Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 лютого 2023, 18:57
4474
0

ВІДЕО. Сенегал уперше в історії виграв чемпіонат африканських націй

Турнір, значимість і сенс якого викликає чимало питань

| Оновлено 05 лютого 2023, 18:57
4474
0
ВІДЕО. Сенегал уперше в історії виграв чемпіонат африканських націй
Getty Images/Global Images Ukraine

Напередодні в Алжирі відбувся фінальний поєдинок чемпіонату африканських націй-2022 (ЧАН-2022), де збірна цієї країни зіграла проти національної команди Сенегалу.

Основний та додатковий час поєдинку переможця не виявили – 0:0. Збірна Алжиру була ближчою до перемоги, завдавши 16 ударів по воротах суперника (3 – у площину воріт) і маючи більш високий показник очікуваних голів – 1,2xG. У сенегальців в активі виявилося 12 ударів по воротах (1 – у площину воріт), а показник очікуваних голів склав 0,43xG.

У серії пенальті футболіст збірної Алжиру з першого ж удару не зміг переграти воротаря суперника, але арбітри змусили перевиконати пенальті, оскільки страж воріт Сенегалу порушив правила, не залишивши хоча б одну ногу на лінії воріт до моменту завдання удару. Перебитий пенальті виявився успішним для Алжиру, після чого команди били без промахів, поки в четвертій спробі не схибив Ндіає, який влучив у каркас воріт. Алжирці свою спробу реалізували, і були близькі до тріумфу, але вирішальний удар Аймен Махіус пробив дуже невдало, і серія перейшла в удари до першого промаху. Тут вдача усміхнулася Сенегалу, який виграв уже після перших пострілів – 5:4.

Примітно, що збірна Сенегалу вперше в історії виграла чемпіонат африканських націй, який проводиться з 2009 року.

Про історію та цікаві особливості цього турніру Sport.ua розповідав напередодні фіналу у спеціальному матеріалі – «Чемпіонат африканських націй: найдивніший футбольний турнір планети».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.