Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 лютого 2023, 16:34
16660
19

Не конкурент Павелку. Шевченко готовий повернутися до тренерської роботи

Раніше екс-коуч збірної України говорив, що не готовий думати про повернення на лаву

| Оновлено 17 лютого 2023, 16:34
16660
19
Не конкурент Павелку. Шевченко готовий повернутися до тренерської роботи
Youtube. Андрій Шевченко

Колишній наставник збірної України Андрій Шевченко дав коментар італійським журналістам, в якому розповів про переживання від триваючої гострої фази російсько-української війни, але також вперше публічно підкреслив готовність повернутися до роботи тренером.

- 24 лютого буде річницею вторгнення росії у вашу країну. За рік ваше життя всерйоз змінилося?
- Все змінилося, навіть якщо з моєї позиції я не можу надмірно скаржитися. Ми думаємо про солдатів і тих, хто перебуває на передовій, щоб урятувати країну. Я відчуваю себе зобов'язаним допомогти тим, хто залишив дружин і дітей, щоб захистити наше право на свободу.

- Що ви пам'ятаєте із 24 лютого минулого року?
- Дзвінок від мами, яка була у сльозах і сказала мені, що почалася війна. Я відразу зрозумів, що маю повернути свою популярність на допомогу країні.

- Що одразу спадає вам на думку, якщо говорити про війну?
– Перше звернення президента Зеленського до нації. Зустріч із Біллом Клінтоном у будівлі ООН в Нью-Йорку, коли він виголосив чудову промову про свободу та цінність демократії. І дні, проведені у темряві, коли після теракту настало повне відключення світла.

- Що ви скажете людям, які за рік втомилися слухати про війну?
- Я розумію італійців, які так думають, але ми не маємо іншого вибору, окрім як звернути вашу увагу. Війна продовжується, і є цілі зруйновані міста, які треба відновлювати. Не забувайте про нас.

- Коли ми знову побачимо вас на лаві запасних?
– В останні місяці було б неправильно приймати якісь пропозиції, бо моя голова була в іншому місці. Але тепер я думаю про те, щоб повернутися до улюбленої роботи.

Раніше Шевченко говорив, що поки що не планує повертатися до тренерської роботи. Після цього його сватали на пост президента УАФ замість Андрія Павелка, а на початку нинішнього року заговорили про можливість призначення екс-коуча збірної України у «Мілан».

Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Лукавит Шева, говоря что в последние месяцы было бы не корректно принимать предложение по тренерской работе. А теперь, вроде готов к предложениям.
А я думаю, там все просто. Предложений не было. Да и не будет. Будет что-то, но не по его запросам. Все таки в его тренерстве за сборную очень большую долю решал тренерский штаб, да и сам подбор игроков сборной Украины достаточно хорош, чтобы можно было показать результат.
Spaceman
В Першу лігу УПЛ, хай покаже,який він тренер..
Умник
Господи хоть не в Динамо. Только в Милан.
DK1961
После пребывания подкаблучником у шл...и Королевской я ему НИКОГДА и НИ В ЧЕМ не верю. Не мужик. Только бла-бла-бла.
fitnes_sports066
В Челси, воспитывать Мудрика.
anacreon
Шеві, як і багатьом колишнім гравцям не треба було пригати з корабля на бал. Всім одразу подавай головного тренера, як тільки завершили кар'єру. Потім маємо таких сішних недо-тренерів як Пірло, Лемпард, Гаттузо, Зеєдорф...  Спочатку треба проситися помічником тренера в топ-клуб. Там ти типу при ділі, але за результат не відповідаєш. І є час повчитися і професійного тренера, як ставити гру. Що зробив Артета при Гвардіолі і тепер подивіться на нього.  Чи Паоло Мільдіні прилаштувався спортивним директором Мілану. Можна і молодіжку в топ-клубах пару років тренувати.
А Шеві збірну одразу дали. І потім таке жахливе падіння з Дженоа.
anacreon
Шеві треба шукати якийсь клуб-середняк. В топ не покличуть. Але таке дно, як Дженоа брати більше не можна. Яке буде боротися за виживання. Шева не тренер-рятівник. Треба клуб, який буде в районі 10-14 місця. Там він інколи буде вигравати, але не буде такого тиску, як з тими "10 матчів без перемоги" з Дженоа. Міг би і спробувати в Серії Б. Взяти якийсь клуб, який зможе боротися за вихід в Серію А.
arrow1418
Раки ,фу. Більше немає що добавити ..Тут всія хочуть тільки що їм потрібно але не один так і написав свої причини чи не правду.  Мозгов мало. Це у нас так прийнято. 
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
arrow1418
Читаю коменти одне гавно. Людина увійшла у вісімку кращих це кращий результат за всю історію ..Мені подобається всі пишуть за італійців ну то чому вони не створюють свою тренерську команду з них хтось стане головним тренером і вуаля . Але ні , думати то не ваше вам аби гавном облити , даже зараз людина домопамагає Україні міліони доларів для ВСУ і це не Шева говорить а його оточення . Краще почніть з себе і подумайте що ви зробили в цьому світі хорошого .