Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 26 лютого 2023, 20:49
14519
59

Неконтрольоване піке. Челсі з Мудриком поступився Тоттенгему в дербі

Грем Поттер не може вивести команду з кризи

| Оновлено 26 лютого 2023, 20:49
14519
59
Неконтрольоване піке. Челсі з Мудриком поступився Тоттенгему в дербі
Getty Images/Global Images Ukraine

Період адаптації українського нападника Михайла Мудрика в лондонському «Челсі» триває, хоча й не настільки успішно, як би нам того хотілось. Проте проблеми «пенсіонерів» наразі полягають скоріше не в 100-мільйонному «зимовому» новачкові, а в самому підході головного тренера Грема Поттера до побудови гри команди. Зрештою, без нашого співгромадянина в стартовому складі «сині» розпочинали матч минулими вихідними проти «Саутгемптона» (0:1), і так само не було Мудрика з перших хвилин не менш важливої звітної зустрічі – у рамках гостьового дербі проти «Тоттенгема» в двадцять п’ятому турі англійської Прем’єрі-ліги.

Проти команд Антоніо Конте важко грати будь-якому супернику, тим паче, коли гості не йдуть за швидким голом на полі «шпор». «Челсі» не виказав жодного бажання це робити, тож не дивно, що згодом захист господарів поля виявився занадто великою перешкодою для команди Грема Поттера. У той самий час, «Тоттенгем» не прагнув наражати себе на контратаки опонентів, а глядачі в підсумку отримали лише прісний футбол у першій половині гри.

Фактично, ми могли говорити тільки про два цікаві моменти за цей час. Перший із них полягав у випадковій травмі Тіаго Сілви, коли захисник вибивав м’яч із-під ніг Кейна у штрафному власної команди. А другого довелось почекати майже до самої перерви, коли Зієш спочатку сфолив проти Рішарлісона, після чого обидві команди влаштували заворушення, а головний арбітр у підсумку винагородив червоною карткою нападника «Челсі». Щоправда Стюарт Атвелл своєю репутацією вирішив не ризикувати, переглянув VAR, і незабаром повернувся до рішення з попередженням для марокканця.

Тоді здавалось, що це вберегло «Челсі» від значних проблем, проте не встиг розпочатись другий тайм, як дальній постріл із правого флангу з відскоку у виконанні Скіппа під поперечину шокував команду Поттера настільки, що та так і не оговтається в подальшому. Непоганим вийшов удар на перший гол у професійній кар’єрі в рамках АПЛ.

Жодних спроб «синіх» перебудувати свою гру належним чином ми так і не побачили, і зрештою їхній керманич випустив Михайла Мудрика на заміну на 79 хвилині. Напевно, для того, аби українець поближче подивився на черговий м’яч у виконанні Гаррі Кейна, на якого Даєр перевів подачу Сона з кутового на правому фланзі в район дальньої стійки. У подальшому Михайло ледь не один зі складу своєї команди намагався щось змінити в цій грі, проте все було марно.

У наступному турі «Тоттенгем» гратиме в гостях у «Вулвергемптона», а «Челсі» прийматиме «Лідс».

Англійська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Тоттенгем» – «Челсі» - 2:0

Скіпп, 46, Кейн, 82

Емерсон, 45+3, Девіс, 59 – Зієш, 45+1, Гаверц, 45+3, Маунт, 73

«Тоттенгем»: Форстер – Ленгле, Даєр, Ромеро – Девіс, Гейб’єрг, Скіпп, Емерсон Роял – Рішарлісон (Порро, 89), Кулушевські (Сон, 78) – Кейн.

«Челсі»: Аррісабалага – Чілвелл, Кулібалі, Сілва (В. Фофана, 19), Р. Джеймс – Фернандес, Лофтус-Чік (Закарія, 62) – Стерлінг (Мудрик, 83), Феліш (Обамеянг, 83), Зієш – Гаверц.

Арбітр: Стюарт Атвелл (Нунатон, Англія).

