Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 17 лютого 2023, 03:54
12717
24

Шахтар – Ренн. Прогноз та анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

«Гірники» відкривають весняну частину сезону матчем проти кривдників «Динамо»

| Оновлено 17 лютого 2023, 03:54
12717
24
Шахтар – Ренн. Прогноз та анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи
ФК Шахтар

16 лютого для «Шахтаря» офіційно відкривається весняна частина сезону. У Варшаві на стадіоні Війська Польського «гірники» у першому раунді плей-оф Ліги Європи зустрінуться із французьким «Ренном». Початок матчу – о 19.45 за київським часом.

Шахтар

Про особливості підготовки та функціонування «Шахтаря» напередодні протистояння з «Ренном» Sport.ua докладно інформував кілька днів тому. Тому зараз лише контурно позначимо найважливіше.

До відновлення сезону «Шахтар» готувався в Туреччині. Там підопічні Йовічевича пробули цілий місяць. За цей час вони провели п'ять контрольних поєдинків: одна перемога, одна поразка та три нічиї.

Дев'ятого лютого «Шахтар» вирушив до Варшави, де на базі «Легії» продовжив уже безпосередню підготовку до матчу проти «Ренна».

Головна втрата «гірників» у нинішнє міжсезоння – відхід лівофлангового вінгера Мудрика в «Челсі» за рекордну суму сто мільйонів євро (70+30 бонусами). Також клуб залишив у статусі вільного агента захисник Кривцов, який перейшов до «Інтер Маямі».

Щодо придбань. «Шахтар» купив у «Ворскли» голкіпера Різника. До донецької команди повернувся захисник Ракицький, який раніше виступав у турецькій «Адані». Також угоди з «помаранчево-чорними» підписали форвард молодіжної збірної Венесуели Келсі та захисник збірної Грузії Гочолейшвілі.

Напередодні матчу проти «Ренна» у клубному лазареті «гірників» чотири пацієнти – Швед, Очеретько, Назарина та Кулаков.

За словами наставника «Шахтаря» Йовічевича, його команда виконала фактично всю роботу, яка планувалася напередодні матчу проти «Ренна». Хорватський фахівець запевнив, що його підопічні мають бойовий настрій. І що хоч би яким був незамінним Мудрик, але його відхід не стане проблемою для команди.

Ренн

Якщо «гірники» пробилися до плей-оф Ліги Європи з Ліги чемпіонів, посівши третє місце у групі, то бретонці в осінній частині сезону грали саме у груповому раунді ЛЄ. Грали, до речі, дуже непогано: посіли друге місце, не програвши жодного поєдинку.

Спогади від дій французів у групі Ліги Європи не найприємніші для українського вболівальника, оскільки «Ренну» тоді в одній групі протистояло наше «Динамо». Невдало протистояло: дві поразки.

На зимові канікули команда Женезіо пішла у дуже гарному настрої, маючи чотиримісячну серію без поразок. Проте вже перша гра «червоно-чорних» у чемпіонаті Франції, що відновився, закінчилася для них невдачею: програли «Реймсу».

Але потім «Ренн» реабілітувався, перемігши у непростому поєдинку «Ніццу». А потім і зовсім створив сенсацію, перегравши лідера та чемпіона – «ПСЖ».

Далі «червоно-чорних» кидало то в жар, то в холод. Команда вилетіла з Кубка Франції, програвши «Марселю» нашого Руслана Маліновського, поступилася в Лізі 1 «Лор'яну», але потім розгромила «Страсбур» нашого Едуарда Соболя.

Останні два матчі у чемпіонаті Франції для «Ренна» завершилися фіаско: бретонці поступилися з однаковим рахунком 1:3 «Ліллю» та «Тулузі».

Після 23 туру чемпіонату Франції «Ренн» посідає шосте місце, маючи у своєму активі сорок очок.

Головна трансферна новина з табору «Ренна» від зимового трансферного вікна-2023 – відхід форварда Сулемана до «Саутгемптона». За ганського напника «червоно-чорні» виторгували 25 мільйонів євро.

Однак «святе місце» після відходу Сулемана пустувало недовго. «Ренн» орендував у «Ліона» нападника Екамбі.

