Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 сiчня 2023, 13:00
14442
17

Дочекатися Ярмоленка. Хто замінить Циганкова у Динамо

Блогер Sport.ua – про тих, хто може замінити Віктора Циганкова

| Оновлено 24 сiчня 2023, 13:00
14442
17
Дочекатися Ярмоленка. Хто замінить Циганкова у Динамо
Instagram. Андрій Ярмоленко

Сага із переходом Віктора Циганкова завершилася. «Динамо» потрібно вчитися жити далі без одного зі своїх найкращих футболістів. Розповідаємо про тих гравців, які можуть замінити колишнього лідера команди.

Внутрішні резерви

Не потрібно вважати, що після відходу Віктора Циганова в «Жирону», яка виклала за 25-річного хавбека 5 мільйонів євро, «Динамо» прийде кінець. Кваліфікацію до ЛЧ у 2020 році пройшли без Віктора. Грали без нього достатньо матчів в усіх турнірах. Ніякого провалу не було.

У «Динамо» давно розуміли, що Циганков може піти. Очевидно, що підписання Кахіма Перріса було якраз, як можлива заміна Циганкову. Навіть у пресу просочилося, що ямаєць більше полюбляє грати на правому фланзі, а не на лівому. Робочою ногою Кахіма, як і Циганкова, є ліва.

Мірча Луческу багато говорив, що клуб має думати про заміну своїм лідерам. Вони підуть, а на їх місце прийдуть нові гравці. Коли пішов Віталій Миколенко, то свій шанс отримав Костянтин Вівчаренко, повернули з оренди Владислава Дубінчака. Втрата Миколенка вийшла зовсім непомітною. Так і зараз, на цю позицію є Перріс, який пів року вчив вимоги Луческу. Має закріпити все на практиці під час зборів.

Не забуваємо також про Олександра Караваєва. Він багато грав на позиції правого вінгера. Потім вже за потреби став захисником. На правому фланзі захисту у Луческу є вибір. На лівому фланзі теж потреби у захиснику немає. Тому Мірча спокійно може використовувати Сашка у півзахисті. Звичайно, що Караваєв - це не залізний гравець старту. Але глибину та ротацію він може давати.

У «Дніпрі» та юнацькій і молодіжній команді Богдан Леднєв грав на правому фланзі півзахисту. Він на цій позиції не розкрився та був переведений Юрієм Вернидубом в середину поля. Навики гри на цій позиції у Богдана є. Луческу випускав його на фланг у деяких матчах Ліги чемпіонів.

ФК Динамо Київ. Богдан Лєднєв

Незрозуміла ситуація із Назаром Волошиним. Йому б точно не завадило ще попрацювати із Юрієм Вернидубом. Він тільки почав себе проявляти під кінець осені. Схоже, що рішення перервати оренду на сезон було пов'язано із ситуацію із Циганковим. Проблема в тому, що Назар правоногий. Луческу грає з інвертованим вінгером, коли футболіст виходить на протилежний фланг від своєї робочої ноги. Сучасний футбол потребує вміння грати на обох флангах. Але позиція лівого півзахисника теж потребує посилення. Бо у Владислава Кабаєва нічого не вийшло восени, а Самба Діалло не користується довірою з боку тренера.

Не потрібно виходити на трансферний ринок

Підписувати футболіста на місце Циганкова немає великого сенсу. Команда укомплектована кількісно та досить якісно. Грати потрібно тільки на внутрішньому рівні.

Хороший іноземець буде коштувати понад 5 мільйонів євро, які були отримані за Циганкова. Та навряд чи він погодиться їхати в країну, де йде війна. Витрачати гроші великої доцільності немає.

Я б подивився у бік «Дніпра», де після приходу «харківських» не все добре в Олександра Назаренка. Це дуже швидкісний гравець. Він себе почав проявляти за Йовічевіча, але потім не пішло. До нього потрібен підхід. Можливо, Луческу зможе його розкрити. Навряд чи «Дніпро-1» за нього буде сильно триматися.

