Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 23 лютого 2023, 12:54
4899
0

Марез і Гвардіол. Лейпциг та Ман Сіті обмінялися голами в 1/8 фіналу ЛЧ

Чвертьфіналіст Ліги чемпіонів визначиться у Манчестері

| Оновлено 23 лютого 2023, 12:54
4899
0
Марез і Гвардіол. Лейпциг та Ман Сіті обмінялися голами в 1/8 фіналу ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Відносно недавно в матчі між собою ці команди видали гольову феєрію - 6:3 на користь «Манчестер Сіті». Враховуючи, що ми бачили восени, як вміє забивати «Лейпциг» (зокрема, у ворота «Шахтаря»), а також традиційно потужний напад «Ман Сіті», були підстави сподіватися гри з великою кількістю гольових моментів і сьогодні.

Після того, як Жоау Канселу відправився в Мюнхен, Пеп Гвардіола на позиції лівого захисника використовує або Натана Аке, або грає в три захисники. Сьогодні іспанець вирішив обрати перший варіант. На решті позицій, в принципі, ніяких сюрпризів не було.

Очікування яскравої гри дуже швидко розвіялися прагматичним футболом у виконанні обох команд. Академічна побудова не дозволяла жодному колективу сподіватися на щось більше, ніж моменти з стандартів та індивідуальну майстерність. Останнім компонентом трохи більше за інших виділялися Гріліш та Марез, тому логічно, що саме ця пара організувала гол, який, до речі, став чи не першим вартим уваги моментом в грі. Джек підібрав м'яч в чужій опорній зоні, відпасував вперед на Гюндогана, той дезорієнтував захисника і дав пробити Марезу, який ударом з лінії штрафного в правий кут відкрив рахунок.

Getty Images/Global Images Ukraine

До перерви запам'яталися ще удар Родрі головою, який не зумів підправити Холанд, і спроба Гріліша забити з меж штрафного після зміщення - трохи вище.

На другий тайм «Лейпциг» вийшов налаштованим забити. Пресинг, активність попереду якісно поліпшили враження від гри німецької команди, оскільки в таймі першому такого не було в принципі. Хенрікс, Андре Сілва та Собослаї могли забити, але першому не вистачало влучності, другий не зумів вправно підсікти над кіпером, а удар третього Едерсон витягнув з дев'ятки. Щоправда, бразильський кіпер «Ман Сіті» відразу ж зіпсував враження від своєї гри - після подачі з кутового він нерішуче вийшов на м'яч і тільки спостерігав за польотом Гвардіола, який ударом головою в порожні ворота зрівняв рахунок.

Getty Images/Global Images Ukraine

Цей момент був єдиним вартим уваги у виконанні господарів. В гостей двічі бив Гюндоган - воротар рятував, а ще Холанд не реалізував вихід віч-на-віч та не встиг добити. Негусто сьогодні було з гольовими шансами.

Монотонний перебіг подій на полі був проілюстрований кількістю жовтих карток в матчі - тільки наприкінці Хенрікс заробив попередження. А до таймів додавалися відповідно хвилина і дві - судіть самі по цьому фактові про інтенсивність та видовищність гри.

Переможець двоматчевої дуелі буде виявлений в Манчестері. Звісно, цілком є ймовірність, що «Ман Сіті» сьогодні просто економив сили, але й виліт з Ліги чемпіонів за такої гри нікого не здивує.

Ліга чемпіонів 2022/2023. 1/8 фіналу. Перший матч.

РБ «Лейпциг» (Німеччина) - «Манчестер Сіті» (Англія) - 1:1.

Гвардіол, 70 - Марез, 27.

Хенрікс, 90.

«Лейпциг»: Бласвіх - Клостерманн (Хенрікс, 46), Гвардіол, Орбан, Хальстенберг (Раум, 89) - Лаймер, Шлагер (Айдара, 82) - Собослаї, Форсберг (Нкунку, 66), Вернер - Андре Сілва (Ю. Поульсен, 82).

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Вокер, Аканджі, Діаш, Аке - Гюндоган, Родрі, Бернарду - Марез, Холанд, Гріліш.

Арбітр: Сердар Газюбююк (Нідерланди).

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг, Німеччина).

РБ ЛЕЙПЦИГ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Йошка Гвардіола (РБ Лейпциг).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.