Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 лютого 2023, 18:11
2092
0

Педраса видав крутий бій проти Барбоси, але все одно не зміг перемогти

Невдала серія Хосе продовжується

| Оновлено 04 лютого 2023, 18:11
2092
0
Педраса видав крутий бій проти Барбоси, але все одно не зміг перемогти
Getty Images/Global Images Ukraine

Вранці 4 лютого в США відбувся поєдинок між колишнім суперником Василя Ломаченка та непереможеним американцем. Арнольд Барбоса (28-0, 10 КО) переміг Хосе Педрасу (29-5-1, 14 КО) рішенням суддів в андеркарді поєдинку Емануеля Наваррете (36-1, 30 КО) та Ліама Вілсона (11-1, 7 КО).

Бій Педраси та Барбоси, як і очікувалося, став одним з найкращих цього вечору. Якщо не найкращим за рівнем боксу та насиченістю на події.
Барбоса потребував перемоги над відомим суперником, а Педраса – перемоги у невдалій серії. Вони знайшли одне одного
Арнольду Барбосі 31 рік. Не критичний вік, але точно не проспект. В США взагалі не люблять, коли боєць так довго розкачується. Ставати чемпіоном світу у 23-25 років для американців – саме те, що треба. Арнольд досі не мав головного з можливих титулів.

При цьому, американець – безумовно талановитий спортсмен, у якого є всі потрібні навички для успішного боксера. Можливо, окрім нокаутуючого удару. І то, б’є він сильно, просто не вимикає світло супернику одним влучанням. А ще є гарний рекорд без поразок, але там немає імен. Алекс Сауседо, Даніеліто Зоррілла, Майк Альварадо – це все чудово. Але когось в актуальній, а не побитій, як Альварадо, формі і з іменем американцю точно не вистачало.

З іншого боку рингу був Педраса. Його перехід у новий дивізіон є спірним. З одного боку, йому там комфортніше та зручніше. До легкої ваги Хосе було важко скидати, а у першій напівсередній все добре. З іншого – дві поразки від більш серйозних суперників та нічия проти не менш серйозного Річарда Коммі. Тобто, поєдинків вистачає, але перемог у них - катастрофічно ні. Тому Хосе необхідно було перемагати, щоб нарешті закрити серію невдач. Проте, не склалось.

Getty Images/Global Images Ukraine

Завжди активний пуерториканець, який полюбляє працювати другим номером, цього разу пішов працювати в атаку. Захопив ініціативу, тиснув Барбосу. План абсолютно логічний – перевірити, чи впорається з тиском Арнольд, який здебільшого перебивав суперників завдяки точному джебу та комбінаціям, що йшли за ним.

Проте, проблема була не в плані, а в реалізації. Хосе занадто прямолінійно атакував. Пуерториканець працював тулубом, але здебільшого якось хаотично – не реагував на дії суперника, а просто намагався його обманути. І все б добре, але така тактика забирає багато сил. У підсумку, як тільки Хосе зупинявся у русі – виглядав занадто прямолінійно. Просто йшов вперед, через що наривався на атаки швидкого опонента.

Тут же можна відзначити і Барбосу. Арнольд не посипався під тиском – доволі різностороннім та чітким, хоч і з помилками. Працював зосереджено, точно. Зустрічав джебом, двійками і добре влучав боковими, як в голову, так і по тулубу. Приймав ближній бій. Тобто, відпрацьовував добре.

Зміни стійок від Педраси призвели до того, що він почав працювати, як шульга. Це збило з пантелику Барбосу. Це, а ще те, що першу половину бою хлопці відпрацювали дуже активно, і зміна роботи від суперника додалась до втоми.

Активність не знизилась, просто стала іншою. Арнольд не так активно та точно зустрічав візаві, а більше хотів ближнього бою на середній або близькій дистанції. Прагнув влучати там, де енергозатратність менша. Суперник також був не проти. Ближче до чемпіонських раундів поєдинок перейшов у формат ближнього бою, а не позиційної боротьби.

Вийшло все одно весело. Педраса змінював стійки, боровся, вертівся та контратакував. Барбоса прикладався. Звук від його ударів вражав, хоча результату це не приносило. Хосе не хитався і взагалі нормально переніс удари опонента.

Бійці реально не зупинялись до останньої секунди. Розміни, постійна робота на дистанції, знову розміни. Вкрай крутий бій за якістю та рівнем боксу. Тут і шоу, і техніка. Все, як треба.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не було ясно, що дадуть судді. З одного боку влучали обидва, але акцентованіше виглядав Барбоса. З іншого, влучали обидва, а Педраса був ініціатором роботи. Могла бути і нічия. Але ні, судді побачили перемогу американця: 96-94 двічі та 97-93. Перший рахунок більш точний, ніж третій. Близький бій, але серія Хосе продовжилась. Задачу виконав тільки один боєць.

Що далі?

Педраса, ймовірно, продовжить боксувати, хоча серія зараз погана – за три останні поєдинки дві поразки та нічия. Причому, Хосе жодного разу не виглядав погано. Він постійно боксує цікаво, по-різному, але перемоги не йдуть. Востаннє пуерториканець перемагав у 2021 році.
Насправді, Хосе може і перемагати, і залишитись. Йому 33 роки, якщо є бажання битись далі, часу точно вистачає.

Барбосу сватають на бій проти Реджиса Прогрейса, хоча реальнішим є інший суперник. Арнольд став інтернаціональним чемпіоном за версією WBO. Цей пояс дає право претендувати на бій проти Джоша Тейлора. Головне, щоб британець розібрався зі своїми проблемами зі здоров’ям і всіма іншими. А то його кар’єра після абсолюту виглядає не найкращим чином.

Але і бій проти Прогрейса не варто відкидати. На Реджиса ніхто не хоче виходити. Теофімо тільки говорить, Хосе Карлос Рамірес розповідає про малий гонорар. Реджис – проблемний суперник для будь-кого, і для Барбоси - тим більше. Але протистояння буде цікаве, тому що стилістично це класний бій.

Проте найкращим варіантом зараз бачиться ще один боксер претендентського рівня за декілька місяців. І вже на кінець 2023-го – на початку 2024-го року можна йти за титулом. Часу у 31 рік не так багато, але це краще, ніж одразу відлетіти жорстким нокаутом від Прогрейса.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 5
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 17
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.