Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 березня 2023, 21:45
4498
18

Арсенал – Евертон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

П'ять очок переваги над «Сіті» чи друге диво від суперників із Віталієм Миколенком у складі

| Оновлено 01 березня 2023, 21:45
4498
18
Арсенал – Евертон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 1 березня, у Лондоні на стадіоні «Емірейтс» відбудеться матч сьомого туру Англійської Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють лондонські «Арсенал» та «Евертон». Стартовий свисток рефері Майкла Олівера з Ашингтона прозвучить о 21:45 за київським часом.

Арсенал


Матчі сьомого туру АПЛ свого часу перенесли через жалобу з приводу смерті Королеви Єлизавети II, після чого організатори національної першості старанно намагаються розставити відсутні ігри в календарях команд-учасниць змагань. Утім, що на початку жовтня 2022 року, що зараз – лондонський «Арсенал», продовжує очолювати турнірну таблицю. Змінилася лише група переслідувачів позаду «канонірів» – «Манчестер Сіті» зараз відстає на два очки, проте, у разі перемоги колективу Мікеля Артети у майбутній грі, ця дистанція знову збільшиться до п'яти балів. А якби столичний колектив нещодавно ще й не роздавав заповітні пункти будь-якому супернику, то в результаті міг би навіть подумки приміряти корону.

Проте «Арсенал» наразі точно небезгрішний, і вже точно йому не вдасться повторити феноменальний сезон без поразок зразка початку ХХІ століття. Утім, у сучасних реаліях у футболістів настільки велике навантаження за ходом футбольного року, що кризові періоди для кожної з команд уже виглядають радше обов'язковим компонентом футбольного життя. Інша річ – як саме борються зі своїми проблемами колективи.

«Каноніри», наприклад, вчасно зупинились у своєму падінні, яке тривало чотири гри, від кінця січня до середини лютого, і в останніх двох зустрічах проти «Астон Вілли» (4:2) і «Лестера» (1:0) продемонстрували чемпіонську витримку. На поточний момент ситуація для Артети виглядає небезпечною лише в плані центрального нападника через травму Едді Нкетії, але в тому ж матчі проти «лисиць» Мартінеллі та Троссар чудовою зв'язкою компенсували його відсутність. А керував цим усім із капітанською пов'язкою Олександр Зінченко, що було справді видатною подією на тлі річниці початку повномасштабної війни.

Евертон


Примітно, що в горезвісну серію невдач «Арсеналу» свій внесок сенсаційно зробив «Евертон», який уже не перший рік вважають кризовим колективом. На чолі з Френком Лемпардом «іриски» так і не почали досягати прийнятних результатів, тому Шон Дайч зараз намагається компенсувати недоліки у роботі свого попередника в черговому проблемному клубі. Щось виходить, щось – ні, проте кращого менеджера для «Евертона», напевно, було б складно відшукати. Команда дійсно може обіграти «Арсенал» (1:0), але потім поступиться в дербі «Ліверпулю» (0:2), а потім мінімально здолає «Лідс» (1:0), заради того, щоб через тиждень поступитися «Астон Віллі» (0:2).

Як бачимо, сталість у команді Дайча є лише щодо результатів і, поки що, розташування в зоні вильоту в турнірній таблиці. Проти команд високого рівня або тих, які перебувають у хорошій формі, «Евертон» на виїзді, як і раніше, грає погано, тому для нього немає особливої різниці, коли саме було б доречніше зіграти цей перенесений матч – ще за Лемпарда або вже за Дайча. Однак порятунок від проблем знаходиться відносно поряд – перемога може дозволити команді з Ліверпуля скочити аж на 14 рядок, а там і до екватору турнірної таблиці близенько. Але попереду на вихідних гра проти «Ноттінгем Форест», і, здається, головний акцент «іриски» цього тижня зроблять саме на неї.

Орієнтовні склади


«Арсенал»: Рамсдейл – Зінченко, Габріель, Саліба, Томіясу – Парті, Джака – Мартінеллі, Едегор, Сака – Троссар.

«Евертон»: Пікфорд – Миколенко, Коуді, Тарковські, Коулман – Онана, Гуйє, Дукуре – Івобі, Грей, Макніл.

Не зіграють: Ельнені, Жезус – Калверт-Льюїн, Таунсенд, Гарнер, Паттерсон.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку команда Артети продовжить переможний шлях. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Арсенал» (-1).

1 березня, середа

«Арсенал» – «Евертон»
Лондон. «Емірейтс». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta
АРСЕНАЛ – ЭВЕРТОН. ТЕКСТОВАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Parimatch
  • 1.36
  • 5.20
  • 9.10
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.35
  • 5.35
  • 9.40
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
За Арсенал однозначно!!!
А Миколенко хай добре зіграє!!!
А Евертону успіхів з Ноттінгемом на вихідних
Pixelman
Хочеться, щоб і  Зіна  не втрачав очки в гонці за чемпіонсвто, але і Миколенку потрібно вибиратись з тієї ями. Тому навіть незнаю за кого вболівати. Головне щоб без травм перед Англією.
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
я за Эвертон, но победит скорее всего Арсенал.
второй раз этот фокус вряд ли пройдет
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Вангую гол от Арсенала в первом тайме.
Remark
Патовая ситуация - не понятно за кого болеть и за какой результат. И победа одной из команд не варик, и ничья тоже не айс. 
luceorius
 Та нехай би обоє наших забили хоча б по голу.
Умник
За Миколенко и Эвертон
y-maxim
Не так давно Евертон переміг Арсенал. Тож сьогодні буде comeback 
Octopus
Эвертону хватит и 3 очков, которые он уже у Арсенала отобрал. По три очка каждому, это лучше чем 2 ничьи, например.