СК Дніпро-1. Олександр Назаренко

Андрій Ярмоленко все ближче до «Динамо». Про це вже відверто говорить його дружина Інна. Повернення Ярмоли до України стає майже очевидним вже влітку. Якщо він дійсно повертається, то зараз немає ніякого сенсу брати ще одного гравця на цю позицію. Тим паче, платити за це гроші.

Не забуваємо за «нового Циганкова» Кирила Пашка, як назвав харків'янина Ігор Суркіс. До цього футболіста був активний інтерес у Європі, але клубу вдалося його зберегти.

Кирилу тільки 16 років. Він теж рудий. Рік-два ще мінімум потрібно для самоствердження. Зараз він вже на повну грає в чемпіонаті серед 19-річних за «Зорю». Набуває потрібного досвіду. Якщо порівнювати його із Циганковим у такому віці, то у Пашка є одна перевага - він фізично сильніший та має кращу антропометрію.

Тому посилення позиції лівого півзахисника не виглядає для «Динамо» логічним. Дограти сезон можна власними силами. Влітку є шанс на повернення Ярмоленка. Андрій здатен відіграти ще декілька сезонів, поки не буде готовий грати Пашко.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(111)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нев'янучий бомбардир. Лестер продовжить контракт Варді у разі виходу до АПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 07:28 0
Нев'янучий бомбардир. Лестер продовжить контракт Варді у разі виходу до АПЛ

Гравець може знову повернутися до еліти

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
для меня фланговые приоритеты:  Диалло и Волошин.
оба очень талантливы. их надо ставить и терпеть. учить и ждать.
а варианты а ля Кабаев это позор для Динамо.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
При чем тут Ярмола к усилению проблемной позиции сейчас у Динамо? Он что, может перейти сейчас в Динамо? Если перейдет, то готов ли Суркис отдать за трансфер не малые деньги и платить Ярмоле ого-го какую ЗП? И неужели Ярмола прям тот человек, который сейчас нужен Динамо? Если он перейдет, то клуб сразу преобразится? Я думаю, что однозначно нет. Он и чуть ранее весь матч не вытягивал, а сейчас тем более. И что, стоит покупать игрока для замены? Опять же, думаю, что нет. Да и сам ли Ярмоленко захочет возвращаться в страну (вместе с женой и детьми), где идёт война и ракеты бьют по жилым домам с мирными людьми? Мне кажется, опять же таки нет. Поэтому зачем даже рассматривать его кандидатуру?
Лучше попробуйте (используйте) молодняк, или дайте второй шанс каким то другим ушедшим в аренды игрокам. А вдруг раскроются? Чё Вы потеряете? И так уже терять нечего. Так как из легионеров в нашу страну сейчас никто не поедет. Раньше ехали с натяжкой, из-за бабла. А сейчас даже и за баблом не поедут, 30 раз подумают.
dgorgbasi
Ярмола неплохой игрок, но День сурка не настал, и поэтому это утка, Ярмола уже к Сурку не вернется, даже за бесплатно как вольная птица.!!!
Борис Велев
Cегодня  можно  ставить Караваева,  Волошина  надо готовить.  Ванат,  Диало  впереди,  под ними  Буяльского  и  не  заметим  отсутствие  Цыганкова. Молодежи  надо  давать  шанс,  иначе  сбегут.  Увы, при  всем уважении  ,  Беседин  и  Кабаев  уже Динамо не  изменят
Bond
нафіг Ярмоленка, Ледньова, їх час пішов... Потрібно давати шанс талановитій молоді
Igor⚽DK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor⚽DK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zhyr
а чому Пашко грає за молодіжку Зорі?
Умник
Смешно, а где Пэррис?
Он будет основным.
ВИКТОР АНДРУЩИК
Динамо це що, - сміттєвий бачок?
Kovalchuk
Та нахер он нужен