Стадіон: «Тоттенгем Готспур Стедіум» (Лондон, Англія).

ТОТТЕНГЕМ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию
Футбол | 28 квітня 2024, 14:56 6
Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию

Кияни діяли гостріше, але перемогти не змогли

Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 20:13 1
Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ

«Шеффілд Юнайтед» вилетів з АПЛ після одного сезону в лізі

Коментарі 59
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Нема що коментувати. Ні Челсі ні Мудрика.
BARA.bass
Когда уже дойдёт БОССАМ ЧЕЛСИ, что с таким подбором футболистов так играть это преступление против футбола. Поттера в отставку.
Kaftan
 Що за дурбалай пише, челсі з мудриком?! Він вийшов на 10 хвилин!  Це фізику тренер. Якого треба гнати. Але ж появляця ватники. Які будуть Мудрика винити
Віталій Яценко
Челсі перебуває у кризі ігрового жанру. Тренер втратив контроль над грою. А вихід з такої затяжної кризи завжди один - заміна тренерського штабу. Ніщо інше струснути їх не зможе. Або чекати до літа. Та тут історія, що з такими результататми можна вилетіти до Чемпіоншипа.
ALKOSruLKA
після відповіді з Дортмундом - звільнять тренера
fitnes_sports066
Сыграно минут: 13Ожидаемые голы (xG): 0,04Касания мяча: 16Точные передачи: 2/2 (показатель точности –100%)Ключевые передачи: 0Навесы (точные): 4 (0)Длинные передачи (точные): 0 (0)Удары по воротам: 0Удары мимо ворот: 1Заблокированные удары: 0Попытки дриблинга (удачных): 4 (0)Попытки борьбы (выиграны): 5 (0)Воздушные дуэли (выигранные) 1 (0)Потери мяча: 8В этом сезоне АПЛ 22-летний украинец принял участие в 5 поединках.Активен но без пользы.
DK1961
Мудрика - в капитаны?! (как пишут некоторые любители совковой "Туманности Андромеды"). А может в болбои? С такой игрой может и так статься.
justhateme
А оцей новий власник Челсі, він взагалі щось розуміж у футболі?
Александр Толстых
А Тоттенхэм молодцы!Без своего тренера ещё хорошо смотрятся .Челси в этом сезоне полная печаль.Мудрика осуждать не за что-10мин ведь только отыграл.
Syrnadoping
До статусу 007 залишився один матч 
Kain_X_Rain
Нормально так с играли,как говориться на далекую перспективу ))))
pol-55
Сон вийшов Гаррі забив,Мудрик вийшов Челсі не забив,все добре для Тотема,навіть те що нема Конте на бровці а Тотем виграє.
Октавий Фландрийский
Можно только поздравить Ахметова, что так удачно сбагрил Мудрика именно в Челси, развел лохов по полные помидоры... Тут некоторые наши "специ" футбола предрекают Мудрику через пару лет европейский Золотой мяч... Ну,ну, хотеть не вредно, главное, чтобы сам футболист в это не поверил... Но зарплата очень хорошая, с ней можно на банке пару лет просидеть без ущерба для здоровья .
fitnes_sports066
Сравнить с Жироной небо и земля.
Gargantua
один и тот же сценарий.
начинают вроде правильно, с высоким прессингом, давят, но.... наконечника нет, забить не могут.
и ближе к концу первого тайма засыпают а во втором вообще разваливаются.
John Gaspar
Игра Челси - колыбельная для взрослых. Уснул на 75 минуте) 
Бондаренко Александр
Полный пипец...и здесь Мудрик виноват.Как по мне ему даже в запасе сидеть нельзя.
chackk
Так чого фелиш з потером не виграв без Мудрика?потер настільки не рівень команд Челсі .він звичайна тренерська помилка .Його місце це команди виживання ,а не домінанти
Саша Зардунов
печалька
zhyr
Він ще молодий, все буде нормально. А на челсі пох