Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 лютого 2023, 23:48
9749
3

Невимушений успіх. Динамо з відчутною перевагою переграло Лієпаю

Колектив Мірчі Луческу повернувся до перемог на зборах у Туреччині

| Оновлено 17 лютого 2023, 23:48
9749
3
Невимушений успіх. Динамо з відчутною перевагою переграло Лієпаю
ФК Динамо Київ

Донецький «Шахтар» та дніпровський «Дніпро-1» напередодні вже повернулись до проведення офіційних поєдинків на тлі тривалої зимової павзи, зігравши з перемінним успіхом у Лізі Європи та Лізі конференцій УЄФА відповідно. А ось третій учасник чемпіонських перегонів у поточному розіграш української Прем’єр-ліги, київське «Динамо», ще тільки може перебувати в передчутті повернення до великої гри. Столичний колектив усе ще тренується в Туреччині в сподіванні якнайкраще підготуватись до весняної частини сезону на внутрішній арені.

Звісно, що Мірча Луческу відчуває жагу своїх підопічних до якомога більшої кількості контрольних матчів на тлі суперників, що вже грають, тому «біло-сині» на завершення чергового робочого тижня проводили товариську зустріч проти дуже цікавого колективу з Латвії – «Лієпаї», який було засновано тільки в 2014 році, а вже за рік він здобув статус чемпіонів країни.

Хоча й по першому тайму звітної зустрічі було складно сказати, що підопічні Тамаза Пертії перебувають хоча б на приблизному рівні готовності з «Динамо». Кияни дуже легко забрали м’яч під власний контроль, проводили довільні розіграші перед чужим володінням, постійно створювали моменти із загостренням, але обмежились лише одним забитим м’ячем.

Фланг Костянтина Вівчаренка та Владислава Кабаєва частіше за інші зони залучався до побудови наступу, тож не дивно, що саме туди посеред тайму вчергове запустив передачу Шепелєв, а Ванат у межах штрафного залишив м’яч для Буяльського, який швидко перевів до центру на Перріса, і легіонер у дотик уразив дальній кут. Оскільки захист суперників усе ж таки був більш спроможним для боротьби, аніж група гравців у лінії нападу, долати його доводилось саме такими блискавичними та раптовими випадами.

Окрім цього, «Динамо» мало ще кілька непоганих дальній пострілів із флангів та момент Кабаєва вже перед самою перервою, коли той ударом із гострого кута з лівого флангу штрафного поцілив у ближню дев’ятку, але голкіпер зумів перевести на кутовий. Що ж до дій столичного клубу в захисті, то добре, якщо взагалі можна було згадати прізвище голкіпера команди Мірчі Луческу Руслана Нещерета.

На другу половину гри тренерський штаб киян не став робити змін, що давало нам зрозуміти те, що команда поступово наближається до остаточного вирішення питання основного складу. Ось тільки суперники більше не намагались переховуватись на власній половині, тож інколи «Динамо» доводилось трохи понервувати під час передач до штрафного Нещерета. На щастя, наслідків від цього жодних не було, і український клуб поступово повернувся до атак на чужі ворота.

Згодом, почали відбуватись і перші заміни, у контексті яких можна було відзначити появу Беніто та Царенка, які виконували великий обсяг бігової роботи та створювали моменти для власних партнерів. Пригадати було варто дальній постріл від Караваєва, із яким упорався воротар, а також дивовижний сейв Лазаревса під час удару з центру штрафного в лівий нижній кут від Волошина. Але в підсумку тиску з боку «Динамо» вистачило на другий м’яч, який у компенсований час із прострілу Дубінчака в порожні ворота провів той-таки Волошин.

Наступний товариський матч київське «Динамо» проведе проти латвійської «Валмієри» 23 лютого.

Товариський матч.

«Динамо» Київ – «Лієпая» - 2:0

Перріс, 22, Волошин, 90+1

Караваєв, 89

«Динамо» Київ: Нещерет – Вівчаренко (Дубінчак, 70), Попов, Дячук (Сирота, 76), Караваєв – Шепелєв (Яцик, 56), Сидорчук – Кабаєв (Беніто, 65), Буяльський (Царенко, 76), Перріс (Волошин, 57) – Ванат (Супряга, 58).

«Лієпая»: Лазаревс – Грачов, Мате, Станич, Тіденбергс – Капун, Куця, Гілмор, Манкенда – Додо, Ноорданус.

Стадіон: «Mardan Stadium» (Анталья, Туреччина).

ДИНАМО КИЇВ - ЛІЄПАЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Динамо Київ.
22’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Динамо Київ.
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Сьогодні грали розкуто і з задоволенням, були комбінації,моменти біля воріт суперника, але в захисті помилки також були  .