Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 лютого 2023, 16:21
1434
2

Шахтар – Сараєво. Прогноз і анонс на товариський матч

Часу до відновлення єврокубків обмаль, а перемог на зборах усе ще немає

| Оновлено 08 лютого 2023, 16:21
1434
2
Шахтар – Сараєво. Прогноз і анонс на товариський матч
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 8 лютого, у Белеку на стадіоні «Susesi Sports Complex» відбудеться товариський матч з футболу, у якому зіграють донецький «Шахтар» та боснійський «Сараєво». Стартовий свисток рефері прозвучить о 16:30 за київським часом.

Шахтар


Донецький «Шахтар» під керівництвом хорватського фахівця Ігора Йовічевіча проводить уже другий збір цього сезону, проте знову «помаранчево-чорні» змушені миритися з розставанням із ключовими футболістами. І нехай цієї зими, на відміну від торішнього весняного періоду, команду не залишало безліч легіонерів, проте перехід нападника Михайла Мудрика в лондонський «Челсі» ще якийсь час позначатиметься безпосередньо на ігрових характеристиках усієї команди. Зокрема, під час поточної підготовки «гірникам» в дечому справді не вистачає яскравого лідера на футбольному полі, який міг би у вирішальні моменти впливати на результати поєдинків.

У підсумку, «Шахтар» досі не здобув жодної перемоги у контрольних поєдинках у Туреччині, хоча в окремих випадках досить близько підходив до досягнення цих результатів. У тому числі, яскравою виходила остання гра проти словенського «Марибора» з вісьмома забитими м'ячами на обидві команди (4:4). А от у випадках з іграми проти «Копера» та «Лудогорця» (двічі по 2:2) «Шахтарю», навпаки, довелося виривати нічийний результат на останніх хвилинах. Це позитивно свідчить про характер команди Йовічевіча, проте завершення тренувальних зборів стрімко наближається, а разом із ним – ігри проти французького «Ренна» у попередньому раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА, тож час і перемагати.

Сараєво


Історія столичного боснійського футбольного клубу «Сараєво» почалася 1946 року і налічує вже не одне десятиліття непростого, так само як і для всієї країни, шляху. Один із найбільших колективів своєї країни вдома має стадіон місткістю 36,5 тис. уболівальників, а також досить солідну залу слави, у якій є як титули чемпіонів Югославії (1966/67, 1984/85), так і головні трофеї незалежної країни (1998/99, 2006/07, 2014/15, 2018/19 та 2019/20). Завдяки цим «золотим» медалям команда неодноразово виступала в єврокубках, проте значних успіхів на міжнародній арені не мала.

Однак у своєму нинішньому стані колектив Мірзи Варесановича навряд чи зможе нав'язати серйозну конкуренцію у битві за місце у кваліфікації як Ліги чемпіонів, так і Ліги конференцій УЄФА. Такі команди як «Зрінські», «Широкі Брієг», «Борац» та «Железнічар» нині значно частіше перебувають на видноті, що знаходить підтвердження й у поточній турнірній таблиці місцевої національної першості. Склад у боснійського колективу також є доволі скромним, а найдорожчим футболістом є бразильський форвард Ренан, якого український уболівальник може пам'ятати за виступами за «Львів» та «Колос» у відносно нещодавньому минулому. Із іншого боку, «Сараєво» – досвідчений колектив, який складається з вікових виконавців, і тому є чудовим суперником для контрольної гри.

Орієнтовні склади


«Шахтар»: Трубін – Михайличенко, Ракицький, Бондар, Гочолеїшвілі – Степаненко, Бондаренко – Судаков, Криськів, Зубков – Траоре.

«Сараєво»: Сахінович – Томашевич, Трако, Алісах, Мулалич – Джоканович, Абубакар – Шулич, Варесанович, Аврамовськи – Катакович.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку колектив Ігора Йовічевіча переграє суперників. Нашою ставкою буде позиція – «Шахтар» переможе з коефіцієнтом 1.49 за лінією Parimatch.

8 лютого, середа

«Шахтар» – «Сараєво»
Белек. «Susesi Sports Complex». 16:30
Пряма ТБ-трансляція – YouTube-канал «Шахтаря»
ШАХТАР – САРАЄВО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:0
Parimatch
  • 1.49
  • 4.60
  • 5.50
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Товарки прогнозировать самоубийственно. Но думаю, что Сараево забьет, при чем в первом тайме.