Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 лютого 2023, 20:33
3937
3

Масна крапка на зборах. Шахтар наостанок розгромив Сараєво в Туреччині

Колектив Ігора Йовічевіча в оптимальному складі не залишив суперникам жодних шансів

| Оновлено 08 лютого 2023, 20:33
3937
3
Масна крапка на зборах. Шахтар наостанок розгромив Сараєво в Туреччині
ФК Шахтар Донецьк

Кожен тренувальний процес рано чи пізно добігає свого завершення перед початком проведення офіційних матчів. Цьогорічний зимовий період на зборах у Туреччині для донецького «Шахтаря» супроводжувався не тільки новинами про 100-мільйонний трансфер Михайла Мудрика до лондонського «Челсі», а й необхідністю старанно працювати на тренуваннях, які інколи доповнювались товариськими матчами. Щоправда в жодному з чотирьох до цього «гірники» не святкували перемогу, тому останній – проти боснійського «Сараєва» – мав для команди Ігора Йовічевіча неабияке значення.

Хорватський спеціаліст розумів наближення завершення тренувального процесу, тому з перших хвилин на полі ми побачили тих футболістів, які швидше за все незабаром зіграють проти французького «Ренна» в попередньому раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА. І, як з’ясувалось за ходом гри, саме в цьому складі «помаранчево-чорні» виглядають найбільш потужно станом на сьогодні.

Фактично нічого не вдавалось зробити футболістам Мірзи Варесановича на чужій половині поля вже з перших хвилин, хоча подекуди захист донеччан був ладен самостійно влаштувати паніку біля воріт Анатолія Трубіна, та й сам голкіпер під завісу першого тайму неабияк помилився під час гри ногами на коротку дистанцію. Однак ні в тому випадку, ані в моменті з ударом бразильця Ренана, знайомого нам за виступами в складі «Львова» та «Колоса», на 11 хвилині, так нічого доброго й не вийшло для команди гостей.

А ось «Шахтар» свій контроль м’яча на чужій половині поля зрештою перетворив на дивовижний забитий м’яч зусиллями Тараса Степаненка та його дальнього пострілу з відскоку перед чужим штрафним у ліву дев’ятку. Уже незабаром після того епізоду Зубков знову, як і під час першої гольової атаки, забезпечив активність на правому фланзі, відібрав м’яч у Балти, а рикошет удало припав на ногу Траоре в центрі чужих володінь. Переграти голкіпера буркінійцю не було складно, а ось змусити м’яч оминути поперечину на завершення тайму ударом із лівого флангу штрафного виявилось більш складним завданням.

Хоча до того моменту рахунок на користь «Шахтаря» був уже 3:0 за підсумком передачі Бондаренка на Судакова приблизно в ту ж саму зону, звідки незабаром буде завдавати власного удару Лассіна. Жодних питань до команди Йовічевіча за грою в атаці в першому таймі не виникало, і якби вона не почала дозволяти собі виникнення помилок біля власного штрафного, то ці 45 хвилин можна було б вважати ідеальними.

У другій половині зустрічі хорватський керманич ще довго не міняв своїх виконавців стартового складу, що виключно підштовхувало нас на думку, що максимально схожий склад ми побачимо й у грі проти «Ренна». А «гірники» тим часом продовжували зводити захист суперників з розуму, і на 54 хвилині Судаков, Бондаренко та Траоре закрутили біля штрафного такий розіграш м’яча, що Лассіна в підсумку перекочуваннями обігравав голкіпера під порожні ворота.

Лише після цього з боку «Сараєва» та українського колективу почали відбуватись заміни, проте сама гра втратила будь-який настрій. Методичний розіграш м’яча мало кого міг привабити, а великої ротації від Йовічевіча так і не відбулось, тож самі гравці вбачали за краще десь притримати зайві сили на єврокубкову дуель.

Перший матч проти французького «Ренна» донецький «Шахтар» зіграє 16 лютого, о 19:45.

Товариський матч.

«Шахтар» – «Сараєво» - 4:0

Степаненко, 28, Траоре, 32, 55 Судаков, 36

Сербечич, 17

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко (Топалов, 65), Матвієнко, Бондар, Конопля (Козік, 71) – Степаненко, Бондаренко – Судаков (Джурасек, 69), Криськів, Зубков – Траоре (Сікан, 77).

«Сараєво»: Сахінович – Врсаєвич, Сербечич, Мартинович, – Аврамовські, Балта, Салчин, Варешанович – Жилькич, Ренан, К’єремех.

Стадіон: «Mardan Sports Complex» (Анталья, Туреччина).

ШАХТАР - САРАЄВО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

55’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Шахтар Донецьк.
36’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Шахтар Донецьк.
33’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Шахтар Донецьк.
28’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Шахтар Донецьк.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Ну що ж, останній матч на зборах зіграно. Видно, що з атакою в Шахтаря все гаразд.
А тепер вперед, за єврокубком! Даєш на-гора перемогу над Ренном!
Xyoкин Гусман Лоэра
Классная игра от победителя чемпионата Украины .
Lion
При позитивном результате, динамовская ботоферма россосались....