Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 лютого 2023, 20:41
5541
10

РБ Лейпциг – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Претенденти на перемогу в турнірі приступають до виступів у плей-оф

| Оновлено 22 лютого 2023, 20:41
5541
10
РБ Лейпциг – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 22 лютого, у Лейпцигу на стадіоні «Ред Булл Арена» відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футболу, у якому зіграють німецький РБ «Лейпциг» та англійський «Манчестер Сіті». Стартовий свисток нідерландського рефері Сердара Гезюбююка прозвучить о 22:00 за київським часом.

РБ Лейпциг


Один із представників Німеччини в поточному розіграші Ліги чемпіонів УЄФА є до болю знайомим українському поціновувачу футболу, бо з приголомшливої перемоги над РБ «Лейпциг» (4:1) розпочиналися виступи донецького «Шахтаря» в цьому турнірі, і не менш гучною поразкою (0:4) вони ж і завершились. Проте відмінність у тих напружених двох місяцях європейського футболу полягала лише в тому, що «червоні бики» змінили головного тренера Доменіко Тедеско на Марко Розе, після чого їх дуже важко було зупинити. Новий керманич починав фактично з двох безвольних поразок від мадридського «Реала» та менхенгладбахської «Боруссії» із загальним рахунком 0:5, але наступного разу його команда програла лише «Уніону» Берлін майже десять днів тому (1:2).

За цей час у Лейпцигу встигло змінитись все: починаючи від звичного побуту футболістів та тренерського штабу, завершуючи ігровою моделлю та певною кадровою ротацією. При цьому РБ чудово почувається без травмованих основних голкіпера та півзахисника – Петера Гулачі та Дані Ольмо відповідно. Початок нового року «червоні бики» зустрічали домашнім матчем проти мюнхенської «Баварії», у якому одразу створили чемпіонам чимало проблем (1:1). Надалі їхній хід був уже не настільки успішним, оскільки з'явилася і втрата очок у гостях у «Кельна» (0:0), а також вищезазначена поразка від сенсаційного «Уніона». Але, загалом, команда в тонусі, і вже у рідних стінах точно становить небезпеку.

Манчестер Сіті


Утім, англійський «Манчестер Сіті» останні кілька років лише продовжував зміцнюватися в статусі найсильнішого клубу Європи, що дозволяє йому самостійно диктувати правила двоматчевої дуелі суперникам. Незважаючи на фінансовий скандал, який назріває в англійському футболі щодо безконтрольного вливання коштів у «містян», чинних чемпіонів Англії все одно продовжують вважати одним із фаворитів поточного розіграшу Ліги чемпіонів. У той самий час, перемога «Сіті» в цьому турнірі була б логічним результатом багаторічної роботи Хосепа Гвардіоли на чолі колективу.

І якби при цьому команда з Манчестера стабільно давала підстави не сумніватися у своїй стабільності результатами виступів на внутрішній арені. Але «містяни» можуть собі дозволити впевнено обіграти лондонський «Арсенал» на «Емірейтс» (3:1), потіснити конкурентів із першого рядка чемпіонських перегонів, а потім упустити перемогу в черговому матчі чемпіонату проти «Ноттінгем Форест» (1:1), і знову опинитись у ролі наздоганяючого. Саме тому «Сіті» зараз – украй цікавий колектив, від якого складно очікувати успіхів у кожному наступному поєдинку. Проте при цьому команда Гвардіоли все одно ставить перед собою високі цілі, і точно не варто розраховувати на повторення досвіду гри в Лейпцигу зразка грудня 2021 року, коли в матчі, що вже нічого не значив, англійці програли 1:2, але стартували у вересні при цьому з розгрому РБ 6:3.

Орієнтовні склади


РБ «Лейпциг»: Бласвіх – Раум, Гвардіол, Орбан, Клостерманн – Лаймер, Шлагер – Вернер, Форсберг, Собослаї – Сілва.

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке, Аканжі, Вокер – Сілва, Родрі – Гриліш, Гюндоган, де Брюйне, Марез – Голанд.

Не зіграють: Гулачі, Діалло, Ольмо – Менді, Стоунс.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі гості проведуть обережну розвідку. Нашою ставкою буде позиція – Манчестер Сіті переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.60 за лінією Parimatch.

22 лютого, середа

РБ «Лейпциг» – «Манчестер Сіті»
Лейпциг. «Ред Булл Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
ЛЕЙПЦИГ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Parimatch
  • 4.60
  • 3.80
  • 1.81
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Syrnadoping
Німці, як мінімум, один заб'ють. Кофф 1.5
Remark
РБ итб 0.5, а судя по доматчевым кофам ничьи быть не должно, поэтому думаю или 1-0 или 1-2 итог.
Gargantua
Лейпциг забьет 1.48
думаю что и на 1х у Лейпцига не плохие шансы
МС явно физически не выдерживает плотный график и скорее всего в этом матче будет играть в эконом режиме.
VK-Sport
Хто вважає МС беззаперечним фаворитом, то може помилитись. Варто подивитись як містяни грають на виїздах в цьому сезоні, купа поразок і нічиїх. В груповому раунді була нічия і проти Копенгагена і нічия проти Борусії Д. Чому б Лейпцигу після не такої вже давньої зміни тренера не прихлопнути містян у першому матчі?!
Умник
Гвардиол против Гвардиолы.
Ну крутой же заголовок.
Премия с вас спорт.юа
Первый Среди Равных
Розминка Манчестер Сіті перед 1/4