Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 лютого 2023, 12:27
10913
28

Камбек та розгром. Реал на Енфілді впевнено обіграв Ліверпуль

Мерсисайдці забили швидкі голи, але програли з великим рахунком

| Оновлено 22 лютого 2023, 12:27
10913
28
Камбек та розгром. Реал на Енфілді впевнено обіграв Ліверпуль
Getty Images/Global Images Ukraine

У першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрілися «Ліверпуль» та «Реал». Мерсисайдці останніми роками зазнали чимало негативних емоцій у протистояннях з іспанським грандом. «Реал» обіграв «червоних» у торішньому фіналі головного клубного євротурніру, а роком раніше «галактикос» залишили «Ліверпуль» за бортом Ліги чемпіонів на стадії 1/4 фіналу. Згадаймо і фінал ЛЧ у 2018-му, коли у Києві «вершкові» взяли трофей, здолавши мерсисайдців. І ось на «Енфілді» відбулася чергова дуель суперників.

Господарі поля агресивно розпочали зустріч, високим пресингом чинячи тиск на суперників. І такий інтенсивний старт приніс мерсисайдцям бажаний результат негайно. Після проникаючої передачі Салаха Нуньєс зіграв на випередження, переправивши п'ятою м'яч у ворота. «Червоні» продовжили атакувати і нерви не витримали у Тібо Куртуа, який повернувся після пошкодження та змінив у воротах українця Андрія Луніна. Голкіпер на рівному місці оступився, чим скористався Салах, який подвоїв перевагу своєї команди.

Getty Images/Global Images Ukraine

Забивши два швидкі голи, мерсисайдці віддали м'яч суперникам, відсунувшись до свого штрафного майданчика. Гості почали розхитувати оборону «червоних» і реалізували перший же шанс, що їм представився. Вінісіус розвернувся в куті штрафного «Ліверпуля» і ювелірним ударом пробив під дальню штангу. Господарі незабаром ледь не відновили статус-кво, але Карвахаль не дав Нуньєсу заштовхати м'яч у ворота.

Після півгодини гри «вершкові» знову почали загрожувати воротам суперників. Аліссон насилу впорався з черговим ударом Вінісіуса, а Вальверде з лінії штрафного майданчика пробив вище за мету. І нерви знову підвели воротаря, але на цей раз ним виявився Аліссон. Голкіпер «Ліверпуля» пробив у Вінісіуса, що підбіг, і від ноги форварда м'яч залетів у ворота. Перед перервою «Реал» ледь не забив ще один гол, коли Робертсон у підкаті вибив м'яч з-під ноги Родріго.

Getty Images/Global Images Ukraine

З катастрофи для мерсисайдців розпочалася друга половина зустрічі. Відразу після її початку гості заробили штрафний на лівому фланзі, а навіс Модрича за повного потурання «червоних» замкнув Мілітао. Незабаром «Реал» провів ще одну результативну атаку. Відзначитись Бензема допоміг рикошет від Гомеса, після якого м'яч полетів у протихід голкіперу.

Підопічні Юргена Клоппа були розгублені. Вони намагалися атакувати, чим користувалися «галактикос», які вбігали у вільні зони на половині поля суперників. І одна з таких контратак знову призвела до неприємностей для «Ліверпуля». Модрич відібрав м'яч у Фабіньо в центрі поля і запустив у прорив Вінісіуса, який вивів Бензема «на побачення» з голкіпером. Француз обіграв Аліссона і завдав влучного удару.