Особисті зустрічі

Досі суперники перетиналися в офіційних матчах лише одного разу. Було це вже в далекому 2005 році. Тоді команди зіграли в одній групі Кубка УЄФА (згідно з регламентом турніру, протистояння складалося з одного матчу). «Гірники» виграли у гостях 1:0. М'яч на рахунку бразильця Елано.

Прогноз

Колишній наставник «Шахтаря», а нині головний тренер «Лілля» Паулу Фонсека зазначив, що «гірники» та «Ренн» апріорі не будуть у рівних умовах. За словами португальця, «Шахтар» тільки починає втягуватися в сезон, не маючи серйозної ігрової практики, тоді як «червоно-чорні» вже давно грають офіційні матчі.

І з цією думкою не посперечаєшся. З погляду ігрового тонусу та функціональної готовності французька команда матиме очевидну перевагу.

Не треба забувати і про втрату «Шахтарем» реактивного Мудрика: без Михайла атака «гірників» уже не бачиться такою небезпечною.

З іншого боку, нарешті повністю оговтався від наслідків важкої травми Траоре, який має попсувати кров французькій команді.

Має зіграти на користь нашого колективу й емоційний настрій, мотиваційний заряд. Саме в цих компонентах команда Йовічевича як мінімум не поступиться супернику.

Не забуватимемо і той факт, що «Ренн» в останніх матчах внутрішньої першості не вражає: команда переживає невелику ігрову кризу.

Все це разом узяте дає підстави вважати, що матч буде конкурентним та складним для обох сторін. Припустимо, що його підсумком стане результативна нічия.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Бондаренко, Зубков, Криськів, Траоре

«Ренн»: Манданда, Родон, Трюффе, Теате, Спенс, Сантамарія, Буріжо, Дуе, Калімуендо, Доку, Гуірі.

16 лютого, четвер

«Шахтар» – «Ренн»
Варшава. Стадіон Війська Польського. 19:45
ТБ-трансляція на медіасервісі MEGOGO
ШАХТАР – РЕНН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Parimatch
  • 3.40
  • 3.45
  • 2.21
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.35
  • 3.40
  • 2.25
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 102
Спрогнозуйте результат ⚽️ першого матчу 1/16 фіналу 🏆 Ліги Європи між командами Шахтар та Ренн, який пройде 16 лютого у Варшаві.

Велика перемога Шахтаря

6 голосів 5.88 %

Мінімальна перемога Шахтаря

27 голосів 26.47 %

Нічия

31 голос 30.39 %

Мінімальна перемога Ренна

28 голосів 27.45 %

Велика перемога Ренна

10 голосів 9.8 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 45
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ
Футбол | 11 травня 2024, 10:48 1
Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ

«Реал» зіграє з «Боруссією Д» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pixelman
Вкрай важливо взяти очки для рейтингу. Для того, щоб Україну в наступному сезоні представляло дві команди в ЛЧ, в нинішньому сезоні нам потрібна одна перемога і нічия. Так що вперед Шахтар!
І Дніпро звичайно також!
nick07
хотілося б звісно перемоги ШД, але напевно і нічия буде за щастя.
Але однозначно успіху команді
R1d3r
Только Шахта и только победа!!!
Remark
Тут к гадалке не ходи, а будет 3 гола. При чем шахта забьет первыми. А даже если и пропустят первыми, то сразу гол отыграют. Думаю итог 2-1-2.
avk2307
Україні потрібна ще мінімум перемога і нічія на дві команди. Тому потрібно за Дніпро та Шахтар вболівати сьогодні.
Xyundrik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Для шахты шанс Терье травма.
Но тяжело будет особенно на стандартах
Gargantua
ну какой прогноз если это первый оф матч.
никто не представляет на что способен сейчас Шахтер.
onco-clown
А что по какому-либо каналу не будут показывать? Чтоб банально смотреть футбол, как я это с детства делал, необходимо сугубо доплачивать конторе мегого?
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
1-1 надеюсь будет, но смотреть буду Барселона -МЮ
Злий Глобинець
Вірю в перемогу улюбленої команди! Йовічевич - мотиватор. Він так налаштує і накрутить своїх підопічних, що ті понесуться вперед і зроблять з цим Ренном те, що з Лейпцигом у першому матчі.