Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 01 лютого 2023, 19:44
1684
0

Карху – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Поєдинок, який кияни зобов’язані вигравати

| Оновлено 01 лютого 2023, 19:44
1684
0
Карху – Будівельник. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Карху» – «Будівельник» відбудеться в середу, 1 лютого, у Фінляндії. Початок гри о 18.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «УНІАН».

Сьогодні підопічні Валерія Плеханова зіграють «матч життя» на стадії Топ-16 Кубка Європи ФІБА. І справді, лише виїзна перемога над фінським «Карху» збереже для столичних баскетболістів шанси на вихід до чвертьфіналу турніру, тоді як фіаско в країні Суомі залишить нашій команді дуже малі шанси на продовження турнірної боротьби.

Загалом, турнірне становище у киян не найпростіше, але все залежить тільки від них. Королівський подарунок «будівельникам» вчора зробив словацький «Левіце», який на виїзді обіграв «Хапоель» – 64:74 та позбавив ізраїльтян стратегічної переваги над українським клубом. Тепер «Будівельник» у підсумковій турнірній таблиці може обійти баскетболістів із Хайфи навіть попри гіршу різницю в особистих зустрічах. Але й словаки за тур до фінішу несподівано включилися в боротьбу за вихід із групи. А найбільше такому результату пораділи фіни, які достроково вийшли до чвертьфіналу турніру.

Після чотирьох зіграних турів колектив із міста Каухайокі досить несподівано очолює квартет J. Маючи за іменами не такий серйозний склад, як у ізраїльського «Хапоеля» і нашого «Будівельника», фінський клуб довів, що на майданчику грають не окремі прізвища на майках, а команда. На даний момент у «Карху» чотири перемоги в чотирьох поєдинках і впевнене перше місце в групі.

Одна з вікторій «ведмедів» (саме так з фінської перекладається назва клубу) відбулася 20 грудня 2022 року саме над українським колективом. Варто зазначити, що той матч знову проходив під знаком величезних кадрових проблем «Будівельника», з якими клуб зіштовхнувся на фініші минулого року. В цьому поєдинку не брали участі Арчі Гудвін, Джонні Берхаменескел та Шарунас Васіляускас, а В'ячеслав Бобров грав після сильного розсічення підборіддя у попередній грі. Фіни грамотно скористалися проблемами суперника і за відносно рівного поєдинку схилили чашу терезів на свою користь. Фінальна сирена зафіксувала виїзну перемогу «Карху» з рахунком – 65:72. Найрезультативнішим серед «будівельників» став Богдан Близнюк (18 очок + 5 підбирань), а у складі наших суперників відзначився добре знайомий українським любителям баскетболу Камерон Джонс. На рахунку американця, який пограв в українській Суперлізі, у тому матчі було 16 очок + 4 підбирання + 4 результативні передачі.

Тепер уже повний склад киян має спробувати не лише взяти реванш у фінського клубу, а й відіграти різницю очок. Перемога з різницею у вісім і більше пунктів дозволить «Будівельнику» через сім днів замахнутися навіть на перше місце в квартеті. Але це у перспективі, зараз найголовніше – повернутися із Фінляндії з тріумфом, чого й хочеться побажати підопічним Валерія Плеханова.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Карху

4

4

0

329:250

+79

8

2. Хапоель Хайфа

5

2

3

376:383

-7

7

3. Будівельник

4

2

2

294:308

-14

6

4. Патріоті Левіце

5

1

4

367:425

-58

6

1 лютого

«Карху» (Фінляндія) – «Будівельник» (Україна)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 1.42
  • 12.0
  • 3.05
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.40
  • 12.0
  • 3.00
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.