Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 02:21
10835
0

Джейк Пол vs Томмі Ф'юрі. Блогер – фаворит, але Тайсон вірить у брата

Гучний бій і посередній за якістю боксу

| Оновлено 04 вересня 2023, 02:21
10835
0
Джейк Пол vs Томмі Ф'юрі. Блогер – фаворит, але Тайсон вірить у брата
Getty Images/Global Images Ukraine

Британець Томмі Ф’юрі (8-0, 4 КО) стане першим суперником Джейка Пола (6-0, 4 КО), якого нарешті сміливо можна записувати у повноцінні боксери. Не колишній чемпіон змішаних єдиноборств з хорошою ударною базою, не просто спортсмен, який начебто має перемагати не спортсмена бойових мистецтв. А повноцінний боксер, що займається боксом і тільки тут виступає.
Чи є шанси у Пола протистояти такому? Чи навпаки – впорається Томмі чи ні?

Вони вже мали боксувати, але поєдинок скасували. Тоді Джейк отримав цілого Андерсона Сільву

От уявіть собі. Поєдинок двох проспектів. Одному 23, іншому – 26. Обидва ще не програвали. Обидва вміють вирубати суперників. Виглядають здоровенними хлопцями. Хайлайти одного з них – всюди. І увага публіки величезна. Опис якогось бою Фелікса Трінідада та Фернандо Варгаса, не менше. Але ж ні – це про протистояння Томмі Ф’юрі та Джейка Пола.

Вони мали відбоксувати ще декілька місяців назад. Але на фінішній прямій не домовились – Ф’юрі захотів змін у плані ваги і поєдинок скасували. У підсумку Джейк зустрівся з Андерсоном Сільвою. Легендарний бразильський боєць змішаних єдиноборств повернувся у бокс у 2021 році і одразу побив Хуліо Сезара Чавеса-молодшого. Рішення суддів було розділеним, але по суті, 47-річний ексчемпіон в ММА наваляв молодику.

У наступному ж поєдинку Андерсон зустрівся з Тіто Ортісом і закрив питання брутально – нокаутом у першому ж раунді восьмираундового поєдинку. Тобто, на бій проти Джека ветеран виходив у стані повної бойової готовності. І бій провів так само. Фактично, окрім нокдауну, на який Джейк все-таки сподобився, відверто поганих моментів у бразильця не було. Він і тиснув габаритного суперника, і зачиняв того у кутах. Голова Джейка літала достатньо, а дехто навіть вважає, що Пол програв. Але перемогу все ж віддали молодому блогеру чи ексблогеру.

Після цього почалось шоу, притаманне блогерам і сім’ї Ф’юрі. От у чому Тайсон і його родина ідеально сходяться з молодим поколінням – так це у десятках і сотнях заяв, які не мають під собою взагалі нічого. Фактично, Джейк та Томмі підписали контракт після вечора боксу Флойда Мейвезера. Перед його боєм проти Деджі вони влаштували довге голе шоу. Батько Томмі роздягався і погрожував наваляти говіркому американцю. Ф’юрі-молодший також не відставав.

Чи стало від цього ще більш цікаво? Точно ні. Але це хоч якось може інтригувати. Саме так люди будуть реагувати на них, дивитись їх і платити за квитки. Тому що це не боксерське шоу. Це просто шоу. Боксерське тут не на першому місці. Це розборки, в яких два великих хлопця будуть бити один одного.

Купують це тільки і виключно через те, що обидва доволі відомі. Джейк Пол – як окрема одиниця. Томмі Ф’юрі - як людина, що боксує і носить це прізвище. Сам по собі він би не мав жодної цікавості і взагалі, і як ексблогер.

Getty Images/Global Images Ukraine. Томми Фьюри и Джейк Пол

Щоб витиснути максимум із не дуже спортивного шоу, поєдинок навіть організують у Саудівській Аравії, яка готова платити, скільки треба, аби до них їхали, звикали та везли кошти. Джейк примножить статки ще на приємну суму коштів. Томмі заробить так, як ніколи раніше. Можливо, як ніколи взагалі.

У розкрутці взяв участь навіть Тайсон. Сказав, що, якщо молодший програє цьому хлопцю, може залишатись у Саудівській Аравії – додому його не пустять. Ну от вам ще одна обіцянка, якої не буде дотримано. Шоу і нічого більшого.

Хто ж фаворит?

Ви не повірите. А може, і повірите. Але Джейк Пол – все одно фаворит поєдинку проти першого професійного боксера, з яким йому доведеться боксувати. На блогера можна поставити за 1.60. На Томмі Ф’юрі – за 2.30. Хороша різниця і чудова пропозиція тим, хто не вірить у Джейка.

А чому ж так? У Джейка реально краще резюме. Просто порівняйте останніх трьох суперників Пола: Тайрон Вудлі (перемога рішенням суддів), Тайрон Вудлі (перемога нокаутом), Андерсон Сільва (перемога рішенням суддів з нокдауном суперника). А тепер трьох у Томмі Ф’юрі: Джордан Грант (перемога рішенням суддів), Ентоні Тейлор (перемога рішенням суддів), Даніель Бочанський (перемога рішенням суддів). Навіть зі скидкою на те, що перші троє – не профільні боксери, саме у Джейка рекорд виглядає потужнішим.

І от саме через це ми приходимо до того, що бути боксером замало. Всі так хотіли бою проти повноцінного боксера. Казали, що він винесе Джейка. Маємо Томмі Ф’юрі з таким рекордом і не маємо впевненості у тому, що він впорається. Бо мало бути профільним боксером. Треба бути ще й хорошим боксером.

Чи так це у Томмі Ф’юрі? Частково, так. У нього непоганий джеб, міцні силові удари. Банально – він атлетичний хлопець, добре складений, готовий і поборотись, якщо треба. Чи сильно він кращий за Пола? Попередньо – не сильно. До виходу в ринг судити важко, тому що молоді хлопці еволюціонують від бою до бою. Але у попередньому протистоянні Томмі не вразив.
Як і Джейк. Він відбоксував проти Сільви нормально. Переміг насилу, завдяки нокдауну. Зробив достатньо для перемоги, але міг би і краще, враховуючи, що тренується постійно.

У підсумку в залі буде багато людей і шалена атмосфера. Буде ще достатньо балачок і шоу під час виходу. І звичайний нормальний бокс у ринзі. Причому після нього за будь-якого результату знову буде стільки балачок, неначе Мейвезер повернувся і нокаутував Теренса Кроуфорда.

Поєдинок Джейк Пол – Томмі Ф'юрі відбудеться 26 лютого у Саудівській Аравії. Орієнтовний час початку бою – 23:00 за київським часом.

Parimatch
  • 1.61
  • 10.0
  • 2.30
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.63
  • 10.0
  • 2.31
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: MEGOGO знову не транслюватиме бій Ломаченка
Бокс | 25 квітня 2024, 16:54 7
Джерело: MEGOGO знову не транслюватиме бій Ломаченка

Бій проти Камбососа відбудеться 12 травня

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.