Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 31 сiчня 2023, 14:02
418
0

КРУЛЬКО: «Велику частину мого робочого часу вдається приділяти біатлону»

Президент ФБУ – про свою адаптацію на новій посаді

| Оновлено 31 сiчня 2023, 14:02
418
0
КРУЛЬКО: «Велику частину мого робочого часу вдається приділяти біатлону»
Facebook. Іван Крулько

Президент Федерації біатлону України Іван Крулько в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів про адаптацію на новій посаді.

«У нас в країні зараз дуже багато викликів, і це, безумовно, впливає на ритм нашої роботи та нашої діяльності. Але велику частину мого робочого часу вдається приділяти біатлону.

Хоч вже і пізня година (прим. розмова відбувалася пізно ввечері), але я щойно провів дуже детальну глибоку робочу зустріч з ректором Національного університету фізичного виховання і спорту Євгеном Імасом, під час якої ми говорили про ту частину, яка необхідна для розвитку біатлону та професійного спорту – це наукова робота, це спортивна медицина, це реабілітація, це науковий підхід до цього.

І я б хотів, щоб ми максимально могли використати всі можливості – в тому числі і ті, які є у нас на національному рівні. Тому що якщо ми приймаємо рішення, що ми покладаємося на власні сили, розвиваємо біатлон зі спортсменів-українців, що ми хочемо посилювати і розвивати науковий потенціал та тренерський склад, то я вважаю, що у цій сфері у нас можуть бути дуже добрі елементи співпраці. В тому числі щодо того, щоб у нас була і окрема кафедра біатлону в профільному вищому навчальному закладі, щоб у нас був спеціалізований коледж, де б могли займатися ті спортсмени, які хочуть себе реалізувати в біатлоні.

Тобто, в нас відбулася дуже детальна і достатня довга розмова, де ми окреслювали плани, які в майбутньому можуть сформувати те, чого прагну я. А я прагну побудувати систему підготовки українських спортсменів з біатлону, який має починатися з, безумовно, рівня масового спорту і далі має відбуватися спеціалізована підготовка через мережу дитячо-юнацьких шкіл, спортивних коледжів, вищої освіти.

Безумовно, під час розмови ми також приділили увагу розбудові інфраструктури на базі тих можливостей, які є в Національному університеті. У нас є всі можливості, щоб Україна стала столицею біатлону, і аби цей спорт мав можливість розвиватися на належному рівні. Те саме ми робимо в областях – намагаюся знайти можливості відвідати обласні центри, і зробити все можливе, щоб регіональні програми з розвитку зимових видів спорту, зокрема біатлону, були запроваджені в різних регіонах України», - сказав Крулько.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дружина Довбика зізналася, яка країна є для Артема найоптимальнішою
Футбол | 06 травня 2024, 23:25 3
Дружина Довбика зізналася, яка країна є для Артема найоптимальнішою

Юлія не дуже хоче їхати з Іспанії

IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 06 травня 2024, 20:36 2
IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.