Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 сiчня 2023, 23:27
2644
0

Динамо – Рапід Відень – 0:4. Велике фіаско на зборах. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд товариського матчу, зіграного 24 січня у Туреччині

| Оновлено 24 сiчня 2023, 23:27
2644
0
Динамо – Рапід Відень – 0:4. Велике фіаско на зборах. Відео голів та огляд
ФК Динамо Київ

У вівторок, 24 січня, київське «Динамо» провело перший контрольний матч на навчально-тренувального збору в Туреччині. Суперником «біло-синіх» став багаторазовий чемпіон Австрії – віденський «Рапід».

Перші спаринги після тривалої зимової паузи традиційно даються важко, але підопічні Мірчі Луческу розпочали гру з позиції сили (при цьому суперник уже встигнув зіграти три контрольних матчі в Туреччині й перебуває в ігровому ритмі). Спочатку Сидорчук із лінії штрафного майданчика пробив поруч зі стійкою, а трохи згодом Лонвейк, замикаючи головою подачу до штрафного майданчика, зовсім трохи не поцілив у рамку воріт.

А от австрійці вичавили максимум із свого першого напівмоменту в матчі. На 13-й хвилині у «Рапіда» пройшла атака правим флангом, Штрунц прострілив у штрафний майданчика, де Забарний, намагаючись перервати передачу, зрізав м'яча у власні ворота – 0:1.

Пропустивши, «біло-сині» продовжували володіти територіальною перевагою, але перетворити її на небезпечні моменти не вдавалося. Натомість біля наших воріт Вівчаренко ледь не повторив «звитягу» Забарного та не зрізав м’яча під поперечину власних воріт, а на 32-й хвилині супернику все ж вдалося подвоїти рахунок. Цього разу у віденців пройшла атака лівим флангом, і після передачі до штрафного майданчику, яку не вдалося перехопити жодному з динамівських захисників, Бургшталлер з близької відстані поцілив у ворота – 0:2.

Гандикап у два м’ячі змусив динамівців підвищити темп. І якщо Забарний після подачі з кутового пробив головою неточно, то у випадку з потужним пострілом Лонвейка метрів із 20 свою майстерність продемонстрував воротар, парирувавши м’яча.

Перший тайм завершився в атаках «Динамо», а от із початком другої половини гри супернику вдалося довести свою перевагу до розгромної. Це капітан «Рапіда» Бургшталлер точним ударом із лінії штрафного майданчика спрямував м’яча точно в дев’ятку воріт нещодавнього іменинника Нещерета – 0:3.

І знову після пропущеного м’яча «біло-сині» мали чудову нагоду, аби забити перший у 2023 році гол. Це Волошин, який повернувся з оренди у «Кривбасі», небезпечно пробив із лінії штрафного майданчика, але голкіпер і в цьому епізоді зіграв вище за всілякі похвали, у стрибку перевівши м’яча на кутовий.

Якщо динамівці свої моменти не реалізовували, то у австрійців цього вечора була фактично стовідсоткова реалізація. На 80-й хвилині «Рапід» заробив право на штрафний у 20-ти метрах від воріт, і Кнасмюллер эффектным ударом спрямував м’яча до сітки – 0:4.

Останні хвилини підопічні Мірчі Луческу провели в атаках, зокрема, Андрієвський ударом зі штрафного потурбував голкіпера, який у черговий раз урятував свої ворота, але в підсумку динамівці так і не змогли забити бодай гол престижу.

Отож, «Динамо» стартує на зимових зборах-2023 із болючої поразки, але це лише початок підготовки до поновлення сезону. Попереду ще багато роботи та контрольних матчів, аби виправити припущені помилки.

Товариський матч, 24 січня

Динамо (Україна) – Рапід (Австрія) – 0:4

Голи: Забарний (13, автогол), Бургшталлер (32, 47), Кнасмюллер (80).

Динамо (перший тайм): Нещерет – Вівчаренко, Забарний, Попов, Кендзьора – Сидорчук, Кабаєв, Гармаш, Караваєв, Лонвейк – Ванат.

Динамо (другий тайм): Нещерет (Моргун, 75) – Кравченко, Сирота, Бурда, Дубінчак – Шепелєв, Яцик, Андрієвський, Діалло, Лєднєв – Ванат (Волошин, 60).

Рапід (стартовий склад): Хедль, Кершбаум, Віммер, Бургшталлер, Пейїч, Штрунц, Ауер, Грейль, Освальд, Байїч, Керфельд.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 19 квітня
Футбол | 19 квітня 2024, 12:24 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 19 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.