос (Тчуамені, 74) - Вальверде, Бензема, Вінісіус Жуніор.

«Барселона»: тер Штеген - Кунде, Араухо, Маркос Алонсо, Бальде - Бускетс, Кессьє (С. Роберто, 86), Де Йонг - Рафінья (Фаті, 69), Ферран Торрес, Гаві.

Арбітр: Хосе Луїс Мунуера Монтеро.

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

26’
ГОЛ ! Автогол забив Едер Мілітао (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.