Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 20 сiчня 2023, 08:35
5410
2

Алжирський гамбіт. Марез урятував для Манчестер Сіті гру проти Тоттенгема

Чинні чемпіони АПЛ горіли після першого тайму в два м'ячі

| Оновлено 20 сiчня 2023, 08:35
5410
2
Алжирський гамбіт. Марез урятував для Манчестер Сіті гру проти Тоттенгема
Getty Images/Global Images Ukraine

Зимовий період в англійському футболі є традиційно важким для будь-якої з команд, оскільки до матчів національної першості постійно додаються баталії в різноманітних кубках, і не дай Боже при цьому якомусь клубу пропустити бодай один матч у попередніх турах в осінній частині кампанії. Але поточний сезон був особливим ще й тому, що на нього припала дуже сумна подія для всього Сполученого Королівства – смерть Королеви Єлизавети II, через траур із приводу якої сьомий тур англійської Прем’єр-ліги було розкидано в довільному порядку по вільних датах у розкладі команд. Саме в звітний день черга нарешті провести перенесену гру випала чинному чемпіону країни, «Манчестер Сіті», та лондонському «Тоттенхему».

Контекст цього матчу на «Етіхаді» був доволі сумним для обох стороні, бо й команда Хосепа Гвардіоли, і футболісти Антоніо Конте, у своїх попередніх матчах поступились найбільш затятим супротивникам – «Манчестер Юнайтед» (1:2) та «Арсеналу» (0:2) відповідно. Це ставило під загрозу становище «містян» та «шпор» у турнірній таблиці, тому за нашим матчем дуже пильно спостерігали гравці тих-таки «канонірів», шо випереджали господарів у турнірній таблиці аж на вісім очок.

І навряд чи підопічним Мікеля Артети сподобалось те, як легко почували себе футболісти «Сіті» на чужій половині поля впродовж усього першого тайму. Команда Гвардіоли грала в притаманному для себе тотальному стилі, проти якого гравці Конте не знайшли нічого іншого, окрім як звичного для себе низького блоку зі спробами вийти до контратак. Проти того ж «Арсенала» така схема гри взагалі не спрацювала, і міг повторитись подібний сценарій і цього разу, але в клубу з Манчестера раптово виникли проблеми зі створенням гольових нагод.

Так і відіграли господарі з одним лишень дальнім пострілом Гюндогана повз праву дев’ятку майже до настання перерви, коли нарешті спробував прокинутись Ерлінг Голанд. Але й у норвежця не все було в порядку з реалізацією, тому першу свою дуель із Льорісом він програв воротареві на лівому фланзі штрафного, а з другої спроби не скористався помилкою досвідченого француза під час перехоплення навісу з правого флангу, пробивши головою над спорожнілими воротами.

Майже нічого не було чутно про атаку гостей упродовж першої половини гри, і аж раптом вона віднайшлась біля чужих воріт у найбільш несподіваний спосіб наприкінці першого тайму. Відверті помилки Едерсона та Родрі призвели не до одного, а аж до одразу двох пропущених м’ячів «Сіті», що змусило хапатись за голову Гвардіолу в технічній зоні, тоді як Кулушевськи та Емерсон не могли повірити власній удачі.

На перерву «Тоттенхем» пішов за сенсаційної переваги на табло, яку ще було потрібно втримати після павзи від зазіхань суперників. А «Сіті» наполягав на власних м’ячах дуже відкрито. І шкода в цьому плані Конте, оскільки всі його напрацювання перекреслила невдала гра Івана Перішича на лівому фланзі захисту, якого просто знищив Ріяд Марез. Алжирець був дотичним до трьох швидких м’ячів власної команди, одного разу забивши самостійно, віддавши гольовий пас, та забезпечивши небезпечний навіс зі своєї зони, із якого все й розпочалось.

Проте не тільки голами Альвареса, Голанда та власне Мареза забезпечував собі успіх колектив Гвардіоли цього вечора. «Сіті» виглядав потужно та непоступливо на всіх ділянках поля, а в захисті команда потім відпрацьовувала ледь не повним складом. Гості так і не вигадали, що з цим робити, а на завершення зустрічі ще й пропустили вчетверте за підсумком помилки центрального захисника Ленгле, який не зміг перехопити пас від власних воріт у виконанні Едерсона на хід нестримного Мареза.

«Манчестер Сіті» зіграє наступний матч удома проти «Вулвергемптона», а на лондонський «Тоттенхем» очікує гостьове дербі проти «Фулхема».

Англійська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Тоттенхем» - 4:2

Альварес, 51, Голанд, 53, Марез, 63, 90 – Кулушевськи, 44, Емерсон, 45+2

Марез, 21 – Ромеро, 23, Гейб’єрг, 31

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Аке, Стоунз, Аканджі, Льюїс (Вокер, 83) – Гріліш, Родрі, Гюндоган (Б. Сілва, 80) – Альварес, Голанд (Діаш, 90+1), Марез.

«Тоттенхем»: Льоріс – Девіс (Ленгле, 78), Даєр, Ромеро – Перішич (Сессеньйон, 68), Гейб’єрг, Бентанкур (Біссума, 74), Емерсон (Рішарлісон, 78) – Сон, Кулушевськи – Кейн.

Арбітр: Саймон Гупер (Свіндон, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 16 (6) – 9 (5)
Кутові: 8 – 3
Офсайди: 0 – 1.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - ТОТТЕНГЕМ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Хуліан Альварес (Манчестер Сіті).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Емерсон (Тоттенхем).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Деян Кулушевскі (Тоттенхем).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил