Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 лютого 2023, 14:21
5958
16

Ренн – Шахтар: Трубін, порядок та удача побили клас

Валерій Василенко – про епічний вихід «гірників» до 1/8 фіналу ЛЄ

| Оновлено 24 лютого 2023, 14:21
5958
16
Ренн – Шахтар: Трубін, порядок та удача побили клас
ФК Шахтар

Оцінюючи перспективи «Шахтаря» у поєдинку у відповідь Ліги Європи проти «Ренна», Sport.ua зазначав, що фаворитом матчу буде французький колектив. І що саме «червоно-чорні» мають більше шансів вийти до наступного раунду. Але якщо на боці донеччан, окрім усього іншого, буде ще й удача, то саме вони пройдуть далі.

Удача цього разу справді була справжнім ангелом-охоронцем української команди. І ця пані зробила все, що від неї залежить, щоб у наступному раунді опинився саме «Шахтар».

Але не лише завдяки везінню «помаранчево-чорні» пройшли далі. Були й інші козирі. Про них і йтиметься далі.

Анатолій Трубін. Відразу почнемо з козирів. За оцінками практично всіх серйозних статистичних порталів та просто за елементарними візуальними спостереженнями, голкіпер «Шахтаря» провів класний матч, ставши справжнім героєм своєї команди.

Відбити одразу три пенальті у «лотерейній» серії – вже сама по собі знакова подія. Однак не пенальті єдиними. Трубін був в порядку і в основний час, і під час овертаймів. Хоч подібне і не прийнято говорити голосно, але якби не він, «Шахтар» напевно не впорався б зі своїм завданням. Тому однозначно респект.


ФК Шахтар. Анатолій Трубін

Погано, якщо цей кіпер таки покине команду у літнє міжсезоння. Він міг би стати першим номером «гірників» на довгі роки, бо вже в такому юному віці має і необхідний рівень, і необхідну витримку.

Але якщо все ж таки він опиниться в підсумку в серйозній закордонній команді, особисто я зрозумію: як показує досвід Зінченка, за «бугор» краще йти молодим і раннім.

Ігор Йовічевіч. «Україно, це для тебе», - скаже після драматичної розв'язки на «Роазон Парк» головний тренер «Шахтаря». Власне, своїх симпатій до нашої країни хорватський тренер ніколи не приховував. Ще під час своєї футбольної кар’єри у Львові. Наразі хочеться його відзначити саме як фахівця.

«Шахтар» Йовічевіча – це команда, яка вміє чекати і терпіти, вміє використати найменшу помилку опонента. Навіть дуже серйозного опонента. Це порядок та ігрова дисципліна.

Багато в чому завдяки цим якостям «гірники» восени не загубилися в складній групі Ліги чемпіонів, пройшли дуже непростого суперника в першому раунді плей-оф Ліги Європи.

Зізнатися, особисто я був не дуже високої думки про потенціал цього наставника. У тому плані, що, на мій погляд, його планка домагань і можливостей не дуже висока. Визнаю, що неправий. Виявляється, не обов'язково бути тактичним «фриком» на кшталт Де Дзербі. Можна брати своє і на простоті.

Дмитро Криськів. У першому матчі проти «Ренна» Дмитро, який «замінює» Мудрика на лівому фланзі атаки, видав дуже якісний поєдинок, став одним із героїв матчу. Зізнатися, я здивувався, не побачивши Криськіва у стартовому складі.

Не виявилося півзахисника й у загальній заявці на гру. Очевидно, через травму, хоча про її наявність і не анонсувалося.

Криськіва заміняв Топалов. Якщо чесно, то оцінка «не дуже».

Це до того, про що я говорив ще після варшавського поєдинку: «Шахтар» має хорошу обойму з 13-14 гравців, яка є стартовим складом, але далі починаються серйозні проблеми, бо по-справжньому посилювати гру команди з лави практично нікому. Це не вина «Шахтаря», це швидше його біда.

Не хочу «накаркати», але ця проблема може зіграти з «гірниками» злий жарт.

Жеремі Доку. Я невипадково вибрав цього товариша уособлювати весь «Ренн». Хлопець провів дуже якісний матч: був на виду, взяв участь в обох забитих м'ячах, досить легко залишав ні з чим наших захисників, перевершуючи їх і в швидкості, і в дриблінгу.

Доку в більшості епізодів виглядав краще і за Михайличенка, і за Матвієнка. Як і «Ренн» у багатьох епізодах виглядав краще за «Шахтар». Щиро кажучи, особисто мені команда Женезіо сподобалася. І у першому поєдинку проти донеччан, і особливо у другому. І якщо бути до кінця об'єктивним, вона заслужила на вихід у наступний раунд не менше за наших. Але Трубін, порядок і успіх «гуртом» побили клас.


ФК Шахтар

«Фенербахче». До чого тут стамбульський клуб, запитайте ви. Та все просто: хотілося б, щоб наступним суперником «гірників» стала саме ця команда, яка восени двічі перемогла «Динамо» у груповій стадії Ліги Європи.

«Ренн», який теж двічі обіграв підопічних Луческу минулої осені, «гірники» поставили на місце. Помстившись у такий спосіб за своїх заклятих київських друзів.

Непогано було б поставити на місце і «Фенербахче».

Але якщо донеччанам випаде хтось інший, особисто я не буду проти: там будь-який опонент цікавий.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Какой порядок? Игра была ужасной. Доходили до штрафной соперника и не знали ,то делать дальше. Передерживали мяч , не обостряли. Сами себе привезли голы после ошибок на территории соперников .
Единственное с чем согласен -  помогла удача и прекрасная игра
вратаря.
avk2307
И правда отомстили за Динамо, Динамо на 90 минуте после ошибки Попова себе привезло, а тут после удара или прострела защитник Ренна в свои срезал. счет одинаковый и статистика игр одинаковая , а результат другой.
За Фенербахче согласен, но лучше Ференцварош, там больше очков наберем
DK1961
Абсолютно такую же игру показали динамовцы в двух играх с Ренном. По количеству ударов вообще, ударов в створ и моментов они даже превзошли кротов (см. статистику матчей). Просто у одних - дичайший фарт, у других такое же невезение.И еще не понравилось поведение на поле бондаренко и конопли - МАЛЬЧИКИ ВЫ ЧЕМ ГОРДИТЕСЬ, ИДИОТСКИМ ГОЛОМ СОПЕРНИКОВ  В СВОИ ВОРОТА? ВЫ ЖЕ НУЛЕВУЮ ИГРУ ПРОДЕМОНСТРИРОВАЛИ! И зачем показываете странные ужимки зрителям и игрокам Ренна при пробитии пеналей? Берете пример с вратаря аргов? Ну ну...
avk2307
Фенербахче не будет к сожалению
mayakovskiy1
Очень бесят влажные истории как Шахте страшно повезло. Да, Ренн возил... но гол Траоре был скорее да чем нет. Сикан дважды не забил в пустые. Сколько таким моментов было у Ренна? Не многим больше. А контроль ради контроля это ниочем. Я уже молчу за два пеналя не забитые Шахтой в серии. Так что Ренн играл получше, но сказать что Шахте повезло я бы не сказал
Злий Глобинець
Хіба Ренн вище класом за Шахтар? Якраз навпаки. Це просто на даний момент гірники не у формі через зимову паузу. А так взагалі ШД досвідчений лігочемпіонівський боєць, що зіграв майже з усіма грандами європейського футболу. Ренну в цьому плані далекувато до українського чемпіона.