Надалі «вершкові» віддали м'яч господарям поля, які так і не змогли скоротити відставання в рахунку. «Реал» здобув на «Енфілді» впевнену перемогу, яка навряд чи дозволяє мерсисайдцям розраховувати на камбек у Мадриді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Ліверпуль» – «Реал» – 2:5

Нуньєс (4), Салах (14) – Вінісіус (21, 36), Мілітао (47), Бензема (55, 67)

Елліотт (93) – Вінісіус (60)

«Ліверпуль»: Аліссон, Робертсон, ван Дейк, Гомес (Матіп, 73), Александер-Арнолд, Байчетич (Елліотт, 85), Фабіньо, Хендерсон (Мілнер, 73), Нуньєс (Діогу Жота, 64), Гакпо (Фірміно, 64), Салах

«Реал»: Куртуа, Алаба (Начо, 27), Рюдігер, Мілітао, Карвахаль, Модрич (Кроос, 87), Камавінга, Вальверде, Вінісіус, Бензема (Асенсіо, 87), Родріго (Себальос, 81)

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон «Енфілд» (Ліверпуль, Англія)

ЛІВЕРПУЛЬ – РЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

67’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Едер Мілітао (Реал Мадрид).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Мохамед Салах (Ліверпуль).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Дарвін Нуньєс (Ліверпуль).
Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
StringerBell
После камбеков прошлого сезона, думал уже вряд ли еще такие эмоции ощутю, но это Реал, снова ) что бы начать играть надо пропустить и пошло поехало ) браво !
pol-55
А як все починалось?Потішила солідарність воротарів в 1му таймі.
Умник
Реал который всем показывает что такое команда.
И опять давайте все скажем дружно какую же чудовищную ошибку совершил Лунин переходя в этот Реал. 
Karaim2011
Реал - це Реал!
Octopus
Это все потому что Анчелотті – найрозслабленіший тренер, якого Клопп зустрічав.
Макс Максов
Реал мабуть створений для ЛЧ)
luceorius
 Схоже, у клубів АПЛ вже виробився комплекс неповноцінності у зустрічах з Реалом. Скільки їх постраждало від Реала в останніх плейоффах?
Gargantua
но матч конечно был эстетически просто жир
ALM
При всіх плюсах у цій грі Реала, не обійшлося без допомоги суддів. Третій мяч Реалу з лівуватого штрафного, а потім неназначений пенальті за поштовх Нуньеса. Ці два спірних момента трактувались у бік Реалу.
Lion
Видать Реал в очередной раз выиграют ЛЧ....
Неудобный Реал для Ливера.
bzzzzzz
Клопп неправльно играет против реала. Уже который матч ничего не меняется, пытается играть против них от высокого прессинга, и постоянно проваливается на контр атаках. Неужели непонятно что это не работает. Модричу и Винисиусу только это и нужно. Вопще ничего удивительного в результате. Когда реал сравнял, так и знал что будет разгром. 
Michael Savchyn
хм, якби пенальті поставили у ворота Реала, то того розгрому просто би не було...
от, нафіґа отой VAR
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
Напомните, плиз, успели ВанДейку в Ливерпуле памятник поставить? 
Умник
Madridista C: «Будь ласка, випустіть Луніна і розірвіть контракт з Куртуа»;THFC_Danjum4: «Аліссон і Куртуа слабші Луніна та Адріана»;Sequeirisimo: «Лунін краще за Куртуа». *Keiry Campos: «Яка безглузда гра Куртуа, Лунін діяв чудово»;vinicius: «Поверніть Луніна, я надивився на Куртуа»;endlessvenus: «Якщо Куртуа постарів, то випускайте Луніна»;Fran | Kvaratskhelia enjoyer: «Куртуа 2019 повертається, потрібно ставити Луніна»;SG SLAV: «Куртуа обламався. Цього не трапилося б, якби на воротах Лунін»;pedrou: "Куртуа на лаву запасних";Farhath Farzan: «Що творить Куртуа? Скоріше випускайте Луніна!».
Soyer
Состав давно пора менять,одни и теже 5 лет
nick07
Ліверпуль власними руками (вірніше ногами) злив матч Реалу, ну от навіщо було віддавати ініціативу після 2-0? 
Так, можна казати що не дали 100% пенальті, що був рикошет, але це навряд чи щось би змінило.
Вболівальникам залишається лише подякувати командам за чудовий матч, ну і Реал вже на 95% у наступному етапі
Old  Т
Зачем мадридскому шерифо-шахтёру бразильцы? Неужели в Испании мало своих талантов?