Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 лютого 2023, 14:52
293
0

Бронер мав боксувати з Редкачем, а зустрінеться із молодим гігантом

На кону поєдинку всі обіцянки Едріена та потенціал суперника

| Оновлено 22 лютого 2023, 14:52
293
0
Бронер мав боксувати з Редкачем, а зустрінеться із молодим гігантом
Getty Images/Global Images Ukraine. Едріан Бронер

25 лютого американець Едріен Бронер (34-4-1, 24 КО) знову повертається. Нескінченна епопея з кар’єрою чергового «нового Флойда Мейвезера» продовжується з паузами для того, щоб американець витратив кошти і почав їх заробляти заново. Цього разу Едріен мав боксувати проти українського боксера Івана Редкача, але у того не склалось – його зняли з бою.

Тепер суперником стане молодий американець Майкл Вільямс-молодший (20-1, 13 КО). В плані саме якості боксу та небезпеки це чи не найкращий варіант для поєдинку загалом, але доволі небезпечний для самого американця.

Бронер мав повертатися з Редкачем, але того обманув промоутер. Іван чекав того бою близько десяти років

Едріен Бронер – типово американський персонаж у боксі. Проспект, якому обіцяли золоті гори. «Новий Флойд Мейвезер». Едріен навіть товаришував із Флойдом та тусувався з ним на різних публічних заходах.

Проте, Бронер успішніший за інших. Принаймні, більшості з тих, кому пророкували долю нового беззаперечного чемпіона, якого неможливо перемогти. Як мінімум, Едріен – чемпіон аж в чотирьох вагових категоріях. А ще він зустрічався з Полом Маліньяджі (перемога рішенням суддів), Маркусом Майданою (поразка рішенням суддів), Джоном Моліною (перемога рішенням суддів), Шоном Портером (поразка рішенням суддів), Майкі Гарсією (поразка рішенням суддів), Джессі Варгасом (нічия) та Менні Пак'яо (поразка рішенням суддів). Компанія прямо дуже серйозна.

Але загалом Бронер – не частий гість у ринзі. Чемпіонства, якими він бравує – це добре, але хлопець вже давно існує поза великим боксерським контекстом. Його обіцянки повернутись і показати, що він ще той самий, вже ніхто не сприймає серйозно, тому що це було багато разів. Едріен боксував один раз у 2018-му, один раз у 2019-му і один раз у 2021-му році. Три поєдинки за чотири роки, і знову перерва майже у два роки.

Повернення планувалось гучне. Принаймні, у плані заяв. Іван Редкач добивався цього бою точно років п’ять. А хотів - ще більше. Український боксер розповів, що одного разу Бронер відмовив йому у фото. З того моменту Редкач жив ідеєю зустрітись з Едріеном у ринзі.
І все наче склалось: бій оголосили, почались тренування, і тут Іван оголосив про закінчення кар’єри. Розповів, що промоутер, який робив йому цей бій, оголосив, що все скасовується. Причина – хотів більше грошей. За словами Редкача, промоутер хотів грошей від промоутерської компанії, яка готувала вечір. Коли він втретє підняв ставку, компанія відмовилась. Тоді він скасував бій. Іван заявив, що готовий був віддати і половину, і всі свої гроші за бій. Але промоутер не погодився.

Суперниками Бронера ще жонглювали трохи, але все ж отримали опонента – молодого американця Майкла Вільямса-молодшого. Він аж на десять років молодший за Едріена – хлопцю 23 роки. Розпочав кар’єру тоді, коли суперник вже почав лінуватися – у 2018 році. Великих імен у рекорді немає, а от поразка є – у 2021 році Джону Баузі. Причому Бауза змусив впасти суперника шість разів за чотири раунди. Шість!

Дивно казати таке про боксера, якому всього 33 роки, але це зіткнення поколінь. Едріен і в 33 створює відчуття, що він з нами усе життя. Він пройшов шлях від реально потужного проспекта з ударом і навичками, чемпіона світу – до людини, чиїх виступів чекають просто, як чергового шоу. Шоу, що відповість на єдине питання – скільки правди в обіцянках американця?

Він знову говорить, що повернення не просто так. Що тепер-то він буде боксувати і всім все покаже і докаже. Щоб ми не забували, що він – чемпіон у чотирьох категоріях, а це не просто так. Але більшість фанів банально чекає відповіді на питання – чи не бреше Едріен цього разу.


Amanda Westcott/SHOWTIME. Едріен Бронер

Хто фаворит?

Візуально дуже рівна ситуація. Для Вільямса ця перемога – поштовх до популярності. Навіть у випадку з Бронером теперішнім, він має ім’я. Він має те, чого немає у Майкла і поки що не передбачається. Просто подумайте – Едріена перемагали чотири рази і це Пак’яо, Майкі, Портер та Майдана. Ніхто більше не зміг впоратись з американцем. Приєднатись до цієї команди в 23 роки – топовий крок.

Для Бронера важливо не провалитись. Його попередній суперник – Джовані Сантьяго - ледь не переміг американця. По-хорошому, він навіть зробив це, але судді побачили щось інше. Тепер знову маловідомий опонент. Виходить, щоразу Едріен ставить свій рекорд під удар. Як і можливість заробляти на імені. Поразка такому супернику закриє ці двері.

Більше того, гарантовано закриє можливість розвиватись далі, а американець каже, що хоче цього. І точно розіб’є будь-яку мотивацію і так слабо мотивованого Бронера.

Вільямс може запропонувати Бронеру непоганий бокс. Довжелезні руки – довші аж на чотирнадцять сантиметрів, ніж в Едріена. Високий зріст – вище за колишнього чемпіона на цілих сім сантиметрів. Це проблеми. Ну, і навички на місці. Тут і удар, і непогана робота ніг.

Чого чекати від Бронера - взагалі загадка. Не буде лінуватись, буде працювати – може і нокаутувати суперника. Бауза показав, що падає проспект багато і якісно. Десь проспить трошки – програє вперше невідомому боксеру і закриє дорогу до більших гонорарів, ніж він коштує. Бо вже зараз Едріену точно платять більше, ніж він дає і фанатам, і боксу в цілому.

Протистояння інтригує. Воно може як закрити багато питань, які підіймає Бронер, так і відправити його на пенсію назавжди.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.